miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsPontonul inaugurat cu 7 tăietori de panglică, printre care și Raluca Turcan,...

Pontonul inaugurat cu 7 tăietori de panglică, printre care și Raluca Turcan, s-a scufundat după 22 de zile!

-

La 22 de zile după ce a fost inaugurat cu tam-tam și cu un număr-record de tăietori de panglică (7), Centrul plutitor din Mahmudia (județul Tulcea) pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, a început să ia apă și s-a scufundat pe o parte. La scufundare n-a mai fost nicio festivitate, nu s-a mai tăiat nicio panglică, n-a mai fost picior de oficial.

Joi, 23 septembrie 2021. Cu două zile înaintea Congresului PNL, ministrul Muncii, Raluca Turcan, participă la inaugurarea Centrului plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi. Alături de demnitarul venit de la București, la festivitate se înghesuie multă clientelă politică locală – care de la PSD, care de la PNL. Printre cei 7 care taie panglica, simultan, cu 7 foarfeci diferite, se numără ministrul Raluca Turcan de la PNL, Horia Teodorescu (președintele Consiliului Județean Tulcea) și Ion Șerpescu (primarul comunei Mahmudia), ambii de la PSD, precum și patru reprezentanți ai asociației și ai firmelor care s-au ocupat de proiect.

Vineri, 15 octombrie 2021. Pe Facebook și Instagram apar imagini cu pontonul plutitor înclinat, pe jumătate scufundat în apă. Pontonul nu era încă utilizat drept centru pentru copiii cu dizabilități, fiind „pus în conservare”, legat de mal la Mahmudia. Dar panglica a fost tăiată, ba chiar cu 7 foarfeci!

- Advertisement -

Potrivit lui Bogdan Simion, director executiv al fundației SERA ROMÂNIA, care a realizat proiectul cu ajutorul unui lanț de magazine și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, până la rezolvarea unor situații administrative, pontonul era pus în conservare, iar inundarea s-a produs din cauza condițiilor meteo și a unei defecțiuni tehnice.

Răsturnaseu! :))) Scufundaseu! :)))

Explicațiile lui Bogdan Simion pe Facebook

„De când a fost inaugurat și până când își va începe activitatea, Pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a începe activitatea avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietații și de recrutarea echipei tehnice necesare (echipa de terapeuți și echipa de supraveghere tehnică). Până atunci, am decis ca Pontonul să fie pus în conservare.

De aseară și până azi-dimineață, din cauza condițiilor meteo, precum și datorită (!!! – n. red.) unei defecțiuni la alimentarea electrică a pompelor de santină, pontonul a început să se inunde și datorită (!!! – n. red.) adâncimii mici a apei din acea zonă, s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline.

- Advertisement -

De astăzi dimineață am contactat specialiștii de la fața locului pentru a decide care este cea mai bună soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens și până la mijlocul săptămânii viitoare vasul va fi repus pe linia de plutire.

Estimăm că centrul de recuperare își va începe activitățile în luna noiembrie. Aș dori să precizez că pontonul nu este scufundat, ci doar că datorită (!!! – n. red.) unui incident legat de pompele de evacuare, acesta este inundat parțial, dar situația se va reglementa în câteva zile.

Cât despre implicarea politică de care vorbiți, as vrea doar să precizez că investiția este exclusiv privată și nu există vreo altă finanțare venită de la Consiliul Județean sau Ministerul Muncii.

De asemenea, doresc să vă spun că în momentul în care vom avea echipa completă angajată pe ponton, asemenea incidente nedorite nu vor mai exista”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se confirmă cacealmaua lui Iohannis: PNL nu susține Guvernul Cioloș! USR e trimis să caute susținere la PSD și AUR

* Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Nu vom avea nici Guvern Cioloș, nici Guvern Cîțu” / „Domnii din Guvernul Cîțu au îngropat PNL”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* Frica de Covid devine mai mare decât frica de vaccin. Două recorduri într-o zi: 67.853 de persoane vaccinate, 34.944 cu prima doză

* Patriarhia mătură pe jos cu anarhistul Teodosie: „Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării e total dezavuat de Biserică. Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere“

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* Olăroiu și-a recuperat în Dubai ceasul de 180.000 de dolari furat la Milano. Dar din țeapa dată de chinezi – 10 milioane de dolari – n-a recuperat nimic!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Ceea ce văd in pozele dvs nu este o „scufundare”, ci o răsturnare, care sunt două noțiuni destul de diferite între ele, din punct de vedere semantic, precum și al efectului produs. Desigur, există și situații în care răsturnarea este urmată de scufundare, dar deocamdată nu este cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -