Prețul plătit de Orban pentru votul deputatului Remus Borza: un post de consilier onorific al primului-ministru

2
3386
Remus Borza

Numire-surpriză la Guvern: Remus Borza, fost consilier onorific (pentru câteva zile) al premierului Viorica Dăncilă, a devenit consiler onorific al premierului Ludovic Orban!

Monitorul Oficial a publicat luni decizia prin care Remus Borza a fost desemnat consilier onorific al premierului Ludovic Orban. Din aceeași calitate, Borza a consiliat-o și pe Viorica Dăncilă, însă numai pentru puțină vreme deoarece a fost dat afară din cauza unei declarații care a iritat conducerea PSD.

La începutul lunii iunie, după numai câteva zile în acea funcție, Borza a spus: „Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hiper-gonflabile, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile”.

Dăncilă l-a demis, dar Borza (intrat în Parlament pe lista ALDE, partid din care a fost exclus în 2017, când a votat împotriva demiterii Guvernului Grindeanu) a rămas afiliat Grupului PSD din Camera Deputaților, fără să fi devenit membru al acestui partid, potrivit site-ului Camerei.

Cum funcția sa este onorifică, Remus Borza nu va fi remunerat în calitatea sa de sfătuitor al lui Orban.

Premierul PNL îl răsplătește pe acesta pentru că a votat atât demiterea Guvernului Dăncilă, cât și învestirea Guvernului Orban.

Prin „adoptarea” lui Remus Borza (forțat de aritmetica parlamentară), Ludovic Orban și-a asumat și păcatele acestuia. Traseismul este doar unul dintre ele. Cel mai grav este faptul că a fost condamnat penal.

Ca administrator judiciar al Hidroelectrica, a angajat firma de avocatură Borza & Asociații pentru 74 de procese pe care compania energetică de stat le avea cu creditorii în timpul insolvenței. În februarie 2015, Borza a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iliescu și Voican, căpușele revoluției, deratizate de Guvernul Orban! Institutul-sinecură a fost desființat prin ordonanță de urgență

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca doar asta ar fi pretul dupa prezentarea pe care i-ati facut-o ,omul nu a fost dorit de pesedisti si aldisti pentru ca nu era sluga perfecta! Nu puneti titluri care insinueaza ca Orban a cumparat la bucata oameni doar pentru a ajunge premier,e rusinos ce faceti si nu va mai consider corecti profesional,e pacat .

  2. Remus Borza e mason *32. E la fel de bun în management tot ca Ludovic Orban la ministerul rransporturilor. Pe Borza nu-l cunosc. În Ludovic Orban am încredere.
    Orice zi pierdută e recâștigată a doua zi.

    An Nou cu bine! Happy Hanukkah 2020!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here