Patriarhia mătură pe jos cu anarhistul Teodosie: „Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării e total dezavuat de Biserică. Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere“

1
8005
A devenit clar că ÎPF Daniel și ÎPS Teodosie nu mai sunt pe aceeași lungime de undă, iar tensiunile dintre capul BOR și Arhiepiscopul Tomisului și Constanței cresc văzând cu ochii

Spre cinstea sa, conducerea Bisericii Ortodoxe Române a reacționat prompt vineri, desolidarizându-se ferm de minciunile și delirul antivaccinist ale IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a sancționat în termeni extrem de duri derapajul de joi al prelatului, menționând că îndemnurile împotriva vaccinării sunt dezavuate de Biserică, iar antivaccinismul irațional justificat religios îi poate transforma pe bieții oameni în martirii unei cauze false.

Mesajul a fost transmis de Vasile Bănescu redacției G4Media.ro la doar câteva ore după ce s-a aflat că ÎPS Teodosie avusese joi, la Radio Dobrogea, o izbucnire furibundă împotriva vaccinării anti-Covid.

Cum a ajuns „Saruman” din Constanța să împrăștie minciuni și teorii ale conspirației legate de vaccinuri

Supranumit de cinefili „Saruman“, pentru asemănarea sa fizică, dar și pentru influența sa negativă asemănătoare vrăjitorului cel rău din „Stăpânul inelelor“, ÎPS Teodosie a împachetat joi violentul său mesaj antivaccinist într-o multitudine de minciuni. Prelatul, cunoscut pentru relația sa cu Șoșoacă și pentru gesturile sale sfidătoare, contrare interesului obștesc, a pretins, în mod mincinos, că Uniunea Europeană ar fi anunțat deja că va renunța la vaccinare! Mai mult, pornind de la această dezinformare grosolană, ÎPS Teodosie a lansat și o teorie a conspirației: de ce se intensifică propaganda vaccinistă tocmai acum, când se renunță la vaccin?

O altă manipulare a ÎPS Teodosie a fost acel vag „mai ales că sunt atâtea efecte negative“ ale vaccinului. Efectele adverse ale vaccinului împotriva Covid nu sunt cu nimic mai mari decât cele ale vaccinurilor obișnuite, pe care oamenii le fac încă din copilăriei.

De asemenea, conducătorul Arhiepiscopiei Tomisului și Constanței a mințit când a spus că vaccinul „nu e asumat de nimeni“. Vaccinurile anti-Covid sunt asumate de companiile producătoare, care pot suferi pierderi grele dacă ies pe piață cu un produs slab, dar și de Uniunea Europeană și statele care le folosesc. UE a respins deja mai multe vaccinuri care n-au rezultatele tuturor studiilor, iar autoritățile din diverse țări au retras de pe piață anumite produse, tocmai ca măsură de precauție.

Spre lauda sa, Patriarhia n-a lăsat ca noul delir antivaccinist al ÎPS Teodosie să rămână nesancționat. BOR s-a desolidarizat ferm de demersul lui „Saruman“.

Poziția Partriarhiei Române, exprimată prin purtătorul de cuvânt, preotul Vasile Bănescu

Trebuie distins în mod clar între problema certificatului verde, care e una nuanțată, și îndemnul unui cleric împotriva vaccinării. Ultimul e total și ferm dezavuat de Biserică. Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere, care îi poate transforma pe unii în martirii unei cauze false.

Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale.

În plină pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, datoria rațională a fiecăruia dintre noi este să asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm prețuire și recunoștință.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

1 COMENTARIU

  1. Pericol pentru religie ca disciplină şcolară. Literar, se poate imagina că aşa cum corupţie există doar la BOR, conform propagandei actuale asumate şi de USR, nu la clasa politică, şi eşecul vaccinării, cu tot cu cifra deceselor, se poate atribui similar, orice guvern Cîţu fiind infailibil în anii Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here