duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMainAnunț fals al Ralucăi Turcan. Ministrul Muncii a spus că s-ar fi...

Anunț fals al Ralucăi Turcan. Ministrul Muncii a spus că s-ar fi adoptat o OUG de sprijin pentru părinții rămași acasă cu copiii care învață online

-

Raluca Turcan, ministrul Muncii în Guvernul Cîțu, a anunțat miercuri că a fost adoptată o Ordonanță de Urgență (OUG) prin care vor fi sprijiniți părinții rămași acasă cu copiii care învață online. Turcan a spus acest lucru prima oară la conferința de presă de după ședința de Guvern, când se afla lângă premierul Cîțu, apoi a scris și pe Facebook, doar că informația era falsă, semnalează G4Media.ro.

În ședința de Guvern de miercuri nu s-a luat nicio măsură de acest fel, fiind vorba doar despre o intenție. Surse guvernamentale spun că respectivul proiect ar putea fi adoptat abia vineri, dar numai dacă ia toate avizele necesare de la instituțiile implicate.

Anunțul fals din conferința de presă făcut de Raluca Turcan: „Astăzi am aprobat două ordonanțe de urgență privind prelungirea șomajului tehnic și acordarea de zile libere părinților care supraveghează copiii aflați în școala online, și în ședința de guvern de vineri vom aproba normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. În felul acesta, acordăm un sprijin fiecărei categorii afectate de perioada în care ne aflăm“.

La ora 16.14, ministrul Muncii a reluat informația pe contul său de Facebook: Perioada pe care o traversăm acum este marcată, de pe o parte, de valul 4 al pandemiei, care aduce, din păcate, o creștere a numărului de cazuri și noi limitări în activitatea socială și economică și, pe de altă parte, de creșteri de prețuri care afectează cel mai profund categoriile vulnerabile. Este un context pe care îl resimt atât oamenii cu venituri foarte mici, cât și angajații și companiile.

- Advertisement -

Astăzi, am aprobat:

Ordonanță de urgență pentru reintroducerea șomajului tehnic;

Ordonanță de urgență pentru acordarea de zile libere pentru părinţi prin care acordăm un sprijin concret angajaților și angajatorilor, așa cum am făcut pe tot parcursul stării de urgență și de alertă prin investiția de 7,6 miliarde lei în măsurile active. (…)“.

- Advertisement -

Ceva mai jos, pe parcursul aceleiași postări, Raluca Turcan reia ideea că miercuri s-ar fi adoptat o OUG privind părinții care stau acasă cu copiii aflați în învățământ online: „(…) Prin cel de-al doilea proiect de ordonanță de urgență, adoptat în ședința de Guvern de astăzi, se reintroduc măsurile de sprijin pentru părinții care trebuie să stea acasă cu copiii, în cazul în care activitatea didactică în unitățile de învățământ se limitează sau se suspendă din cauza situației epidemiologice.

  • Peste 34.000 de părinți au beneficiat de zile libere plătite în cursul stării de urgență și apoi al stării de alertă, până la finalul anului școlar 2020-2021, iar pentru această măsură s-au plătit peste 90 de milioane de lei.
  • Actul normativ adoptat astăzi se va aplica tuturor angajaţilor din mediul public şi privat, pe toată perioada stării de alertă și după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului școlar 2021 – 2022 și prevede:
  1. Acordarea de zile libere plătite pentru părinții care au copii în vârstă de până la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap, înscriși la unități de învățământ, inclusiv antepreșcolar;
  2. Asigurarea unei indemnizaţii de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut, pentru fiecare zi liberă acordată. (…)“.

Toate bune și frumoase, iar inițiativa este absolut lăudabilă, dar cu mențiunea că miercuri n-a fost adoptată nicio astfel de Ordonanță de Urgență!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Moțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS – AUR e în continuare sabotată

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Incredibilele aventuri ale unui „privat“ ajuns secretar de stat la Economie: „Lucram cu oameni de o moralitate îndoielnică și cu pregătire precară, un amestec letal de prostie și rea intenție“

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Am o rugăminte: Tova Udrea când are înfățișarea la tribunal? Că timpul fuge ireparabil. Sau tova Udrea e deja la mii de kilometrii depărtare de România?
    Dar Eba? E bine mititica lui tati?

  2. Este stupefiant cu o astfel de nulitate promovata de Stolojan a rezistat atata in varfurile ierharhiei. Personajul este mediocru, habarnist, dar obtine functii de prim-vicepremier, ministru. Incredibil. Dancila daca era lasata sa vorbeasca era mai rafinata decat tuta asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -