VIDEO. Ce-a căutat Simion la Colegiul „Lazăr”? „Nu s-a autoinvitat nicăieri. Directoarea Ionela Neagoe îl cheamă chiar ea pe Căpitan la microfon. Dacă e ordin de la servicii, cu plăcere”

2
3670
Directoarea Colegiului Gheorghe Lazăr l-a adus pe extremistul George Simion la deschiderea de an școlar, să le vorbească elevilor ca model de urmat

Prezența extremistului George Simion la festivitatea de deschidere a anului școlar la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București a fost posibilă prin intervenția serviciilor secrete care stau în spatele AUR și controlează inclusiv viața publică din România, lasă de înțeles Sorin Ioniță, analist de politici publice și președinte la think-tank-ul Expert Forum.

Scandalul a izbucnit luni, după ce mai întâi s-a aflat că George Simion a fost prezent la ceremonia organizată la unul din cele mai prestigioase licee din România.

S-a spus că liderul extremist ar fi fost huiduit de elevii din clasa a XII-a, iar directoarea Ionela Neagoe a afirmat că nu ea l-a invitat pe președintele AUR, acesta prezentându-se din proprie inițiativă.

Surprinzătoare a fost și prezența primarului interimar al Sectorului 5, Constantin Ion Melnic, omul infractorului Cristian Popescu Piedone, care a intrat la pușcărie după ce a fost găsit vinovat în dosarul incendiului de la Colectiv.

Directoarea liceului a dezmințit pentru „Libertatea” că Simion ar fi fost huiduit, acuzând „o dezinformare”, și a încercat să se spele pe mâini de întreaga poveste.

Ionela Neagoe: „Nu a fost huiduit. A avut un discurs decent. Le-a zis elevilor să învețe bine și să nu plece din România. Nu l-am chemat eu, a venit el. Ne-am trezit cu el dis-de-dimineață. Este un fost elev al Colegiului. Eu l-am chemat doar pe prefect (Toni Greblă – n. red.) și după el a venit și primarul, dar eu l-am chemat doar pe prefect”.

Totuși, în filmulețul electoral publicat pe contul de Facebook al lui George Simion, acesta e prezentat cum se plimbă prin toată școala, lucru care nu se putea întâmpla fără acceptul conducerii instituției.

Sorin Ioniță: „Dacă e ordin de la servicii, cu plăcere, ba chiar cu mândrie patriotică. Scopul nu-i să dăm cu roşii stricate în directoare, ci să înţelegem cum funcţionează Sistemul şi de ce vedeţi oameni absolut normali la cap cum încep brusc să mănânce dulapuri

Analistul Sorin Ioniță, președinte al think-tank-ului Expert Forum, a prezentat pe contul său de Facebook o altă versiune: deși directoarea Ionela Neagoe este o profesoară care a beneficiat din plin de binefacerile proiectelor europene și apartenenței României al UE, s-a executat imediat când a primit ordin de la serviciile secrete să-l popularizeze pe liderul extremist.

Sorin Ioniță: „George Simion nu s-a autoinvitat nicăieri: iată pe Ionela Neagoe, directoare la liceul Lazăr, cum îl cheamă chiar ea pe Căpitan la microfon. Profesoară de română plimbată prin toate proiectele progresiste POSDRU şi bursele europene posibile, vedetă la radio şi în bula reformistă, feelgood modern education. Dar dacă e ordin de la servicii, cu plăcere, ba chiar cu mândrie patriotică fiindcă suntem băgaţi în seamă. Scopul nu-i să dăm cu roşii stricate în ea, ci să înţelegem cum funcţionează Sistemul şi de ce vedeţi oameni absolut normali la cap cum încep brusc să mănânce dulapuri. Putea fi oricare director de şcoală din România, condiţionarea e aceeaşi. Dar sunt curios cum intră mâine la clasa copiilor de 17 ani care au avut mai multă coloană vertebrală decât ea. P. S. «Lăzăristul» e ăla cu jumate de ochi în cadru, aşezat judicios lângă organul supraveghetor“.

VIDEO: Directoarea Ionela Neagoe: „Am plăcerea să invit un «lăzărist» – domnul George Simion”

Apariția și ascensiunea AUR, deopotrivă cu protecția pe care această formațiune pare s-o aibă în toate acțiunile sale adesea dincolo de lege, suscită multe discuții. În 2020, AUR a intrat în Parlament cu 10% din voturi deși niciunul din sondajele de opinie nu-l dădeau măcar în marja de eroare înaintea alegerilor. La scurt timp după intrarea în Parlament, s-a descoperit că existase o înțelegere preelectorală între AUR și o formațiune politică obscură condusă de conspiraționistul Ninel Peia, poreclită și „Partidul generalilor” pentru numărul mare de ofițeri grupați acolo. Pe listele AUR au fost băgați în Parlament mai mulți candidați de la această formațiune.

VIDEO: George Simion, huiduit la Colegiul „Gheorghe Lazăr”

În timpul pandemiei, autoritățile statului, în frunte cu serviciile secrete, au tolerat o sumedenie de provocări și înscenări puse la cale pentru a alimenta conspirațiile pe tema „dictaturii medicale”, a vaccinurilor, a așa-zisei transformări a României în colonie a Occidentului etc. În unele cazuri, presa a demonstrat fără putință de tăgadă că era vorba despre personaje filo-ruse, cu legături dubioase în serviciile secrete. Din această colcăială a ieșit la suprafață George Simion, care a beneficiat (și încă beneficiază) de un sistem de promovare masiv pe rețelele de socializare.

Cel mai grav și mai periculos moment s-a petrecut astă-iarnă, când o manifestație împotriva vaccinării obligatorii organizată de AUR și George Simion la Palatul Parlamentului s-a transformat într-un asalt asupra clădirii. În mod absolut surprinzător (și neobișnuit pentru Jandarmerie), o poartă a fost lăsată nepăzită, pe acolo intrând până la ușa Senatului sute de manifestanți agresivi, care au forțat intrarea în incintă. Nici azi nu au oferit instituțiile statului o explicație pentru acea „scăpare” fără precedent.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

* Rusia dă drumul la protestele de toamnă în Europa: George Simion cheamă poporul la revoltă pe 2 octombrie, pe motiv că „Oculta Mondială a scumpit gazul”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

„Dinastia Piedone”: PSD ar susține beizadeaua primarului pușcăriaș să-i ia locul acestuia în fruntea Sectorului 5! Tatăl și fiul sunt, de fapt, pionii oligarhului Dan Voiculescu

Istoricul Armand Goșu: „Politic și administrativ, suntem undeva în fundul Evului Mediu. Vin occidentalii la noi cu sacii de bani și ne bat la ușă, «Hai, modernizați-vă!», și senzația e că elita politică românească nu e acasă“

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

Șoc în Caucaz: Kadîrov anunță că va fi debarcat de la conducerea Ceceniei! „Timpul meu a venit, până nu mă vor izgoni. Sunt deja bătrân”

Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

2 COMENTARII

  1. Directoarea este o persoana. Restul profesorilor ce sunt? De ce n-au reactionat? Dar elevii? Dar parintii?
    Elevii intorc spatele si pleaca, parintii huiduie, iar profesorii intorc spatele si pleaca si ei.
    Nicaieri in lume in tarile spre care Romania priveste politicianul nu merge la scoala. In Romania, unde sunt sute de Ceausesti mai toxici decit el.
    Vorbiti de Simion? Dar Iohannis, omul ce tine un post blocat de peste 20 de ani? De el de ce nu vorbiti? Dar Cimpeanu, aparatorul plagiatorilor?
    Ciuca s-a dus acolo unde stia ca nu va pati nimic, la un liceu militar, ca acolo e cu ordine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here