Un fotbalist de prima ligă a fost ucis de polițistul care a folosit pistolul cu electroşocuri de 6 ori mai mult timp decât era necesar

0
543
Dalian Atkinson în tricoul lui Aston Villa

Cauza morții lui Dalian Atkinson, fost fotbalist din prima ligă engleză de fotbal, decedat în 2016, a fost descărcarea pistolului cu şocuri electrice timp de 33 de secunde, în loc de 5 secunde, cât se recomandă la o intervenție a poliției.

Durata intervenției polițistului Benjamin Monk a fost de 6 ori mai mare decât cea standard, a anunţat, marţi, Parchetul care anchetează dosarul, informează France Presse, preluată de Agerpres.

Dalian Atkinson, care a evoluat la Aston Villa în anii ’90, a murit în august 2016, la vârsta de 48 de ani, după ce a primit o descărcare a pistolului cu şocuri electrice în urma unei intervenţii a poliţiei, la Telford, ca urmare a unui incident survenit în apropierea domiciliului tatălui său.

Deși neagă faptele, poliţistul în cauză, Benjamin Monk (42 de ani), a fost acuzat pentru ucidere şi este judecat de un tribunal din Birmingham.

Prezentând probele împotriva sa, reprezentanta Parchetului, Alexandra Healy, a apreciat că desfăşurarea faptelor demonstrează că agentul „nu a acţionat sub incidenţa legitimei apărări”.

Poliţistul Benjamin Monk „a continuat să ţină apăsat butonul de pornire de 6 ori mai mult timp decât faza de 5 secunde recomandată”, a declarat procuroarea.

Fostul sportiv, care suferea de grave probleme renale, a mai primit şi două lovituri de picior în frunte, suficient de puternice pentru a-i lăsa o amprentă, a mai spus reprezentanta Parchetului.

Polițistul Benjamin Monk

Golul anului

Dalian Atkinson şi-a început cariera la Ipswich Town, înainte de a ajunge la Sheffield Wednesday, în 1989. El a ajuns apoi la Real Sociedad San Sebastian, în Spania, revenind ulterior în Anglia, la Aston Villa Birmingham.

Atkinson a înscris primul său gol pentru echipa din Birmingham, în Premier League, pe 15 august 1992, fiind recompensat cu distincţia „golul anului” în acelaşi sezon, 1992-1993.

Dalian Atkinson a jucat ulterior și la una din marile echipe ale Turciei, Fenerbahce Istanbul, dar și în Arabia Saudită, şi în Coreea de Sud.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

* Pușcăriașul Adrian Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* „M-am cutremurat auzindu-i că vaccinul cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. ÎPS Teodosie, ridiculizat de la vârful Bisericii

* Trista poveste lui Dumitru: era așteptat acasă, în România, dar zăcea de 13 ani într-o morgă din Valencia, după ce a murit într-o râpă

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

* Clujul mai dă o lecție Bucureștiului: din această vară va găzdui un turneu de tenis feminin din circuitul mondial

* A început declinul Simonei Halep? La aproape 30 de ani, nu prea se mai apropie de finale. Eliminată în „optimi” pe zgura din Madrid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here