Prințul care l-a împușcat pe ursul Arthur nu este austriac! El are cetățenia Liechtenstein-ului, în Austria deține doar proprietăți, printre care și un castel

5
3629
Prințul Emanuel Liechtenstein alături de soția sa și de cei trei copii ai lor. Pe fundal se vede castelul din Riegersburg, proprietatea prințului

Emanuel von und zu Liechtenstein, prințul care în luna martie 2021 l-a împușcat în județul Covasna pe ursul Arthur, considerat a fi fost cel mai mare urs din România și cel mai mare urs brun din Europa, a declarat într-un interviu că nu este cetățean austriac, dar are proprietăți importante în Austria, unde și locuiește.

Pasaj din interviu

„Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele”, a declarat prințul Emanuel Liechtenstein într-un interviu pentru soj.at.

Liechtenstein este un micuț Principat germanofon, situat între Austria și Elveția. Are o suprafață de 160 km² (de 1.485 de ori mai mică decât cea a României) și o populație de 38.378 de locuitori (de 500 de ori mai mică decât cea a României). Capitala Vaduz are 5.450 de locuitori, cam cât o comună mai răsărită din România. Moneda oficială a Principatului este francul elvețian.

Prințul Emanuel Liechtenstein locuiește în orașul austriac Riegersburg, situat în regiunea Styria, unde deține și un castel medieval, pe o înălțime stâncoasă impresionantă.

El ar putea deveni cetățean austriac doar dacă ar renunța la cetățenia Liechtenstein-ului, întrucât legea austriacă nu permite dubla cetățenie.

Castelul din Riegersburg aparţine familiei lui Emanuel Liechtenstein din 1822, când strămoşii săi au preluat mai multe întreprinderi agricole şi forestiere din această zonă.

Castelul Riegersburg

Prințul Emanuel Liechtenstein a declarat în interviul din soj.at că păstrează legătura cu prinţul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein.

„Ne întâlnim la fiecare doi ani, mai ales la Viena. Avem o strânsă coeziune”, preciza el.

Ca profesie, Emanuel Liechtenstein este medic şi profesează „în jur de 70 până la 80 de zile pe an”. Profesia de medic o îmbină cu afacerea reprezentată de castelul pe care îl are în administrare.

Prinţul e căsătorit și are trei copii.

În urma scandalului izbucnit după uciderea ursului Arthur pe un fond de vânătoare din Covasna, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a avut o primă reacție publică. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul pentru ziarul Blick.

Potrivit ministrului Mediului din România, Barna Tanczos (UDMR), prințul avea un permis de intervenție, dar pentru un alt exemplar, o ursoaică considerată periculoasă, dar mult mai mică în privința gabaritului. Arthur era, însă, de trofeu. Dintr-un maximum de 600 de puncte, marele urs brun, ucis de prințul Emanuel Liechtenstein, avea 593 de puncte.

Bietul Arthur…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

* Pușcăriașul Adrian Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* „M-am cutremurat auzindu-i că vaccinul cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. ÎPS Teodosie, ridiculizat de la vârful Bisericii

* Trista poveste lui Dumitru: era așteptat acasă, în România, dar zăcea de 13 ani într-o morgă din Valencia, după ce a murit într-o râpă

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

* Clujul mai dă o lecție Bucureștiului: din această vară va găzdui un turneu de tenis feminin din circuitul mondial

* A început declinul Simonei Halep? La aproape 30 de ani, nu prea se mai apropie de finale. Eliminată în „optimi” pe zgura din Madrid

5 COMENTARII

 1. Coincidenta stranie intre austriacul braconier si ministrul maghiar. Simbolistica mare avand in vedere arealul actiunii in speta si contextul istoric.

 2. Den illegalen Mord vum Arthur kann net ongestrooft bleiwen !! Ech hunn eng fest Reaktioun vun de rumänesche Beamten erwaart, am Aklang mam Verbriechen !! Vläicht liest den Johanis och, een muss Citu iwwersetzen … an déi Kriminell musse gefaang ginn !! D’Arthur Trophy muss a Rumänien zréckginn !!
  de obicei nu sciu in Wienner. Dar sint atit de rvoltat de lipsa de acctiune a autoritatilor noastre!!!
  cu deosebit respect

 3. Spre deosebire de tine eu i/mi folosesc numele real!!
  Nu sint din Bucuresti ci din Cluj. Am copilarit la munte, am vazut ursi, risi si ceva rar, pisici salbatice. Cei care au proprietati linga paduri pot accesa usor bani sa/si puna garduri electrice. Si sa nu uiti ca noi le agresam habitatul! Noi oamenii sintem cei rai!

 4. Au început și țările din Europa Occidentală și cea Centrală să-și repopuleze pădurile cu faună-MARE, dispărută mai ales din cauza vânătorii excesive practicată timp de secole!!!

  Exemplarele aduse în sălbăticie pe-acolo sunt protejate… mai ceva ca la grădina-zoologică: ajunge doar săăă… te-uiți-urât (!!!) la un urs căăă… ai încurcat-o-PENAL (URÂÂÂT!!!), daaaaaaaaaaaaaa?!!!

 5. Ăsta e „prinț”? Ăsta-i un meschin, un om mărunt care nu are nimic ce ar putea să-l înnobileze câtuși de puțin. Ce ins, în anul 2021 și având atât de multe opțiuni la dispoziție, mai simte nevoia să-și mai ia un dram de plăcere dintr-o astfel de faptă? Lașul ăsta trage cu arama de la sute de metri, înconjurat de o droaie de aghiotanți iar apoi se bucură crezându-se mare viteaz, văzând cum un animal se zbate în agonie. Este exact genul de om care nu a răsfoit în viața lui nimic, nu a vizionat nimic, nu a ascultat nimic, nu a admirat nimic și de asta e încă aici, de aici i se trage mediocritatea colosală, nu accede încă la esență, la frumos. Adesea, odiosul depășit de prezent și de lumea modernă, alege să trăiască într-o perioada barbară, rămânând etern un grobian neșlefuit cu apucături „jenibile”. Un prinț, așa cum îl numește presa, este mai mereu un spirit elevat și înălțător, trăiește în lumea marilor idei, nu are timp de astfel de gesturi banale și învechite…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here