Netanyahu negociază un acord de recunoaștere a vinovăției în procesul său de corupție. La fel ca prietenul Dragnea, vrea să rămână în politică

2
535
Liviu Dragnea și Benjamin Netanyahu, doi nedreptățiți prigoniți de "statele paralele" din România și Israel

Benjamin Netanyahu, fostul premier al Israelului, negociază cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției în procesul de corupție care i-a fost intentat, relatează Reuters citând surse din acțiunea judiciară. Netanyahu a fost unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Liviu Dragnea și ai PSD în perioada 2016-2019.

În acest moment, discuțiile dintre Justiția israeliană și Netanyahu (72 de ani) s-au blocat, spun sursele, la cererea anchetatorilor ca fostul premier să iasă din viața politică. „Bibi” (așa cum e poreclit Netanyahu) nu vrea să renunțe la această îndeletnicire, în timp ce procurorii consideră inacceptabil ca un personaj corupt să rămână în Parlament și, eventual, chiar în Guvern.

Netanyahu a fost inculpat încă din 2019, pe când era deja în funcția de premier de 10 ani, pentru dare de mită, abuz de încredere și fraudă. Dosarele au fost conexate și au generat, la acel moment, manifestații de stradă în Israel când politicianul a încercat să facă abuz de funcțiile sale pentru a influența procesul. La fel ca și Dragnea, Netanyahu a acuzat atunci conspirații și a pledat tot timpul nevinovat.

Între timp, „Bibi” a pierdut puterea și acum e liderul opoziției. Sursele afirmă că, pe măsură ce procesul a înaintat, văzându-se acum confruntat cu pericolul unei condamnări, politicianul „s-a flexibilizat”. A discutat cu procurorul general Avichai Mandelblit un acord de recunoaștere a vinovăției, urmând ca el să accepte că a comis infracțiunile, în schimb condamnarea la închisoare fiind comutată în ore de serviciu în folosul comunității.

Momentan, negocierile s-au blocat însă, pentru că Netanyahu vrea să rămână în politică. Asta presupune să nu fie condamnat pentru „corupție morală”. Legea israeliană prevede, în acest caz, că trebuie să iasă din politică o perioadă lungă de timp.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Game over! Djokovici a pierdut procesul și va fi expulzat din Australia. Fatal i-a fost faptul că a devenit idolul anti-vacciniștilor

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Hal de polițist: s-a dus la o prostituată, drogat, în uniformă, a înșelat-o la bani, apoi a făcut accident și a refuzat verificarea alcoolemiei

* AGENȚII HAOSULUI (3). Extremiștii de la AUR – „Coloana a V-a” a unei puteri străine în România?

* VIDEO. CTP despre asaltul AUR asupra Primăriei din Timișoara: „Asta făceau «Cămășile brune» în Germania anilor ’20-’30”

* Tovarășe Kuzmin, când URSS ne-a smuls cu forța Basarabia și nordul Bucovinei, cine era agresorul? Dar când ne-a impus un regim criminal pentru 45 de ani? Ori când Stalin a omorât prin înfometare peste 10 milioane de ucraineni?

* Mincinoasa Monica Pop, zdrobită cu cifre de DSU: „Astăzi, 392 din cei 441 de pacienți Covid de la ATI sunt nevaccinați, iar 34 din cele 36 de decese sunt ale unor persoane nevaccinate”

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro!

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (63) / Escală ratată la Judeţeana de Partid

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here