Cîțu, tot mai încolțit: PSD anunță că parlamentarii săi votează moțiunea de cenzură cu bilele „la vedere“, pentru a evita trădările

6
880
Președintele Iohannis și premierul Cîțu împing PNL pe o spirală descendentă tot mai abruptă

Spațiul de manevră al premierului Florin Cîțu continuă să se îngusteze: conducerea PSD a anunțat că, pentru a evita orice surpriză, parlamentarii săi vor vota marți cu bilele „la vedere“ moțiunea de cenzură. Se spulberă astfel încă o speranță a liberalilor, care încercau să convingă „la bucată“ parlamentari social-democrați să voteze împotriva moțiunii depuse de propriul partid.

Soluțiile pe care Florin Cîțu le are ca să evite debarcarea sa din postul de premier se împuținează cu fiecare oră. Surse liberale afirmă că în partid unele speranțe se leagă acum de rezultatul votului pentru șefia USR-PLUS.

PNL și-a legat speranțele de o victorie a lui Cioloș la alegerile din USR-PLUS, dar fostul premier a anunțat deja că nu există cale de întoarcere cu Cîțu premier

Există calculul că o victorie a lui Dacian Cioloș ar flexibiliza partidul, care ar accepta să se întoarcă la guvernare în condițiile stabilite de Iohannis și Cîțu. Dar între timp atât Barna, cât și Cioloș au reafirmat clar că nu se pune problema unei reveniri a USR-PLUS atât timp cât Cîțu rămâne premier.

O altă speranță se lega de negocierile secrete angajate de „echipa de negociatori“ liberali condusă de Lucian Bode. Au fost contactați parlamentari PSD, pentru a fi convinși ca, la moțiunea de cenzură de marți, să voteze contra propriului partid.

Prima problemă era numărul extrem de mare de voturi de care are nevoie PNL – 46.

A doua problemă a apărut atunci când, în cursul zilei de joi, Sorin Grindeanu (prim-vicepreședinte PSD) a anunțat că parlamentarii acestui partid vor vota cu bilele „la vedere“. Se elimină astfel portița la care spera tabăra Cîțu, de a convinge niște „trădători“ din PSD să își boicoteze propria moțiune.

Erorile lui Iohannis au băgat PNL într-o situație fără ieșire

Profitând de calculele politice greșite ale președintelui Iohannis și de ambiția acestuia de a elimina USR-PLUS de la guvernare, PSD i-a întins șefului statului o capcană. Ciolacu a agreeat, într-o înțelegere secretă, ca PSD să ajute PNL să blocheze moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS până după Congresul liberalilor, astfel încât Florin Cîțu să intre în alegerile interne ca premier.

Însă, după ce Cîțu a fost ales președinte al PNL în locul lui Ludovic Orban, PSD a denunțat pactul secret cu Iohannis, introducând propria moțiune de cenzură. PNL, cu Cîțu în frunte, este într-o situație fără ieșire. A tăiat toate punțile de comunicare cu USR-PLUS, partid pe care l-a amenințat în mod repetat, și refuză ideea de a renunța la Cîțu ca premier.

Acum s-a trezit și fără sprijinul PSD, care vrea să stoarcă de la PNL și de la Iohannis cât mai mult posibil, în schimbul unui eventual sprijin condiționat, dacă declanșarea alegerilor anticipate nu e posibilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Anunț fals al Ralucăi Turcan. Ministrul Muncii a spus că s-ar fi adoptat o OUG de sprijin pentru părinții rămași acasă cu copiii care învață online

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

6 COMENTARII

 1. P.S.D.-iștii și-au dat seama că U.S.R.-P.L.U.S. le dă ȘAH laaa… BLAT-ul Iohannis-Ciolacu (!), căci ăia doi n-au crezut că U.S.R.-iștii chiar vor vota o moțiune în care sunt înjurați și foștii lor miniștri!

  Și-atunci, pentru ca mutarea(-ca-de/la-ȘAH) NEAȘTEPTATĂ a U.S.R. să nu fie și deee… MAT, se trece laaa… „planul-B” (!!!): dacă o să cadă ACEST (!) Guvern-Cîțu (căci ar fi culmea ca P.S.D.-iștii… să nu vină să-și voteze PROPRIA-moțiune, iar A.U.R…. chiar va vota oricare moțiune anti-Cățu!), Iohannis are (IAR!)… „TOȚI AȘII” în mână, adică poate să numească pe cine vrea el (INCLUSIV PEEE… CÎȚU, căci ei interpretează… CIUDAT decizia C.C.R., în sensul că aceasta ar interzice doar IMEDIATA nominalizare a premierului demis de către Parlament, adică ar putea ca acest Cîțu să fie cea de-a doua nominalizare a lui Iohannis, după ce primul însărcinat să formeze un guvern cu susținere parlamentară va eșua!!!), rezultatul fiind… Guvern-MINORITAR P.N.L.-U.D.M.R., susținut-„DE-FACTO” de către P.S.D., în Parlament!!!

  • Guvern PSD-USR-AUR.
   Noua majoritate reformista.
   Asta o sa propuna Iohannis.
   Si o sa acceptati pentru ca este singura sansa sa mai fiti la guvernare.
   Cat de tolomaci sa fiti mai plusericilor sa nu vedeti ca astia se joaca cu voi?
   Prima data si eu am plecat dupa fenta, acum e clar, cineva v-a pus gand rau si voi va credeti pe cai mari.
   Inghititi ca pelicanul,tot.

   • La asemenea… TICĂLOȘII-MONUMENTALE nu avem ce răspunde: MÂRȘĂVIA GĂȘTII-câștigătoare este egalată doar de… susținătorii lor, ăia cu „pensii-speciale”!!!

    O asemenea NEROZIE, precum asta de mai sus a celui ce se ascunde (INUTIL!!!) sub pseudonimul de „Gabriel”, frizează… PATOLOGICUL-GÂNDIRII!!!

    Apropo…: nici măcar PANARAMA de Iohannis NU POATE… să propună majorități-parlamentare, conform Constituției, ci… ÎNTREABĂ partidele dacă pot încropi astfel de majorități!!!

    • Paul, vorbim pe joi saptamana viitoare.
     Voi inca nu stiti in ce rahat v-ati bagat.
     Daca eu am gresit, o sa-mi recunosc greseala.
     Eu apreciez elanul tineresc, sa lupti pentru o idee, dar de cele mai multe ori in viata trebuie sa fii rece ca un sloi. Sa iei decizia care te avantajeaza.
     V-am mai dat exemplul asta.
     Voi sunteti ca orhideea pe care nu se pune nici musca, iar noi liberalii suntem ciulinele ala de pe marginea drumului pe care il bazaie albinutele.
     Cred ca intelegi.
     Scuze de ora la care postez, de doua zile nu ma simt prea bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here