Coronavirusul se întoarce în forță în China, via New York! Un oraș de 11 milioane de locuitori intră în carantină

1
13555

La Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din China de nord-est, a izbucnit un nou focar de coronavirus, după ce o studentă de 22 de ani s-a întors infectată, dar asimptomatică, de la New York. Guvernul a impus o nouă carantină, pentru a opri răspândirea virusului, interzicând intrarea străinilor și a autoturismelor care nu sunt înmatriculate local.

Când guvernul comunist al Chinei se lăuda că a reușit stoparea virusului, orașul Harbin se întoarce în coșmarul carantinei, scrie Fanpage.it. Totul, din cauza unei studente de 22 de ani care a reintrat în oraș infectată, dar fără simptome. La rândul său, a infectat cel puțin alte 70 de persoane.

Riscul unui al doilea val de Covid-19 era foarte mare, de aceea autoritățile au decis să pună în carantină întregul oraș, cu cei 11 milioane de locuitori ai săi. Studenta s-a întors în China în luna martie, relatează presa locală. A respectat cele 14 zile de carantină impuse de lege și nu a manifestat niciun simptom în acest interval de timp. După terminarea perioadei de carantină, a participat la o adunare populară din cartierul său, împreună cu alte persoane. Acela este momentul în care, după părerea autorităților chineze, a avut loc răspândirea virusului.

Au fost instalate puncte de control la aeroport și în gările din oraș. Populației i-a fost cerut să monitorizeze trecerea străinilor sau a autoturismelor înmatriculate în afara orașului, pentru a ține sub control situația. În plus, înainte de a intra în orice instituție publică sau în orice complex rezidențial, persoanele trebuie să folosească o aplicație aprobată de guvern, pentru a demonstra că nu sunt infectate cu coronavirus; de asemenea, li se măsoară temperatura și au obligația de a purta măști. Căsătoriile, înmormântările, spectacolele și conferințele sunt interzise.

Toate persoanele care s-au aflat în contact cu cei infectați au fost băgate în carantină. Persoanele care sosesc din exterior sunt puse în izolare obligatorie timp de 28 de zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. S-a găsit sursa virusului ,…un student chinez venit din state!!!…dar de ce n-au zis de unul venit de la Rumania, Berlin, Paris….??…a venit studentul îmbrăcat civil tocmai de la new York.. Trump a oprit toate zborurile spre și din China acum o lună..!!!… același partid comunist ca la noi, folosesc tot tipul de metode pentru dezinformare populimi…nu se pot dezice de învățăturile marxiste , străinii sunt de vină,ei aduc nenorociri,molime, foamete…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here