Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

2
1782
Adrian Băban, fost director Romsilva cu afaceri în industria lemnului, simte o conspirație străină împotriva celor care defrișează pădurile României

Inginerul silvic Adrian Băban, președinte al Consiliului de Administrație al Romsilva până în 2018, a publicat pe contul său de Facebook un text scandalos, în care salută agresiunile asupra jurnaliștilor și a activiștilor de mediu, întâlnite tot mai des în pădurile din România. El însuși posesor al unei companii de prelucrare a lemnului, Adrian Băban îi compară pe cei care semnalează abuzurile mafiei care defrișează pădurile României cu teroriștii ISIS și îi laudă pe agresori, numindu-i „răzeși“ care-și apără proprietatea.

Adrian Băban a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Romsilva în martie 2016, de Guvernul Cioloș, și demis în octombrie 2018, de Guvernul Dăncilă.

Fostul șef al Romsilva merge mai departe și propune o teorie a conspirației: de fapt, insinuează acesta (fără a prezenta însă și vreo dovadă), activiștii de mediu și jurnaliștii care fac anchete despre tăierea pădurilor din România ar fi în slujba Uniunii Europene (Adrian Băban scrie că „apostolii verzișori (…) ne-au blestemat la veșnic infrigement“, ultimul cuvânt fiind specific procedurilor UE împotriva statelor care încalcă anumite norme comunitare).

Pe 16 septembrie, doi jurnaliști și un activist de mediu au fost atacați într-o pădure din Suceava de circa 20 de indivizi care tăiau lemn acolo. Cei trei au fost bătuți sălbatic, le-a fost distrusă mașina, unul dintre reporteri aruncat într-o râpă, iar activistul dezbrăcat complet.

Poliția chemată acolo prin apel la 112 s-a dovedit prietenoasă cu agresorii, au relatat cei bătuți. Ancheta inițială a Gărzii Forestiere, validată de ministrul de Interne, Lucian Bode, a stabilit că în pădurea respectivă nu se întâmpla nimic ilegal.

Abia zilele trecute, când un alt jurnalist a mers la fața locului și a verificat situația din teren, Garda Forestieră Suceva a depistat o exploatație forestieră ilegală.

Adrian Băban este el însuși proprietarul firmei SC Business Forest SRL, specializată pe prelucrarea lemnului și unde, conform ultimei declarații de avere (octombrie 2018), avea acțiuni în valoare de 1.000.000 de lei.

Fostul șef al Romsilva, care aplaudă atacurile asupra activiștilor de mediu, face bani buni din afacerile cu lemn

Postarea lui Adrian Băban, fost președinte al CA Romsilva

„S-a umplut lumea de îngeri.

Îngerii cu stea roșie în frunte ne voiau, vii sau morți, în raiul roșu.

Îngerii negrii, bărboși, împing țările musulmane spre raiul negru, raiul neomeniei populat de fecioare osândite pe vecie.

Îngerii verzișori, mai nou apăruți pe la noi, ne vor în raiul verde, săraci sau foarte săraci dar în raiul verde.

Niște răzeși daltoniști care au înțeles greșit că libertatea înseamnă să-ți aperi proprietatea, demnitatea și resursa ce-ți asigură un trai decent au rupt niște pari pe spinarea îngerilor verzișori ce propovăduiau raiul verde.

Răzeșii au procedat la fel ca bunicii lor când au auzit despre binefacerile raiului făcut de mâna omului. Același drac dar de data asta pe verde; nu pe roșu. Răzeși, populație rurală, niște țărani. Și daltoniști pe deasupra.

Apostolii verzișori, custozii raiului verde, au condamnat cu indignare gestul și ne-au blestemat la veșnic infrigement. Îngerii verzi, un fel de papagali ai raiuli verde: exotici, dogmatici, voluntari și care repetă la nesfârșit ce spun îngerii verzișori, au jurat răzbunare. Au jurat pe verde. Chiar și lumea subțire, cu concepte înalte despre libertate, a fost profund revoltată și a stabilit că dacă e pe verde restul poate fi ignorat.

Raiul roșu s-a dovedit că nu avea niciun Dumnezeu. A avut însă un împărat, Roșu Împărat.

Istoria se repetă. Raiul Verde nu are niciun Dumnezeu, dar are un împărat, Verde Împărat. Ne vom închina lui. «Beneficiarul real», vorba ANAF.

Pariați pe verde!

Adrian Băban“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

* Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Cum arată noua conducere a PNL. Au fost aleși toți oamenii lui Cîțu

* Cîțu spune că negociază „cu toate partidele”, inclusiv cu PSD și AUR! La Congres promisese exact pe dos

Orban către susținătoriii săi: „Iohannis și serviciile au distrus partidul” / „Fiți tari, nimic nu e definitiv!” / „Nu m-a bătut Cîțu”

Iohannis și Antena 3 au reușit: Cîțu e noul președinte al PNL (60,2%), Orban a fost învins (39,7%). PNL tocmai a intrat într-o fundătură

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Atac neașteptat de dur al lui Cioloș la adresa lui Barna. Numit „om al sistemului”, Cioloș critică sistemul de vot din USR-PLUS

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

2 COMENTARII

  1. La bolșevici toate sunt de-a-ndoaselea, ei trăiesc pe alta planetă 😂😂😂 Au ajuns să dea lecții de democrație la tot mapamondul, nu degeaba tarile comuniste sunt „democrate” 😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.