Primul vaccin contra Covid-19, testat pe om la Oxford. „Am mare încredere că vaccinul va funcționa”

2
5491

Elisa Granato, o cercetătoare italiană, este una dintre cele două voluntare cărora le-a fost administrat primul vaccin experimental pentru Covid-19. Vaccinul a fost creat în mai puțin de trei luni de o echipă de cercetători de la Universitatea din Oxford.

„Am mare încredere că vaccinul va funcționa”, a declarat profesoara Sarah Gilbert, cea care coordonează echipa de cercetare.

Site-ul Fanpage.it dezvăluie că la Universitatea din Oxford au început experimentele pe om la primul vaccin din Europa împotriva Covid-19. Prima doză a fost injectată la două voluntare dintre cele 800 de persoane recrutate pentru asta. Una dintre cele două voluntare este cercetătoarea italiană Elisa Granato.

„Sunt o cercetătoare, deci doream să probez ca primă persoană primul vaccin, cu orice risc”, a comentat ea pentru BBC.

Vaccinul a fost creat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Oxford, condusă de profesoara Sarah Gilbert, în mai puțin de trei luni. Profesoara, specializată în virusologie, s-a declarat încrezătoare în reușita experimentelor: „Acum trebuie să-l testăm și să-i demonstrăm eficacitatea pe om. Trebuie să demonstrăm că funcționează cu adevărat și că protejează persoanele împotriva infectării de coronavirus, apoi vom putea să-l administrăm populației”.

Profesoara Gilbert a mai adăugat că este „sigură în proporție de 80%” că acest vaccin va funcționa, dar deocamdată preferă să fie precaută, declarându-se doar „foarte optimistă”.

Cinci vaccinuri în fază avansată de experimentare

Giuseppe Locatelli, președintele Consiliului Superior al Sănătății (CSS) din Italia, a declarat că „este o adevărată întrecere mondială pentru descoperirea unui vaccin eficace”.

El a explicat că 5 vaccinuri se află „într-o fază avansată de experimentare: două în Statele Unite, unul în Marea Britanie, unul în Germania și unul în China”.

Liderul CSS a mai precizat: Aceasta nu înseamnă că vor fi comercializate imediat, pentru că sunt etape peste care nu se poate sări, pentru a-i proba eficacitatea. În special, cercetările actuale trebuie să răspundă unei întrebări: cât va dura imunitatea persoanelor vaccinate?”

Se conturează două scenarii: acela al unei protecții permanente de virus sau cel al unei protecții tranzitorii, care va cere repetarea vaccinului până la dispariția pandemiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Voi vă lăudați cu vaccin antigripal,iar grupul de înmormântare trimite spionii in teritoriu in lupta cu inamicul public…. ce-or spiona cretinii ăștia in zonele infectate și pe cine or spiona asta vom vedea,cert este că se așteaptă acum la mari mișcări după 15 mai și guvernul vor să ia pulsul țării… acum că îl ia direct de la purtător,sau din camerele de gardă nu-i nimic, problema e că oamenii să știe că e cineva care-i ascultă la plămâni.. bă fraților,în ce țară trăim???…cum să trimiți spionii prin țară ??..de cine le ie frică??…de virus sau de oameni??..ce minte întunecată poți să ai să-ți spionezi propriul popor, am ajuns că în timpul lui Ceaușescu,poate mai rău… normal cu un sudor la șefia MAI care-și urmărea concetățenii cu dronele,nu te puteai aștepta la altceva.. să nu-mi spuneți că Orban nu știe .. dacă citiți ordinul semnat Vela și Arafat va cruciți… și voi vă mai gândiți la libertatea,la democrație ,unde ?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here