vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsCoronavirusul se întoarce în forță în China, via New York! Un oraș...

Coronavirusul se întoarce în forță în China, via New York! Un oraș de 11 milioane de locuitori intră în carantină

-

La Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din China de nord-est, a izbucnit un nou focar de coronavirus, după ce o studentă de 22 de ani s-a întors infectată, dar asimptomatică, de la New York. Guvernul a impus o nouă carantină, pentru a opri răspândirea virusului, interzicând intrarea străinilor și a autoturismelor care nu sunt înmatriculate local.

Când guvernul comunist al Chinei se lăuda că a reușit stoparea virusului, orașul Harbin se întoarce în coșmarul carantinei, scrie Fanpage.it. Totul, din cauza unei studente de 22 de ani care a reintrat în oraș infectată, dar fără simptome. La rândul său, a infectat cel puțin alte 70 de persoane.

Riscul unui al doilea val de Covid-19 era foarte mare, de aceea autoritățile au decis să pună în carantină întregul oraș, cu cei 11 milioane de locuitori ai săi. Studenta s-a întors în China în luna martie, relatează presa locală. A respectat cele 14 zile de carantină impuse de lege și nu a manifestat niciun simptom în acest interval de timp. După terminarea perioadei de carantină, a participat la o adunare populară din cartierul său, împreună cu alte persoane. Acela este momentul în care, după părerea autorităților chineze, a avut loc răspândirea virusului.

Au fost instalate puncte de control la aeroport și în gările din oraș. Populației i-a fost cerut să monitorizeze trecerea străinilor sau a autoturismelor înmatriculate în afara orașului, pentru a ține sub control situația. În plus, înainte de a intra în orice instituție publică sau în orice complex rezidențial, persoanele trebuie să folosească o aplicație aprobată de guvern, pentru a demonstra că nu sunt infectate cu coronavirus; de asemenea, li se măsoară temperatura și au obligația de a purta măști. Căsătoriile, înmormântările, spectacolele și conferințele sunt interzise.

- Advertisement -

Toate persoanele care s-au aflat în contact cu cei infectați au fost băgate în carantină. Persoanele care sosesc din exterior sunt puse în izolare obligatorie timp de 28 de zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. S-a găsit sursa virusului ,…un student chinez venit din state!!!…dar de ce n-au zis de unul venit de la Rumania, Berlin, Paris….??…a venit studentul îmbrăcat civil tocmai de la new York.. Trump a oprit toate zborurile spre și din China acum o lună..!!!… același partid comunist ca la noi, folosesc tot tipul de metode pentru dezinformare populimi…nu se pot dezice de învățăturile marxiste , străinii sunt de vină,ei aduc nenorociri,molime, foamete…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -