Game over! Djokovici a pierdut procesul și va fi expulzat din Australia. Fatal i-a fost faptul că a devenit idolul anti-vacciniștilor

3
2410
Novak Djokovici

Tenismenul sârb Novak Djokovici (34 de ani) e out din Australia și ratează primul turneu de Grand Slam al anului. Sunt în pericol și edițiile din 2023, 2024 și 2025 ale Australian Open, dat fiind că Djokovici ar putea primi interdicție de intrare în Australia în următorii trei ani. Jocul său murdar a luat sfârșit: antivaccinismul, minciunile și falsurile i-au ruinat o carieră fabuloasă.

Aventura de 11 zile a lui Novak Djokovici la Australian Open 2022 s-a sfârșit dezastruos. Din 5 ianuarie, când a aterizat la Melbourne, și până astăzi, când a primit decizia de expulzare din Australia, el s-a angrenat într-un război absurd, pentru o cauză stupidă, cu final lipsit de glorie.

Un complet de 3 judecători de la Tribunalul din Melbourne a respins apelul lui Novak Djokovici împotriva Guvernului australian, care-i anulase viza. Tribunalul a decis ca tenismenul sârb să suporte și costurile judiciare ale apelului. Decizia celor trei judecători a fost unanimă.

Tribunalul a considerat convingătoare argumentele Guvernul federal al Australiei, care-și motivase anularea vizei prin impactul lui Djokovici asupra sănătății publice. Executivul de la Canberra a arătat că tenismenul sârb a devenit exponentul mișcării antivacciniste din Australia, iar țara nu poate permite prezența sa, dată fiind notorietatea pe care o are. Avocatul Ministerului australian pentru Imigrație a comparat impactul lui Djokovici asupra mișcării anti-vaccin cu campaniile publicitare, transmite BBC.

Judecătorul australian care a citit sentința a spus că decizia împotriva lui Djokovici a fost luată în unanimitate.

Cei trei judecători au fost separați unul de celălalt și au ascultat pledoariile de la distanță. Potrivit BBC, ei nu numai că s-au aflat în trei săli diferite, ci și în trei orașe diferite: Sydney, Adelaide și Melbourne.

Djokovici: „Voi coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea mea din țară”

La scurt timp după decizie, Djokovici a comunicat că nu va ataca prin recurs extraordinar sentința Tribunalului din Melbourne. Ar fi fost inutil, pentru că noua acțiune în justiție n-ar fi fost finalizată înainte de începerea turneului de Grand Slam. Djokovici avea programat primul meci mâine, împotriva conaționalului său Miomir Kekmanovici. El va fi descalificat automat.

El a anunțat: „Respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea mea din țară. Sunt extrem de dezamăgit. Voi lua o pauză pentru a mă odihni și recupera înainte de a face alte comentarii”.

O dovadă a faptului că Novak Djokovici nu a fost „vânat” de autoritățile australiene este acest amănunt: Ministerul Imigrării nu a invocat eroarea făcută de tenismenul sârb la completarea cererii pentru viză, când a susținut că nu a călătorit în altă țară înainte de a veni în Australia, deși fusese surprins în Spania. Djokovici a declarat că agentul său a completat eronat formularul, iar avocatul Guvernului i-a transmis sportivului să fie mai atent cu actele oficiale.

Situația juridică în care se află Novak Djokovici presupune că el nu va avea voie să intre în Australia în următorii trei ani, dar în anumite circumstanțe această interdicție poate fi ridicată. Așadar, participarea tenismenului sârb la edițiile din 2023, 2024 și 2025 ale Australian Open se află sub semnul întrebării.

Novak Djokovici deține recordul de trofee câștigate la Australian Open: 9. De altfel, acesta era turneul său favorit: aproape jumătate dintre cele 20 de turnee de Grand Slam câștigate de el au fost la Melbourne (Australian Open – 9, Wimbledon – 6, US Open – 3, Roland Garros – 2).

În acest moment, trei tenismeni dețin recordul de turnee de Grand Slam câștigate: elvețianul Roger Federer (40 de ani), spaniolul Rafael Nadal (35 de ani) și sârbul Novak Djokovici (34 de ani).

Istoria „telenovelei Djokovici”

 • 5 ianuarie: Novak Djokovici a aterizat la Melbourne, cu 12 zile înainte de startul în Australian Open. El a fost blocat 9 ore în aeroport, apoi mutat într-un hotel de carantină.
 • 6 ianuarie: viza sârbului a fost revocată pentru prima dată, pe fondul unor neclarități legate de o scutire medicală de a se vaccina (pe care o primise pentru că ar fi fost infectat recent cu Covid-19), în condițiile în care toți cetățenii care intră în Australia au obligativitatea de a fi vaccinați.
 • 10 ianuarie: un judecător a invalidat decizia de anulare a vizei, invocând vicii de procedură.
 • Ulterior au apărut noi neclarități în legătură cu testul pozitiv de Covid-19 pe care Djokovici l-ar fi primit la 16 decembrie 2021. El nu a intrat imediat în carantină și a avut apariții în public.
 • S-a descoperit și că Djokovici a călătorit în Spania cu două săptămâni înainte de a veni în Australia, ceea ce nu era consemnat în declarația pe care o prezentase la sosirea în Melbourne.
 • 14 ianuarie: ministrul federal al imigrației, Alex Hawke, a anulat din nou viza tenismenului nevaccinat. Decizia a fost luată din motive de sănătate publică, iar Djokovici a atacat-o cu apel într-o instanță federală.
 • În așteptarea judecății, Djokovici a intrat în custodia autorităților de frontieră, fiind consemnat într-un hotel destinat persoanelor care nu au obținut dreptul de a intra în țară.
 • 16 ianuarie: Tribunalul din Melbourne a respins apelul lui Djokovici, care a rămas definitiv fără viză și trebuie să părăsească Australa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AGENȚII HAOSULUI (3). Extremiștii de la AUR – „Coloana a V-a” a unei puteri străine în România?

* Tovarășe Kuzmin, când URSS ne-a smuls cu forța Basarabia și nordul Bucovinei, cine era agresorul? Dar când ne-a impus un regim criminal pentru 45 de ani? Ori când Stalin a omorât prin înfometare peste 10 milioane de ucraineni?

* CNN: Rusia pregătește diversiuni și sabotaje în estul Ucrainei, pentru a justifica invadarea țării. Agenți ruși cu însemne ucrainene ar urma să lanseze un fals atac asupra trupelor ruse

* VIDEO. CTP despre asaltul AUR asupra Primăriei din Timișoara: „Asta făceau «Cămășile brune» în Germania anilor ’20-’30”

* Mincinoasa Monica Pop, zdrobită cu cifre de DSU: „Astăzi, 392 din cei 441 de pacienți Covid de la ATI sunt nevaccinați, iar 34 din cele 36 de decese sunt ale unor persoane nevaccinate”

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro! Azi-noapte a dormit în arest

* Cazul fetițelor călcate pe trecerea de pietoni: Poliția a încercat să fabrice dovezi și să mușamalizeze crima!

* Revoltă spontană în Bolintin Vale, unde un rom ursar a ucis un taximetrist crăpându-i capul cu o piatră. Oamenii sunt terorizați de multă vreme, poliția dă comunicate în limbaj de lemn

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (63) / Escală ratată la Judeţeana de Partid

3 COMENTARII

 1. O mare stupizenie ce numai intr-o dictatura e posibila.
  Omul trebuie sa plateasca numai pentru ce deja a facut, nu pentru niste vini posibile ce inca nu s-au intimplat si nu se stie daca se vor intimpla.

  Numai ca… nu e totul despre vaccinat sau nevaccinat.

  Comparatia intre Djokovici si Sosoaca pe care unii propagandisti o fac, e stupida. In timp ce Sosoaca lupta pentru interese straine cautind sa destabilizeze Romania, Djokovici e un adevarat patriot.
  Poate ar trebui amintit backgroundul conflictului dintre Australia si Serbia datorat concernului australian Rio Tinto ce a cumparat mii de km2 in Serbia si vor trebui expropriati si mutati, cu forta daca trebuie, zeci de mii de oameni. De ce? Pentru ca australienii vor sa exploateze o mina de litiu. Acum litiul a devenit ca petrolul. Se vor face razboaie pentru litiu ca pentru petrol.
  In Serbia sunt multe manifestatii contra acestei exploatari de litiu. Iar Djokovici e unul din liderii celor ce se opun. De ce se opun oamenii? Pentru ca au inteles ce se intimpla. In Spania unde concernul Rio Tinto a exploatat si a plecat acum 50 de ani, nici in ziua de azi nu se poate trai acolo. Poluare totala. Pe cind la Hiroshima dupa 50 de ani se putea trai.

  Iar perspectiva de a-i ridica statuie in Australia lui Djokovici ingrozeste guvernul australian. Pentru ca conform regulilor ATP celui care cistiga de 10 turneul trebuie sa i se ridice statuie. Asa cum Nadal are una la Roland Garros. Iar Djokovici are deja 9 turnee cistigate la Australian Open.

  Se poate implica politicul in justitie? Raspunssul il stiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here