Marcel Ciolacu își bate joc de Rareș Bogdan: „Avem bani la Finanțe, că a rezolvat el pensiile speciale în 30 de zile”

1
1908
Rareș Bogdan, ironizat iar de Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-a bătut joc din nou, marți, de Rareș Bogdan și de PNL, la adresa cărora a făcut afirmații bășcălioase. Liderul PSD – partid care se află la guvernare împreună cu PNL – a menționat că există bani la Ministerul de Finanțe pentru a fi mărite pensiile deoarece a rezolvat Rareș Bogdan pensiile speciale în 30 de zile de când a câștigat alegerile. Apoi a spus că „mă bucur foarte mult” că Rareș Bogdan a reușit să-i convingă pe liberali că merită și pensionarii să li se mărească pensiile.

Acesta este încă un episod din interminabilul serial de umilințe la care PSD supune PNL, partid care tace și înghite toate jignirile și ironiile la ordinul președintelui Klaus Iohannis.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunțase că se vor mări pensiile, iar liberalii au reacționat, criticând faptul că s-a comunicat public acest lucru fără să se discute în coaliție. Rareș Bogdan, care e prim-vicepreședinte PNL, a spus că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, trebuie să-și dea demisia imediat dacă se constată că nu există bani la buget pentru mărirea salariului minim la 3.000 de lei și mărirea pensiilor cu 16%.

PSD-iștii au replicat asmuțindu-și televiziunile de casă asupra liberalilor, acuzați că s-ar opune bunăstării românilor.

Marcel Ciolacu și-a bătut joc, efectiv, marți de PNL: „Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunţ. Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat şi cu specialiştii partidului şi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Muncii, exista acolo o progresie“.

Liderul PSD a prezentat astfel publicului un tablou în care PNL-iștii sunt nu doar rău-voitori (nu vor să fie mărite pensiile), dar și proști (nu știu aritmetică) și incompetenți (n-au fost în stare să discute mai întâi la Finanțe, să se lămurească despre ce e vorba).

Rareș Bogdan a fost țintit personal de Marcel Ciolacu, acesta din urmă amintindu-i ironic liberalului promisiunea făcută în campania electorală, cum că pensiile speciale vor fi eliminate în 30 de zile de la formarea noului Parlament. De atunci au trecut aproape doi ani și pensiile speciale nu doar că n-au fost desființate, dar au și crescut atât ca număr de beneficiari, cât și ca valoare.

Ciolacu a spus, ironic, că Finanțele au bani, deoarece a rezolvat Rareș Bogdan problema pensiilor speciale, așa cum a promis: „Să nu legăm veniturile românilor de rotaţiile politice. Important e să avem o coerenţă în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculaţii. Cred că avem şi un buffer consistent la Ministerul de Finanţe, că Rareş Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare.

În noiembrie anul trecut, când PNL-ul negocia, forțat de Iohannis, coaliția de guvernare cu PSD, Rareș Bogdan s-a plâns într-o ședință a conducerii partidului că „nu pot sta capră în piața din Buzău”, aluzie la faptul că Marcel Ciolacu e din orașul respectiv. Declarațiile de marți au fost făcute de șeful PSD tocmai la Buzău.

O altă lovitură populistă pe care PSD a dat-o țintind în primul rând PNL-ul a fost aceea privind OUG-ul adoptat de Guvern vineri pentru plafonarea facturilor la energie. Deși PSD face parte din Guvern și are o grămadă de miniștri, Ciolacu se poziționează ca și cum ar fi în opoziție și l-a criticat pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, pentru că n-a inclus pe lista beneficiarilor plafonării și biserica. Știind deja că bisericile vor fi adăugate ulterior pe listă, Ciolacu s-a prezentat ca salvator și om care îndreaptă prostiile făcute de liberali.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce-a căutat George Simion la Colegiul „Gheorghe Lazăr”? „Nu s-a autoinvitat nicăieri. Directoarea Ionela Neagoe îl cheamă chiar ea pe Căpitan la microfon. Dacă e ordin de la servicii, cu plăcere”

* Paleologu: „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Putin va fi judecat ca Miloșevici sau executat ca Ceaușescu”. O spune un rus, nu un ucrainean

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Nu înseamnă nimic! Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here