Priorități în Programul de guvernare USR-PLUS: repornirea justiției, împădurirea României, internet pentru toți

0
912

Sâmbătă seară a fost aprobat Programul de Guvernare al USR-PLUS, structurat în 40 de puncte. Dacian Cioloș: „Avem maturitatea necesară să guvernăm țara eficient, cinstit și cu competență”.

Programul de Guvernare al USR-PLUS a fost aprobat de conducerile reunite ale celor două partide. Structurat în 40 de „angajamente”, documentul promite „o schimbare radicală a modului de a guverna în România”.

Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS, a scris pe pagina sa de Facebook despre acest document – „planul nostru pentru o Românie fără hoție și impostură” și dezvăluie primele 6 puncte din el. Celelalte 34 vor fi făcute public în curând, „după depunerea listelor de candidați USR-PLUS” pentru alegerile parlamentare.

Explicațiile lui Dacian Cioloș

„Împreună cu colegii din conducerea reunită a Alianței USR PLUS, am aprobat acum câteva minute programul de guvernare, planul nostru pentru o Românie fără hoție și impostură.

Sunt mândru de toți cei care au participat la elaborarea documentului, a fost un efort și un exercițiu care mi-a arătat că avem maturitatea necesară să guvernăm țara eficient, cinstit și cu competență.

Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidați USR-PLUS, dar vreau să vă asigur de pe acum că va aduce o schimbare radicală a modului de a guverna în România.

Avem nevoie de un stat eficient, care să acționeze curat, profesionist, în interesul cetățeanului, ca partener al mediului de afaceri și al societății civile. În anii următori, cetățenii și mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate și predictibilitate, iar statul român are nevoie de reformă și de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetenței, corupției, ineficienței, de moștenirea lăsată de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura. Revoluția Bunei Guvernări pe care o propunem înseamnă, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simț.

Din 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, iată-l pe primele 6, urmând ca întreg programul să-l prezentăm foarte curând.

⚖️ Să nu mori cu dreptatea în mână. Vom repara tot ce a distrus PSD în materie de Justiție, de la corectarea legilor Justiției și desființarea Secției Speciale la repornirea activității DNA, reincriminarea neglijenței în serviciu și revenirea la vechea definiție a abuzului în serviciu. De asemenea, vom eficientiza și transparentiza actul de justiție prin măsuri precum informatizarea, transmiterea online a ședințelor de judecată, achitarea simplificată a taxei judiciare de timbru, restructurarea circumscripțiilor judecătoriilor, suplimentarea numărului de judecători din sistemul judiciar.

👩‍🏫 Fără politică în școală. Desființăm, treptat, inspectoratele școlare și organizăm concursuri pentru directorii de școli, astfel încât să avem manageri performanți la conducerea unităților de învățământ.

🏥 Creăm un Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate. Este vorba de un program de un miliard de euro pentru următorii patru ani, prin care să fie finanțată renovarea sau reconstrucția de spitale.

🌳 Împădurim România și creăm DNA-ul Pădurilor. Simultan cu organizarea unui Parchet dedicat infracțiunilor de mediu, vrem să atragem fonduri europene, private și bugetare pentru atingerea unui ritm de împădurire anual care să permită ca, până în 2050, să acoperim cu păduri aproximativ 40% din suprafața terestră a României.

🇪🇺 Bani europeni în industrii ale viitorului. Vrem să dezvoltăm România prin investiții în tehnologii verzi și energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltă și inovare, ecoturism, industrii creative.

🖥️ Internet pentru toți. Oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză, pentru că aceasta este autostrada viitorului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here