marți, mai 21, 2024
AcasăLumeaȘeful unei flotile de pescuit nord-coreene a fost executat în fața a...

Șeful unei flotile de pescuit nord-coreene a fost executat în fața a 100 de căpitani de nave fiindcă a ascultat Radio Asia Liberă, varianta asiatică a Europei Libere

-

Teroarea criminală instituită de sinistrul Kim Jong Un face noi victime în Coreea de Nord. Căpitanul unei nave de pescuit a fost executat în public pentru că a ascultat posturi de radio străine în timp ce se afla în larg, relatează Insider.

Pescarul nord-coreean a fost acuzat că a ascultat Radio Asia Liberă – Radio Free Asia (RFA), post finanțat de Guvernul Statelor Unite, care difuzează timp de 6 ore pe zi programe pentru Coreea de Nord.

Radio Asia Liberă este corespondentul asiaric al postului care a marcat și istoria noastră, ca și pe cea a celorlalte țări comuniste din zonă, până în 1989: Radio Europa Liberă.

Pescarul nord-coreean, identificat doar după numele său de familie – Choi, ar fi avut în jur de 40 de ani. El a fost ucis de un pluton de execuție în fața a 100 de căpitani de nave și oficiali din industria pescuitului, a dezvăluit RFA.

- Advertisement -

Regimul totalitar de la Phenian interzice cetățenilor săi să asculte majoritatea posturilor de radio străine. Choi, care conducea o flotilă de peste 50 de nave, a fost arestat după ce a fost denunțat de un membru al echipajului.

Căpitanul și-a recunoscut în cele din urmă fapta în fața autorităților și a fost acuzat de „subversiune la adresa partidului”.

RFA relatează că bărbatul a început să asculte posturi radio străine în timp ce era operator radio în forțele armate și că a făcut acest lucru în ultimii 15 ani.

- Advertisement -

„Autoritățile de securitate au decis că perioada în care [Choi] a putut fi reeducat a trecut de mult timp, așa că l-au executat prin plutonul de execuție. Se pare deci că autoritățile au făcut un exemplu din acesta pentru a imprima asupra rezidenților ideea că ascultarea posturilor radio de afară înseamnă moartea”, a declarat o sursă pentru RFA.

Razii ulterioare la baza de pescuit din Chongjin, afiliată cu „Biroul 39” – o aripă a Guvernului însărcinată cu obținerea de valută pentru liderii țării -, a dus la demiterea mai multor oficiali de securitate și ai partidului, potrivit LadBible.

Choi „părea să aibă iluzia că deoarece făcea parte din baza de pescuit a Biroului 39, ar avea imunitate în fața punerii sub acuzare”, a declarat o altă sursă pentru RFA.

În luna iunie, un operator de comunicații din cadrul forțelor armate nord-coreene a fost trimis într-un lagăr de muncă pentru că a ascultat RFA. Un alt operator a fost pedepsit în 2018, alături de întreg comandamentul Gărzii Supreme din Coreea de Nord.

Site-ul Radio Asia Liberă precizează că este finanțat printr-un grant anual acordat de Agenția Statelor Unite pentru Media Globală, o agenție federală independentă care supervizează difuzarea de știri și informații nepărtinitoare în țările care au o libertate limitată a presei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un preot din Craiova denunță mascarada anti-mască a unui deputat AUR

* „Busu” de la Meteo, în direct la Pro TV: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant! A fost creat! Marile companii n-au fost afectate“

* Falsul revoluționar „Mitralieră” țipă împotriva DNA: „Anchete staliniste și gestapoviste!”

* VIDEO. Mirel Palada – doar 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a bătut pe senatorul Goțiu în studioul B1 TV

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Spre asa ceva ne îndreaptă câte a publicații comuniste de la noi, cotidianul, național, escrementul …prin vocea unor nenorociți ajunși prin intermediul serviciilor rusești să conducă aceste publicații… Nistorescu, Boanchis, Andronic… urmăriți-i pe acești trădători de țară…va cruciți ce porcării publică ….
    Mă mir că organele abilitate nu-i arestează….nu mai departe azi in național condus de nenorocitul de Boanchis alias Neculce se publică ceva de genul „România a ales greșit făgașul „…scris de o jigodie ordinară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -