sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăAlegeri 2019Prăbușire ciudată a participării la vot după ora 19.00. Ponderea diasporei crește...

Prăbușire ciudată a participării la vot după ora 19.00. Ponderea diasporei crește spre 7%. Avantaj: Dan Barna!

-

Ritmul de vot din după-amiaza de duminică, de circa 4% pe oră, a căzut brusc în penultima oră de vot din România, de la 19.00 la 20.00.

La ora 19.00 erau 8,2 milioane de votanți, respectiv 45,08%.

La ora 20.00 erau 8,5 milioane de votanți, respectiv 46,84%.

- Advertisement -

Cifrele de la ora 20.05:

Doar 1,76% într-o oră critică, o oră în care de obicei mobilizarea crește! Destul de ciudat, în condițiile în care mai mulți candidați, dar mai ales Viorica Dăncilă (PSD) și Dan Barna (USR), au făcut apeluri insistente și au cerut mobilizarea activului de partid pentru a aduce la vot cât mai mulți simpatizanți.

- Advertisement -

Cum și după ora 20.00 prarticiparea la vot pare să fie scăzută (cel puțin așa s-a întâmplat până la 20.20), înseamnă că prezența finală, la ora 21.00, va „îngheța” în jurul a 48%, mai puțin decât la europarlamentarele din 26 mai 2019 (când am avut 49,5%). Dacă s-ar fi menținut ritmul de până la 19.00, prezența la vot ar fi depășit 50%.

Diaspora, tot mai importantă în ecuația electorală

În noile condiții, crește ponderea voturilor din diaspora, unde ritmul votării rămâne ridicat. La ora 20.00 (ora României), cu două ore înainte de închiderea urnelor în majoritatea țărilor vest-europene, respectic cu trei ore înainte de închiderea urnelor în Marea Britanie, Irlanda și Portugalia, erau contabilizate 642.000 de voturi.

Situația la ora 20.00 în diaspora:

Probabil, și cu aportul comunităților românești din America de Nord (care mai au 8 până la 12 ore pentru a-și exprima opțiunea), diaspora va ajunge la cel puțin 670.000 de voturi.

Dacă totalul voturilor (din țară + diaspora) ar fi de 10 milioane, 670.000 ar însemna o pondere de 6,7%. Dar cum nu se va ajunge la 10 milioane, ci la 9,5 sau 9,6 milioane, ponderea diasporei va crește spre 7%.

Acest amănunt este în favoarea candidatului USR, Dan Barna, care va obține un scor foarte bun în diaspora.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Votam… MULTI (!) si votam… „CU-CAP” (!!!!!!!!!), obiectivul acestui prim-tur al „alegerilor-pentru-Cotroceni” fiind: SA SCOATEM „CIUMA-ROSIE” DIN ZONA PUTERII POLITICE din ROMÂNIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SINGURUL vot… RATIONAL / RESPONSABIL / UTIL al oricarui cetatean care uraste „Ciuma-Rosie” este (in afara de cel pentru Klaus Iohannis, care, ORICUM — ! –, este deja in turul-doi, chiar si numai prin votul membrilor si simpatizantilor P.N.L. !), acela pentru candidatul „Alianței 2020” U.S.R.-PLUS, DAN BARNA !!!

    In acest moment, al turului-întîi al „prezidențialelor”, ORICARE ALTE optiuni-electorale (de genulll… Theodor Paleologu !) ale celor care vor sa vada… ALUNGAREA „CIUMEI-ROȘII” (!) ar insemna voturi… IROSITEEEEE: votam DAN BARNA, daaaaaaaaaaaaa ?!!!

  2. De votează Noaptea….că hoții!…..Mai bine votează diaspora și de interzice votul în țară….Diaspora vrea ciuma galbena sută la sută….Fiind vorba de 4 milioane Diaspora e clar că vor câștiga toate alegerile….că pe vremea lui Ceaușescu….toți votează la fel, toți gândesc la fel.

  3. Ei uite ca electoratul din diaspora NU este al lui barnev,capisci? CA AU INTELES MUUULT MAI BINE CE PRESEDINTE ARE NEVOIE TARA ACUM,CAND CIUMA ROSIE NU A DISPARUT DECAT DIN GUVERN,ESTE CUMVA O SURPRIZA PENTRU LUNATICII USERE+? UN DUS RECE,NEA BARNA,ASA POATE REALIZEZI CA NU AVEAM NEVOIE DE SCINDAREA OPOZITIEI ACUM,CI DE UNITATE!Valabil si pentru pmp,dar macar de la marinarul petrov nu avea nimeni asteptari…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -