Premieră în România: dispozitive care taie cauciucurile mașinilor intrate ilegal pe contrasens. Au fost montate în Iași

1
12776
Dispozitivele instalate în parcarea complexului comercial din Iași sparg roțile mașinilor care circulă pe contrasens. FOTO: BZI.ro

Sătui de „șmecherii” care merg pe contrasens, administratorii complexului comercial Egros din Iași au instalat în parcare dispozitive care taie cauciucurile mașinilor atunci când acestea nu respectă sensul unic, scrie BZI.ro.

Până să ajungă la această soluție extremă,, conducerea complexului comercial Egros din Iași a făcut tot ceea ce era posibil pentru a disciplina participanții la trafic. A semnalizat foarte vizibil și insistent, prin marcaje și semne de circulație, faptul că este sens unic și se interzice accesul auto din direcția opusă.

BZI.ro menționează că administrația complexului Egros se luptă de ani întregi cu șoferii care intră în incinta parcării pe sens interzis. Până la urmă s-a trecut la măsuri dure. A fost montat un limitator de viteză cu țepi dispuși oblic, în sens invers direcției de mers.

Publicația citată menționează că deja cel puțin 4 șoferi intrați pe contrasens s-au ales cu roțile sparte.

Bogdan Gheorghiu, acționar la Egros, spune că aceasta a fost o soluție de ultimă instanță: „Este o proprietate privată. Dacă nu s-a putut de voie bună, am luat măsuri mai drastice. Dacă respecți regulile, nu se întâmplă nimic”.

Paguba celor care încalcă regulile de circulație din parcare este una destul de mare, pentru că găurile făcute în anvelope de aceste dispozitive cu țepi nu se pot vulcaniza. Trebuie cumpărate alte anvelope, ceea ce înseamnă, pentru două bucăți, cu tot cu montarea lor, o sumă de minimum 150 de euro (în cel mai bun caz).

Printre principalele cauze ale clasării României pe locul 1 în Europa la numărul accidentelor mortale pe șosele se numără și indisciplina în trafic (alături de starea drumurilor și lipsa infrastructurii).

În 2019, România a avut, în accidente rutiere, 96 de morți la un milion de locuitori, adică aproape dublul mediei la nivelul Uniunii Europene, care era de 51 de morți la 1.000.000 de oameni. După România se clasa Bulgaria, cu 90 de morți la milionul de locuitori, apoi Polonia – cu 77.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce-a căutat George Simion la Colegiul „Gheorghe Lazăr”? „Nu s-a autoinvitat nicăieri. Directoarea Ionela Neagoe îl cheamă chiar ea pe Căpitan la microfon. Dacă e ordin de la servicii, cu plăcere”

* Paleologu: „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Putin va fi judecat ca Miloșevici sau executat ca Ceaușescu”. O spune un rus, nu un ucrainean

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Nu înseamnă nimic! Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here