PNL Satu Mare rupe alianța locală cu maghiarii și acuză: „UDMR are dublă comandă, face parte din Guvernul de la Budapesta! Nu vom gira vânzarea pe bucăți a orașului”

1
1080
Conducerea PNL Satu Mare a rupt alianța locală cu UDMR acuzându-i pa maghiari că "vând pe bucăți orașul" și se supun ordinelor de la Budapesta, nu celor de la București

Filiala PNL Satu Mare, condusă de deputatul Adrian Cozma, a anunțat marți că renunță la alianța locală cu UDRM și intră în opoziție la nivel județean, scrie Presasm.ro. Motivele invocate de Adrian Cozma sunt extrem de grave: acesta îi acuză pe liderii formațiunii maghiare că sunt „cu dublă comandă” și răspund la ordinele venite de la Budapesta, nu de la București!

Liberalii vor renunța la toate posturile de vicepreședinți și de viceprimari pe care le ocupă la nivelul județului și orașului Satu Mare. Liderul PNL Satu Mare afirmă că, în acest moment, UDMR lucrează contra intereselor județului. El a transmis în mod public conducerii partidului de la București că se impune ca UDMR să iasă de la guvernare la nivel central.

Deputatul Adrian Cozma (35 de ani), de meserie avocat, a menționat: „PNL nu dorește să participe la decizii care nu respectă legea, decizii care sunt contrare Constituției. Nu mai putem merge într-o asemenea alianță, nu mai putem gira astfel de decizii. Noi nu vom gira vânzarea municipiului Satu Mare pe bucăți. Decizia noastră nu este împotriva cuiva, ci pentru cei care și-au pus speranța în Partidul Național Liberal – și îi îndemn pe sătmăreni să aibă în continuare încredere în PNL. Nu ne cramponăm de funcții, noi avem proiecte, iar funcții vom mai avea. Din acest moment, noi nu mai avem membri în conducerea executivă a Consiliului Județean și la Primărie. Cine rămâne, probabil se înscrie în UDMR“.

S-a dat exemplul condițiilor impuse de reprezentanții UDMR la angajarea în administrația publică locală, al investițiilor care se fac doar în anumite școli, al lipsei de transparență publică și al investițiilor programate pentru orașul Satu Mare.

De la scandalul izbucnit la Tușnad, când premierul maghiar Viktor Orban a făcut declarații rasiste și a invocat teorii conspiraționiste în aplauzele conducerii UDMR, s-au înmulțit foarte mult – inclusiv în interiorul PNL – vocile celor care cer ieșirea formațiunii maghiare de la guvernare. Până acum, președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă (care este și președintele PNL) și ceilalți lideri liberali au spus că nu e cazul ca pentru atâta lucru să se renunțe la coaliția cu UDMR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* Partizanii ucraineni din Crimeea le-au livrat rușilor plăcinte cu otravă pentru șobolani. 8 invadatori au murit pe loc, iar 18 sunt la terapie intensivă

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Simona Halep e în finală la Toronto și revine în Top 10 mondial după un an!

* VIDEO. La nici 18 ani, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie! Record mondial la 100 de metri liber

1 COMENTARIU

  1. Partidele etnice si extremiste trebuie interzise sa mai participe in alegeri si desfiintate. UDMR desi aparent partid al maghiarilor nu are nicio legatura cu drepturile minoritatii maghiare ci este sponsorizata de la Budapesta. Acolo exista o coada de topor a Rusie care are tot interesul ca Romania sa fie prinsa intr-un cleste de jur imprejur. Ei lucreza de 30 de ani la cumpararea pe bucati a Transilvaniei iar prostii de la Bucuresti sunt platiti regeste in servicii sa impiedice asta, insa tin de sase la lucratura lui Organ. Putoarea asta UDMR a fost curva tuturor guvernelor si capeteniile lor s-au imbogatit. Verstoy Attila a murit dar nu sarac, a furat padurile HarCov-ului si le-a taiat sa transforme tara in desert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here