România va găzdui tabere de pregătire pentru forțele de gherilă dacă Rusia invadează Ucraina. Americanii îi antrenează deja pe ucraineni „să ucidă ruși”

3
4693
Lunetiști din Garda Națională ucraineană. Americanii furnizează echipament și instructori pentru forțele de elită ucrainene. Dacă țara va fi invadată de Rusia, taberele de antrenament se mută în România, Slovacia și Polonia

Pe teritoriul României, Slovaciei și Poloniei vor fi organizate tabere de pregătire pentru forțele de gherilă ucrainene dacă Rusia va invada această țară, anunță New York Times, citând surse multiple din administrația americană. Luptătorii vor fi instruiți, înarmați și finanțați de americani.

Nivelul ajutorului pe care trupele de gherilă ucrainene îl vor primi va depăși cu mult sprijinul pe care SUA l-au dat afganilor în anii 1980. Sprijinul va fi furnizat atât de CIA, prin operațiuni sub acoperire, cât și prin Pentagon.

Rușii au fost avertizați oficial deja de șeful Pentagonului, Lloyd J. Austin, și de șeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Mark A. Milley, că dacă vor invada Ucraina vor avea de înfruntat o insurgență sângeroasă.

„SUA antrenează o insurgență” care-i învață pe ucraineni „cum să omoare ruși” dacă are loc invazia

Nici NATO, nici SUA nu ascund deloc faptul că vor sprijini militar Ucraina dacă e atacată de Rusia. Kievul va primi armament antitanc, rachete și suport tehnic pentru a rezista operațiunilor cibernetice.

Deja CIA derulează încă din 2015 un program secret de instruire intensivă, în tabere din SUA, a forțelor speciale de elită ucrainene. Informațiile au fost confirmate de cinci foști oficiali de informații și din securitatea națională pentru Yahoo News. Cursanții învață tehnici de mânuire a armelor de foc, de camuflaj, navigație terestră, tactici de deplasare și acoperire, strângere de informații etc. Scopul planului este, conform unui fost oficial cu rang înalt în serviciile de informații americane, „sporirea capacității de a riposta împotriva rușilor”.

Antrenamentul include deja „chestiuni tactice”, urmând să confere valențe ofensive rebelilor „dacă rușii invadează Ucraina”. Un fost oficial CIA a explicat direct că „SUA antrenează o insurgență”, programul învățându-i pe ucraineni „cum să omoare ruși”.

Dacă rușii invadează Ucraina, cei instruiți vor fi liderii voștri insurgenți. Îi antrenăm de 8 ani. Sunt luptători foarte buni. Programul CIA ar putea avea un impact serios”, spune un înalt oficial.

La rândul lor, rușii știu de program și în ultimii ani au desfășurat multiple operațiuni de contracarare. Kremlinul a penetrat informativ structurile armatei și serviciilor de informații ucrainene, încercând să-și strecoare oamenii printre cursanții recrutați și trimiși la antrenament în SUA.

Și după revenirea în țară a ucrainenilor instruiți de americani a continuat această vânătoare. Rușii au încercat să-i recruteze sau să-i elimine fizic pe cei întorși. În 2017, o bombă plasată sub vehiculul colonelului Maksim Șapoval l-a aruncat pe acesta în aer, în centrul Kievului. Colonelul era comandantul unității de operațiuni speciale din Departamentul de Informații militare ucrainene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Game over! Djokovici a pierdut procesul și va fi expulzat din Australia. Fatal i-a fost faptul că a devenit idolul anti-vacciniștilor

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Hal de polițist: s-a dus la o prostituată, drogat, în uniformă, a înșelat-o la bani, apoi a făcut accident și a refuzat verificarea alcoolemiei

* AGENȚII HAOSULUI (3). Extremiștii de la AUR – „Coloana a V-a” a unei puteri străine în România?

* VIDEO. CTP despre asaltul AUR asupra Primăriei din Timișoara: „Asta făceau «Cămășile brune» în Germania anilor ’20-’30”

* Tovarășe Kuzmin, când URSS ne-a smuls cu forța Basarabia și nordul Bucovinei, cine era agresorul? Dar când ne-a impus un regim criminal pentru 45 de ani? Ori când Stalin a omorât prin înfometare peste 10 milioane de ucraineni?

* Mincinoasa Monica Pop, zdrobită cu cifre de DSU: „Astăzi, 392 din cei 441 de pacienți Covid de la ATI sunt nevaccinați, iar 34 din cele 36 de decese sunt ale unor persoane nevaccinate”

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro!

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (63) / Escală ratată la Judeţeana de Partid

3 COMENTARII

 1. Ideea cu razboiul de gherila mi se pare straniie!
  Asta s-ar intampla daca conducerea Ucrainei s-ar supune vointei rusesti sau ar fi inlaturata si inlocuita cu una favorabila ocupantului, incat poporul sa incerce sa se elibereze singur. Ar insemna distrugerea Ucrainei si multe vieti pierdute!
  Si, daca Rusia poate sa ocupe cu forta Ucraina, ce sanse de victorie ar avea un asemenea razboi de gherila? Cui ar servi?
  Singura solutie este ca actuala conducere sa ceara serios si viguros sprijinul comunitatii internationale, mai puternic decat mi se pare ca o face. Iar Rusia sa fie determinata prin atitudini ferme si prin negocieri sa nu se poarte atat de primitiv si sa respecte ordinea si pacea in lume!

  • Nu va fi trimis nici un militar din tarile NATO sau din SUA sa lupte in Ucraina. Biden a afirmat clar ca nici un militar american nu va lupta in Ucraina. De aceea ucrainenii se vor apara singuri printr-un razboi de gherila, asa cum au facut si afganii in anii 80 ai secolului trecut si au avut succes. Rusii s-au retras cu coada intre picioare dupa 10 ani de lupte in care au murit mii de militari rusi. Nu uita ca si ucrainenii au traditie in acest gen de razboi, deoarece in al doilea razboi mondial au luptat atat contra rusilor, cat si contra nemtilor, nationalismul lor este bine-cunoscut. Rusii vor repeta experienta amara din Afganistan.

   • Pe Terra e vraiste. ONU si celelalte organizatii sunt forme fara fond, nu sunt capabile sa impuna niste reguli, norme civilizate de comportament pentru statele lumii..
    Domina legea junglei, cel mai puternic si mai lacom face ce vrea cu cel mai slab, ca in vechime.
    Inteligenta umana, cunoasterea s-au mai dezvoltat, dar moralitatea nu a mai evoluat. A evoluat doar armamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here