Premierul Ciucă l-a somat pe ministrul Budăi (PSD) să înceteze cu minciunile despre renegocierea PNRR și majorarea pensiilor

2
3973
Instituțiile de forță au preluat controlul asupra statului român prin intermediul așa-ziselor academii de studii de securitate, avertizează profesorul de științe politice Cristian Preda. În acest moment, 5 miniștri plus premierul provin din sistemul instituțiilor militarizate

Insistența cu care PSD continuă să manipuleze populația în vârstă, vehiculând la nesfârșit himera renegocierii PNRR și a majorării pensiilor, l-a scos din răbdări, până la urmă, pe premierul Nicolae Ciucă. Acesta l-a chemat la el pe ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru a-i cere să înceteze cu minciunile, relatează Europa Liberă. În cele trei luni trecute de la venirea PSD la putere, acest partid a dus o permanentă campanie legată de renegocierea PNRR, deși s-a știut încă din prima secundă că așa ceva e, practic, imposibil.

Băgat seară de seară în direct de Antena 3 și România TV, Marius Budăi a scos iar de la naftalină subiectul procentului din PIB alocat pensiilor, prin PNRR. Le-a creat false speranțe pensionarilor, mințind cu nerușinare că se poate renegocia acest procentaj și că au pensiile mici din cauza USR, care a negociat limită de 9,4% din PIB când alte țări din UE au 13%.

În interminabile sesiuni de manipulare și exploatare a necazurilor oamenilor, PSD și propagandiștii lui Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță au uitat să spună publicului că tot ei au ținut pensiile sub 7% din PIB până de curând și că România nu poate aloca 13%, așa cum fac câteva alte state, pentru că mafia conectată politic blochează colectarea taxelor de către stat. În acest moment, România plătește 7,4% din PIB la pensii – mult sub cei 9,4% conveniți prin PNRR. Cu toate acestea, Budăi afirmă seară de seară, la televiziuni, că nu poate mări pensiile pentru că nu-l lasă PNRR!

Ciucă l-a chemat pe Budăi, ordonându-i să înceteze cu minciunile și să se apuce de treabă serios la minister

România ia din impozite și taxe doar 27% din PIB, în timp ce restul țărilor UE au o medie a colectării taxelor de peste 41%. Diferențade 14 procente dispare în evaziunea fiscală făcută cu acordul și protecția politicienilor și mai ales a celor din PSD. Nefiind colectate taxele, nu se poate mări nici procentajul pensiilor la nivelul altor țări UE.

Ciucă l-a chemat pe Budăi la raport și i-a ordonat să stopeze propaganda mincinoasă pe care o duce și să pună mâna să facă treabă. Înainte de această discuție tăioasă, premierul l-a sunat și pe șeful lui Budăi pe linie de partid, Marcel Ciolacu, cerându-i același lucru.
Sursele Europei Libere spun că Marcel Ciolacu a fost de acord cu premierul, recunoscântd că e o temă falsă, care nu face decât să scadă încrederea în Guvern, deoarece toată lumea știe că renegocierea PNRR nu e posibilă.

Luni, 30 ianuarie, Guvernul a ieșit și cu o precizare publică, subliniind ceea ce se știa deja – că renegocierea PNRR nu este posibilă. Ciucă i-a recomandat public ministrului Budăi să se preocupe mai degrabă de reforma sistemului de pensii, decât de tema PNRR.

Minciuni în cascadă. Luni, PSD a agreat să înceteze campania de manipulare. Marți a aruncat „pe sursă” încă o intoxicare: că președintele Iohannis ar fi de acord cu renegocierea PNRR!

Cu toate acestea, marți PSD-ul a recidivat și a aruncat, “pe surse”, minciuna că tema renegocierii PNRR a fost discutată cu Klaus Iohannis, care ar fi fost de acord.
Ciucă a fost scos din sărite de-a dreptul: „Amăgim oamenii cu promisiuni și lansăm în spațiul public o problemă gratuită. Nu are sens să continuăm cu aceste fracturi în comunicarea publică, voi avea o discuție cu ministrul Budăi să înceteze. Are alte proiecte de care să se ocupe, să termine legea pensiilor“.

Operațiunea de manipulare executată de PSD cu sprijinul televiziunilor controlate de oligarhi a avut însă succes. Acum, liderii PNL se confruntă cu reproșuri din partea oamenilor care îi întreabă de ce se opun majorării pensiilor dorite de PSD.

Unul din fruntații liberali, citat de Europa Liberă, a comentat frustrat: „Să vină ministrul Câciu în ședința de Coaliției și să spună câți bani sunt pentru majorarea pensiilor. Sunt bani în buget și nu vrem noi? Să ne spună cu cât vor să majoreze pensiile și cu cât depășim plafonul convenit cu UE“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Legătura directă dintre AUR și legionari. Gafa enormă care-l va distruge pe Călin Georgescu, premierul preferat de Rusia în România

* „Justiția lui Iohannis” refuză să judece contestația judecătorului Danileț de excludere din magistratură! De aproape două luni, acesta e lipsit de venituri și privat de dreptul la apărare

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Încă un PNL-ist amenință cu bătaia o USR-istă. „Să facem și la Brașov ca la Mogoșoaia!”, îl îndeamnă un dezvoltator imobiliar

* Minciuna unui ministru PSD, spulberată de premier. Budăi: „E de acord cu renegocierea”. Ciucă: „Este exclusă orice renegociere a PNRR până în 2023”

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* Pensiile speciale au crescut 73% în ultimii 6 ani. 8% în plus doar anul trecut! Nasui: “Acesta este statul specialilor”

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* SUA: “Rusia creează și propagă dezinformare. Este una dintre cele mai vechi arme folosite de Kremlin”

2 COMENTARII

  1. Budigai asta este de-a dreptul nesimtit. Face acest circ pentru a veni la televiziunile flasneta sa planga de pensionari. Insa ca ministru este o nulitate, asta are impresia ca ce facea cu volanul face si cu ministerul. Pai bre Budigaie ce facem cu pensiile alea speciale, cu inechitatea din sistemul de pensii? Nu ai o jena in tine cand unii iau banii desi nu au contribuit la sistemul de pensii? Cand il aud si pe celalalt descreierat Ciorolacu cum se da mare zmeu ca schimba el PNRR imi vine sa-i trag o basina in nara, la propriu. Ai dracului toti sunt smardoi dar daca ii iei la bani marunti individual sunt niste plosnite lipsite de rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here