Ponta învață limba turcă! În 2015 și-a reparat genunchiul la Istanbul, acum face bani cu regimul Erdogan

1
1275
Ponta - Erdogan

Efendi Victoraș, Erdogan arkadaș! (În limba turcă: arkadaș = prieten). Mai nou, fostul prim-ministru și președinte al PSD, care suspenda președinți și urca în avionul de Bruxelles cu pieptul bombat de patriotism, își face veacul între Belgrad (regim pro-rus, care-l găzduiește și pe fugarul Ghiță, tovarășul lui Ponta) și Istanbul/Ankara (dictator Erdogan, prieten și el cu Putin).

Ca să-și deschidă și mai bine culoarul spre Recep Tayyip Erdogan, Victor Viorel Ponta s-a apucat să învețe limba turcă. El a fost văzut în ultima vreme mergând frecvent la Centrul Cultural al Turciei, unde buchisește limba „otomanilor”, a aflat G4Media.ro de la o sursă diplomatică.

Ponta a confirmat pentru aceeași publicație că învață limba turcă, explicând că o face pentru a-i fi de folos în afacerile pe care le derulează în țara lui Erdogan, unde își petrece mai mult timp.

Ponta afirmă însă că nu-l consiliază pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cum s-a speculat în presă. El susține că se întâlnește cu oameni politici din Turcia, dar că nu are cu niciunul o relație formală sau un contract de consiliere.

V. V. Ponta: „Mi-am păstrat relațiile de prietenie cu oameni politici din Turcia și din alte țări din Europa sau din restul lumii. Am întâlniri din când în când cu aceștia, în care schimbăm opinii politice, dar nu am cu niciunul o relație formală sau un contract de consiliere. Nu sunt nici angajat, nici plătit de niciun om politic sau instituție publică din România sau din altă țară. În mod intentionat mi-am înființat firma de consultanță în România, strict pe proiecte economice (și nu politice), ca să plătesc taxe în Romania și să pot fi transparent oricând este necesar. După 20 de ani în care am ocupat funcții publice, acum sunt o persoana privată, fără incompatibilități legale – dar mă consider în continuare obligat moral să respect standarde publice normale pentru un fost prim-ministru”.

Explicația cu afacerile e cusută cu ață albă. Nu e musai să înveți limba turcă pentru a face afaceri în limba turcă, poți folosi la fel de bine engleza.

În schimb, învățarea limbii turce, la un anumit nivel, e obligatorie pentru obținerea cetățeniei turce! Iar cetățenia i-ar deschide posibilitatea legală de a deține funcții pe lângă Administrația Erdogan, ca răsplată pentru serviciile pe care i le-a făcut ca prim-ministru, în detrimentul României.

De la Baku la Istanbul, cu avionul lui Erdogan

Ca prim-ministru (2012-2015) și șef al PSD, Victor Ponta a avut o înclinație spre dictatori, cultivat relații cu liderii Chinei, Rusiei și Turciei, precum și cu cei ai Serbiei, satelit balcanic al Rusiei.

În iunie 2015, Ponta s-a operat la genunchi la o clinică privată de la Istanbul, decizie mult ironizată în România. Ponta a ajuns în Turcia direct din Azerbaidjan, partener privilegiat al Turciei, dar aflat în relații speciale și cu Rusia.

La Baku, Ponta asistase, alături de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de cel turc, Recep Tayyip Erdogan, la deschiderea Jocurilor Europene, o competiție sportivă de propagandă, boicotată de liderii statelor din UE, cu excepția lui Ponta. Acesta s-a deplasat din Azerbaidjan în Turcia cu aeronava prezidențială a lui Erdogan.

Servicii pentru Erdogan: plăcuța mincinoasă de la închisoarea Yedikule și mega-moscheea de la Romexpo

Două servicii făcute de Ponta lui Erdogan au scandalizat România, la vremea respectivă. Ambele, din poziția de prim-ministru.

1. În octombrie 2013, a participat la inaugurarea unei plăcuțe memoriale la închisoarea Yedikule din Istanbul. Pe plăcuță scrie: „În memoria domnitorului Constantin Brâncoveanu și a celor patru feciori ai săi, care au fost întemnițați în închisoarea Yedikule la începutul secolului al 18-lea departe de scumpa lor patrie, și întru statornica amintire a istoriei comune a popoarelor român și turc”.

Ponta a certificat astfel o minciună istorică. O minciună prin omisiune: pe plăcuță nu scrie că Brâncoveanu și copiii săi au fost executați de turci.

Mai mult, Ponta a adăugat o nouă minciună, una personală: la întoarcerea la București, în şedinţa de Guvern, a spus că domnitorul Constantin Brâncoveanu și cei patru copii ai săi au murit în închisoare. În realitate, au fost decapitați de sultanul Ahmed al III-lea în anul 1714.

„Am reușit ce nu credea nimeni că o să reușim: să dezvelim o placă memorială pentru Constantin Brâncoveanu și fiii săi, care au pierit în închisoare la Istanbul”, s-a lăudat V. V. Ponta, comițând o uriașă gafă, la începutul ședinței de Guvern.

2. În 2015, în urma întâlnirii cu Erdogan, Ponta a încercat să accelereze procesul de construire a unei mari moschei la București, pe un teren pus la dispoziție de statul român în zona Romexpo. În urma uriașului scandal iscat în România, proiectul a fost practic abandonat.

Geanina Pușcașu – de la sinecuristă a Guvernului Ponta la administrator al firmei lui Ponta

Firma lui Ponta, înființată la jumătatea lunii ianuarie 2021, se numește VP Projects Advisers SRL și este administrată de Geanina Cristina Pușcașu. Ponta este acționar unic. Geanina Pușcașu este unul dintre oamenii de încredere ai fostului premier. Ea s-a regăsit și în mai multe consilii de administrație ale unor companii de stat pe vremea când Ponta era șeful Guvernului.

Ziarul Financiar (ZF) scria în 2015 că Geanina Puşcaşu a fost numită în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Potrivit sursei citate, Puşcaşu era şi membru în boardul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, o poziţie foarte bine remunerată.

ZF mai nota, în ultimul an al lui Ponta la Palatul Victoria, că Geanina Puşcaşu, în calitate de consilier de stat, a participat alături de premierul PSD la cele mai importante întâlniri pe care acesta le-a avut în calitate de premier. Ea a fost prezentă la discuţiile de la Washington cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi la cele de la Beijing cu preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* Bendeac: „Am încredere în medici și în cei care iau Nobelul, nu în cei care scriu «miau» ca pisica”. Actorul s-a vaccinat cu AstraZeneca

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here