duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsMăsură extremă luată de orașul Los Angeles: persoanelor nevaccinate li se interzice...

Măsură extremă luată de orașul Los Angeles: persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în aproape toate spațiile publice închise

-

O măsură extremă, foarte controversată, este pe cale să fie instituită în orașul american Los Angeles, unde accesul persoanelor nevaccinate împotriva Covid va fi interzis în aproape toate spațiile publice închise. Măsura este una dintre cele mai drastice din lume luate până acum în pandemie, scrie Reuters.

Ordonanța de Urgență a fost susținută miercuri de toți membrii Consiliului Municipal, cu o excepție. De acum, pentru a putea intra în restaurante, baruri, malluri, săli de sport, magazine și orice alte clădiri publice, oamenii vor fi obligați să prezinte la intrare certificatul de vaccinare.

Nu se va mai accepta dovada că ai trecut prin boală sau rezultatul unui test negativ la Covid.

Consilierul Paul Kerkorian, unul dintre cei care au votat instituirea acestei măsuri, a exclamat furios: „M-am săturat de nătărăii care intră la Trader Joe’s (magazine alimentar – n. red.) refuzând să poarte masca! M-am săturat de oamenii care vor să politizeze atât de mult această problemă încât şi-au pierdut orice urmă de civilizaţie în societatea noastră“.

- Advertisement -

Propunerea va fi supusă la vot săptămâna viitoare și este sigur că va trece. Până acum, alte două orașe americane au instituit această regulă draconică: San Francisco și New York. Conform proiectului, decizia intră în vigoare începând cu 1 noiembrie.

O parte a publicului din Sua se opune acestor măsuri, reclamându-le ca fiind autoritariste și neconstituționale.

Autoritățile din Educație ale Comitatului Los Angeles au emis deja un ordin prin care se obligă toți profesorii și elevii de peste 12 ani să fie vaccinați până la 15 octombrie.

- Advertisement -

Statele Unite ale Americii sunt de departe pe primul loc în lume la numărul de infectări – 44,2 milioane de oameni de la începutul pandemiei, din care aproape 715.000 au murit (1,61% dintre cei îmbolnăviți).

Numai în cursul zilei de miercuri s-au raportat 123.276 de noi cazuri și 2.190 de decese Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Anunț fals al Ralucăi Turcan. Ministrul Muncii a spus că s-ar fi adoptat o OUG de sprijin pentru părinții rămași acasă cu copiii care învață online

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Și, în chiar… ȚARA-DEMOCRAȚIEI-și-LIBERTĂȚII (!!!), nimeni NU se mai împiedică/sfiește, în luarea unor astfel de hotărâri (IMPERIOS-)NECESARE, deee… icnetele sau răgetele antivacciniștilor CapVid, daaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -