sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsPremierul Cîțu l-a schimbat pe șeful CNAS cu 12 ore înaintea concursului...

Premierul Cîțu l-a schimbat pe șeful CNAS cu 12 ore înaintea concursului pentru ocuparea a 33 de funcții de șefi ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Miza: 10 miliarde de euro

-

Florin Cîțu a băgat în viteză restaurația și la Sănătate: joi seara, premierul l-a demis pe Adrian Gheorghe, expertul adus de la Londra de Vlad Voiculescu pentru a reforma Casa Națională de Asigurări de Sănătate, și a repus-o în funcție pe Adela Cojan, care ocupase înainte funcția. Demiterea a venit cu mai puțin de 12 ore înainte de cel de-al treilea examen pentru ocupare posturilor vacante de șefi la Casele Județene de Asigurări de Sănătate (vineri, 10 septembrie, ora 10.00, la Spitalul Universitar).

Miza miliardelor de la CNAS a fost una uriașă de la bun început. Vlad Voiculescu a fost supus unei presiuni infernale încă din prima zi de mandat, astă-iarnă, tocmai pentru că se știa că vrea să reformeze sistemul asigurărilor de sănătate. Trustul oligarhului Dan Voiculescu l-a atacat furibund când l-a numit pe Adrian Gheorghe, un român care activa la Imperial College London, în funcția de șef la CNAS.

Criteriul invocat de premierul Cîțu pentru demiterea lui Andrei Gheorghe a fost acela că fusese numit în funcție de un ministru USR-PLUS.

S-au ocupat prin concurs, până acum, doar 19 din 42 de locuri, deși s-au ținut două examene

Acesta din urmă a decis ca numirile la conducerile Caselor Județene de Asigurări de Sănătate să nu se mai facă pe linie politică, prin delegare, ci prin concurs.

- Advertisement -

În ciuda presiunilor și a demiterii lui Voiculescu în aprilie, pregătirile pentru concursul pe post au mers înainte, iar șocul a fost uriaș astă-primăvară, în luna mai, când din 33 de candidați au reușit să ia notă minimă doar 5! Printre cei picați – numeroși directori interimari numiți politic până atunci.

La al doilea concurs pentru ocuparea posturilor rămase au mai trecut examenul încă 13 candidați.

La al treilea concurs s-au prezentat 23 de candidați, din care unul singur a reușit în final să treacă toate probele.

- Advertisement -

În total, 19 din cele 42 de posturi au fost ocupate în examenele din lunile mai și iunie.

Miza celor 10 miliarde de euro a stat în spatele atacurilor furibunde ale Mafiei împotriva lui Vlad Voiculescu

Al treilea examen a fost fixat pe 10 septembrie și viza ocuparea posturilor de șefi la CJAS din Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și București. Examenul e programat să înceapă la ora 10.00, la Spitalul Universitar din București.

Miza CNAS este una gigantică: aproape 10 miliarde de euro în 2021. Casa Națională de Asigurări de Sănătate este cea mai bogată instituție din domeniul Sănătății, iar CJAS-urile sunt, în foarte multe județe, cele mai grase „portofele“ – cu bugete mai mari chiar decât primăriile sau Consiliile Județene.

Despre miliardelor din Sănătate, care a stat în spatele atacurilor Mafiei împotriva lui Vlad Voiculescu, Ziaristii.com a scris AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene ireale în Parlament: Florin Roman a confiscat microfonul, dar cei de la AUR l-au evacuat de la prezidiu! L-au lăsat fără scaun și fără microfon, care a ajuns la Anca Dragu

* Regulamentul e clar: ședința de astăzi a Parlamentului trebuia condusă de Florin Roman, nu de Anca Dragu

* PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Acuzație bolnavă lansată de premierul Cîțu: „Dacă AUR a negociat cu USR-PLUS ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?!“

* Ofensiva anti-USR-PLUS a lui Cîțu: la o zi după ce i-a dat afară secretarii de stat, i-a demis și prefecții, și subprefecții

* Orban indică trei variante de soluționare a crizei politice. Una cu Cîțu „agăţat în cuiul de la sediul PSD”, două fără Cîțu

* 5 erori majore care au dus la criza politică. Autorii lor: Iohannis, Cîțu, Stelian Ion, PNL, USR-PLUS. Analiza unui fost președinte al PNL

* Revoltă în PNL: 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”

* Șoșoacă are dosar penal. DSP Iași i-a făcut plângere după ce Urlătoarea și gașca ei au atacat un centru de vaccinare. Doctorița agresată: „M-am temut pentru viața mea“

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. „Superman” de Dambovita nu este nimic altceva decat marioneta crimei organizate care a pus mana pe Romania si tocmai a avut parte de o huiduiala a la dragnea la Iasi. Pe marionetele mafiei nu le va apuca noiembrie, exista o ura, o furie si o sete de razbunare pentru ca au fot mintiti in campaniile electorale la adresa lui iohannis si a impostorilor liberali in randul poporului similara cu cea din anul 1989!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -