joi, aprilie 18, 2024
AcasăSportOlăroiu și-a recuperat în Dubai ceasul de 180.000 de dolari furat la...

Olăroiu și-a recuperat în Dubai ceasul de 180.000 de dolari furat la Milano. Dar din țeapa dată de chinezi – 10 milioane de dolari – n-a recuperat nimic!

-

Jefuit în august pe o stradă din Milano, unde a fost lăsat fără un ceas de 180.000 de dolari, antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu (52 de ani) a avut o surpriză: Poliția din Dubai (Emiratele Arabe Unite) i-a găsit ceasul, pe care i l-a înapoiat. Românul are însă de dus o luptă mult mai grea cu patronii „comuniști-capitaliști” ai unui club din China, care refuză să-i plătească datoria de 10 milioane de dolari.

Cosmin Olăroiu a fost jefuit pe o stradă din Milano, în timpul zilei, la sfârșitul lunii august. Hoții i-au furat antrenorului un ceas de lux, evaluat la 180.000 de dolari. În urma incidentului, Poliția din Milano a deschis o anchetă.

După aproape trei luni, accesoriul de lux a revenit în posesia lui Cosmin Olăroiu, însă nu din partea autorităților italiene, ci a celor din Dubai.

Cosmin Olăroiu s-a întâlnit cu reprezentanții Poliției din Dubai, pentru a-și primi ceasul.

- Advertisement -

”Vreau să mulțumesc Poliției din Dubai, care mi-a recuperat ceasul care mi-a fost furat. Și-au arătat profesionalismul și au demonstrat de ce Dubaiul este cel mai sigur oraș din lume, unde oamenii trăiesc fără teamă. Nu mă așteptam deloc să-mi recuperez ceasul”, a declarat Cosmin Olăroiu.

Potrivit comunicatului emis autoritățile din Emiratele Arabe Unite, ceasul a fost vândut de mai multe ori, în diferite țări din Europa, iar ulterior a ajuns în Dubai, unde a fost ”capturat” de către cei din Departamentul de Investigații.

În această speță, trei suspecți au fost arestați de Poliție.

- Advertisement -

Campion în China, țepuit de comuniști!

În primăvara acestui an, Cosmin Olăroiu a povestit la Digi Sport incredibila sa aventură, ca antrenor de fotbal, în China comunistă. Deși a reuşit o performanță extraordinară, câștigând titlul de campion cu Jiangsu Suning, românul nu și-a primit banii stipulați în contract (7 milioane de dolari salariul anual + 3 milioane de dolari bonusul pentru titlu), întrucât clubul s-a desființat!

FIFA zice că nu are cum să intervină, banii par definitiv pierduți. Și totuși, Cosmin Olăroiu face eforturi să-și recupereze paguba, apelând la avocați și la instanțe civile.

De la triumful lui Jiangsu Suning în China (noiembrie 2020) a trecut aproape un an.

Compania chineză Suning, proprietara clubului Jiangsu Suning, deține și clubul Inter Milano, campioana Italiei în acest an.

I-a învins pe Cannavaro și Rafa Benitez

Cosmin Olăroiu a povestit în luna mai că a avut mari dificultăți în a-i mobiliza pe jucătorii săi, care erau neplătiți. Cei 5 străini din lot – brazilienii Miranda și Alex Teixeira (foști la Inter Milano, primul și la Atletico Madrid, al doilea și la Șahtior Donețk), italianul Eder (fost la Inter Milano), Santini (Croația) și Wakaso (Ghana) – au făcut chiar și un soi de grevă, refuzând să se antreneze.

Și totuși, Olăroiu a reușit să-i mobilizeze și să câștige campionatul, furnizând o surpriză uriașă. Și asta, în condițiile în care adversare le-au fost echipe conduse de antrenori precum italianul Fabio Cannavaro (a cărui formație au învins-o în finală), portughezul Vitor Pereira (învis în semifinale), spaniolul Rafa Benitez, olandezii Jordi Cruyff (fiul legendarului Johan Cruyff) și Giovanni Van Bronckhorst etc.

Cei traşi pe sfoară de Jiangsu Suning şi-au căutat dreptatea la FIFA, dar fără succes. Forul mondial le-a transmis că nu are jurisdicție asupra unui club care nu mai este afiliat, pentru că între timp s-a desființat.

Mărturia lui Cosmin Olăroiu (mai 2021)

* „După un an în care împreună cu jucătorii am făcut eforturi foarte mari – am stat foarte mult închişi, pentru că se juca într-un sistem bubble şi stăteam cantonaţi cu lunile, doar pentru meciuri şi antrenamente -, la sfârşit, nici măcar nu ne-a mulţumit nimeni pentru că am câştigat titlul. Pe teren a fost singura sărbătoare că s-a câştigat titlul, în rest nimic.”

* „Deranjant e faptul că nu au avut curajul să ne spună. Dacă eu sunt preşedintele unui club, vin şi spun: «Asta e situaţia, să vedem ce putem să facem». Nici măcar nu au vrut să apară. O laşitate rar întâlnită. N-au veniti nici măcar să discute, nu mai vorbim de restul, de plăţi… Nu există aşa ceva pentru ei.”

„Am trăit o mare minicună, aşa se numeşte. Am câştigat, după care totul s-a năruit. Imediat după câştigarea trofeului, preşedintele a declarat că e abia începutul pentru ce va face cu Jiangsu Suning. El ştia că nu e doar începutul şi că nu are cum să continue. Însă nu putea spune lucrul ăsta.”

* „L-am văzut şi pe Eder (jucător italian din echipa lui Olăroiu – n. red.). Vulcanic?! Păi, după ce munceşti un an şi nu te plătesc… Măcar puteau să ne dea banii pe mâncarea pe care am plătit-o noi! Vă daţi seama?! Dacă la echipa campioană a Chinei noi ne-am plătit mâncarea… Noi şi jucătorii străini, stând închişi acolo, am angajat un bucătar şi ne-am plătit mâncarea. Nici măcar nu i-a interesat lucrul ăsta.”

* „Nu mă aşteptam! Nimeni nu se aştepta. E o mare pată pentru fotbalul chinez ce au făcut ei! Acolo, lumea e preocupată de creşterea fotbalului, de creşterea nivelului. Se fac investiţii foarte mari, preocuparea e foarte mare. Şi vine o companie ca Suning care şterge totul într-un minut.”

* „Era greu să menţii un echilibru mental. Jucătorii erau neplătiţi. Am avut zile când jucătorii nu s-au antrenat pentru că nu au vrut, au refuzat. A fost greu de gm gestionat situația. Am discutat cu ei, au ieşit la antrenament, au făcut un antrenament… Câteva ture şi stretching, ca să nu fie amendaţi. I-ar fi amendat! Preocuparea lor era să le ia bani jucătorilor, nu să le dea! Să joci fără bonusuri, fără salarii…”

* „La meciul din semifinala cu Shanghai LPG, le-am spus: «Avem o şansă unică. Trebuie doar să daţi un bonus la jucători, să-i motivăm un pic». Nimic, zero! Dar au plătit 30 de milioane pe un jucător care nu a jucat niciun minut!”

* „Am mers la FIFA, pe ei nu-i interesează foarte mult. Au zis că nu au jurisdicţie, pentru că Jiangsu Suning nu mai e echipă afiliată la FIFA. Dar în 2020, când noi aveam de luat drepturile de la ei, erau echipă afiliată FIFA.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România – Armenia 1-0. Suntem pe culoarul spre Mondiale! Am urcat, în sfârșit, pe locul 2 și avem program mai ușor

Speranțe spulberate în minutul 81: Germania – România 2-1 (0-1). Ianis Hagi, dezamăgit după ce a marcat un gol fabulos

VIDEO. Nemții sunt uluiți de golul lui Ianis Hagi: „O acțiune extraordinară! Un gol de colecție!”. Hansi Flick: „Și-a folosit ambele picioare și a gândit foarte bine faza”

„Perla lui Hagi”, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 la fotbal: 15 ani și 6 luni. Născut în Canada, pregătit un an la Barcelona

* „AI MURIT!” Mesajul-șoc primit de antrenorul Reghecampf de la soția sa și de la fiul lor, după anunțul de divorț

Cristiano Ronaldo doboară record după record: cele mai multe selecții în Europa, cele mai multe goluri în lume

Simona Halep, eliminată de tenismena de pe locul 100. Are 6 înfrângeri în ultimele 11 meciuri. Riscă să iasă și din Top 20

Emma londoneza, fata lui Ian (fost Ion) și a chinzoaicei din Canada. Cel mai frumos basm al sportului în era globalizării

A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -