Primarul din Bergamo: „Morții de coronavirus sunt mult mai mulți decât cei declarați oficial”

0
4795

Giorgio Gori, primarul orașului Bergamo – aflat în epicentrul epidemiei de coronavirus din nordul Italiei -, spune că numărul morților de coronavirus este mult superior celui raportat de autoritățile italiene.

Conform spuselor primarului din Bergamo, foarte multe persoane în vârstă mor în casele lor sau în azilele pentru bătrâni și nu sunt trecute în statistici ca fiind morți de coronavirus, deoarece nu li se face test post-mortem.

Aflat în zona cea mai puternic atinsă de pandemie, cu un număr de morți înfiorător, care se multiplică în fiecare zi, Giorgio Gori a povestit despre părerile celorlalți primari din Valea Bergamască. Cu toții sunt convinși că numărul celor morți de COVID-19 este mult mai mare decât cel trecut în statisticile oficiale. Foarte mulți bătrâni mor în afara spitalelor și nu sunt clasificați ca morți de coronavirus.

Davide Casati, primarul orașului Scazorosciate din regiunea Bergamo, explică ce se întâmplă în zona lui. „Ne-am uitat la datele oficiale ale orașului și le-am confruntat cu cele de anul trecut, din aceeași perioadă. Între 2 și 15 martie 2019 am avut 6 decese, toate la azilele pentru bătrâni. În acest an, în același interval de două săptămâni, avem 36 de morți. Un număr de 6 ori mai mare, într-un orășel de 10.000 de locuitori”.

Dintre cele 36 de decese înregistrate în acest timp la Scazorosciate, care nu au avut loc în spital, niciunul nu a fost declarat ca fiind mort de coronavirus, chiar dacă, dintre cei 9 morți acasă, 4 au avut un diagnostic de „pneumonie” și „insuficiență respiratorie”. Același diagnostic a fost pus și pentru 13 dintre cele 27 persoane moarte la azilele din oraș.

Pneumonie, bronșită, probleme respiratorii, dar nu coronavirus: aceasta este problema pe care se concentrează atenția primarilor din zonă, care cer să se facă o anchetă pentru a lămuri cauza concretă a morții acestor oameni.

Concluzia care se poate trage este aceea că numărul celor morți de coronavirus este mult mai mare decât cel declarat oficial. Conform declarațiilor lor, nici persoanelor moarte acasă, nici celor care au murit în azile din cauza problemelor respiratorii nu li s-a făcut testul de coronavirus.

Numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în provincia Bergamo din regiunea Lombardia, de la începutul epidemiei, este de 8.060.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here