sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsPrimul caz de reacție adversă serioasă la vaccinul anti-Covid în România: o...

Primul caz de reacție adversă serioasă la vaccinul anti-Covid în România: o doctoriță a suferit paralizia temporară a feței. Până acum s-au vaccinat 620.176 de persoane

-

O doctoriță în vârstă de 32 de ani este prima persoană din România care a suferit o reacție adversă severă după administrarea vaccinului anti-Covid de la BioNTech/Pfizer. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat joi că femeia a suferit paralizia temporară a mușchilor feței, dar efectul a trecut.

Până pe 3 februarie, în România s-au administrat 772.202 doze de vaccin de la BioNTech/Pfizer, cu care s-au vaccinat 620.176 de persoane:

– 468.150 de persoane cu prima doză,

– 152.026 persoane cu ambele doze (li s-a făcut și rapelul).

- Advertisement -

Doctorița a suferit reacția adversă severă după administrarea celei de-a doua doze.

În total, s-au consemnat și 2.030 de reacții adverse ușoare: dureri, roșeață la locul înțepăturii, febră sau dureri de cap temporare

Ministerul Sănătății a emis un comunicat pe această temă: “Ministerul Sanatatii a fost informat de catre reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile despre inregistrarea unei reactii adverse rare, paralizie temporara faciala, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)“.

Persoana care a fost afectată și-a revenit, este acum într-o stare bună, iar analizele au ieșit bine, mai anunță Ministerul. Doctorița are 32 de ani, iar reacția este “una rară”, care se întâlnește și la alte vaccinuri, dar care este, totuși, prevăzută în prospect.

- Advertisement -

În total, până azi s-au înregistrat și 2.030 de cazuri de reacții adverse ușoare la vaccinare, ceea ce reprezintă 0,26% din totalul persoanelor imunizate. E vorba de dureri și roșeață la locul înțepăturii, febră, oboseală sau dureri de cap temporare.

La nivel mondial, până acum au fost vaccinate 108.115.680 persoane.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Păi o paralizie facială nu e gravă??…si ce înseamnă o revenire la forme mai ușoare…??..dacă doamna doctor e monitorizata de către minister,atunci nea ion de 70 dacă are vreun simptom cine dracu îl monitorizează??..e din fundata și până la medicul de familie merge 10 ore cu căruța…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -