Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

7
9716
Gen. Dmitri Marcenko

Generalul ucrainean Dmitri Marcenko prevede o victorie a armatei sale împotriva invadatorilor ruși în martie 2023, dacă aliații occidentali vor livra la timp și în proporție mai mare stocurile de arme și echipament.

Până la finele acestui an, apărătorii lui Zelenski ar trebui să recucerească în totalitate Hersonul, spune generalul Dmitri Marcenko (44 de ani). Deși această regiune se mai află sub controlul “denazificatorilor”, șansele de a organiza acolo un referendum pentru anexarea la Rusia sunt minime: „Ofițerii lor FSB discută între ei că în Herson nu reușesc scenariul pe care l-au folosit în Crimeea”.

Marcenko a făcut dezvăluirile în cadrul unui interviu acordat site-ului RBC Ucraina. El are gradul de general-maior, fiind șeful Departamentului Principal de Dezvoltare și Sprijin Logistic al Forțelor Armate ale Ucainei din septembrie 2015.

Născut pe 25 februarie 1978 la Voznesensk, regiunea Nikolaev, Marcenko ocupă și funcția de comandant al apărării din Nikolaev din 25 februarie 2022.

Generalul ucrainean mai spune că, pentru a recâștiga peninsula anexată de ruși în 2014, militarii lui vor fi obligați de împrejurări să distrugă podul Crimeea – cel mai lung din Europa (19 kilometri), care leagă peninsula Taman din sudul Rusiei de peninsula Kerci din Crimeea. Totul se va realiza prin mijloace militare. Orice fel de negocieri legate de cedarea de teritorii sunt excluse.

„Ocupanții înțeleg că Ucraina se pregătește pentru o operațiune de contraofensivă și-și întăresc grupările, desfășurând grupuri tactice de batalion”

Nikolaevul a fost „curățat” de infractori. „Am luat măsuri destul de eficiente. Am «curățat» orașul Nikolaev. Au fost identificați peste 400 de contravenienți, dintre care au fost găsiți și aproximativ 20 zeci de colaboratori, traficanți de droguri, persoane care erau căutate. Acest weekend a fost probabil cel mai calm din istoria orașului.”

Invadatorii se întăresc cu noi trupe. „Există informații că ocupanții își întăresc trupele pe care le aveau deja în Herson și Zaporoje. Ei înțeleg că Ucraina se pregătește pentru o operațiune de contraofensivă și, în acest sens, își întăresc grupările acolo, desfășurând grupuri tactice de batalion. Dar asta nu-i va ajuta prea mult”.

Rușii își pierd depozitele de muniții. „Comandamentul nostru «Sud» livrează acum cu succes lovituri de artilerie împotriva țintelor inamice. În ultima săptămână, peste 10 depozite de muniții și posturi de comandă au fost distruse. Prin urmare, credeți-mă, situația noastră nu este atât de rea pe cât crede toată lumea.”

Gen. Dmitri Marcenko

„Au ratat șansa de a ajunge în regiunea Odessa în martie. Acum le va fi foarte greu. Vor suferi pierderi imense atât de personal, cât și de echipamente”

Mai trebuie lichidate 25 de grupuri tactice de batalion. „Se spune că ocupanții au vreo 25 de grupuri tactice de batalion în Herson și Zaporoje. Dar vă spun sincer: nimeni nu a văzut exact câți dintre ei sunt cu adevărat. Oricum, nimeni de aici nu se teme de ei, nimeni nu va fugi de ei. Suntem gata să-i întâlnim și să luptăm cu ei.”

„Denazificatorii” vor să ajungă la Voznesensk. „După cum văd situația, rușii vor încerca să avanseze în două direcții – Nikolaev și Krivoi Rog. Dacă reușesc să pătrundă cel puțin într-una dintre direcții, atunci vor transfera forțele rămase acolo și vor face din asta o prioritate. Vor să captureze Krivoi Rog pentru a-și crea o platformă în vederea atacării obiectivelor Voznesensk și Iujnoukrainsk.”

Șanse minime pentru Putin să intre în Odessa. „Au ratat șansa de a ajunge în regiunea Odessa în martie. Prin urmare, acum le va fi foarte greu. Vor suferi pierderi imense atât de personal, cât și de echipamente. Sunt căzuți din punct de vedere moral și vor să fugă. Din conversațiile lor, auzim că, în loc de mașini de spălat și cuptoare cu microunde, au început deja să caute saltele pneumatice și bărci de cauciuc. Deja urmează să candideze pentru traversarea Niprului.”

„Vom recâștiga Crimeea, la fel cum vom recâștiga Hersonul, Luganskul și Donețkul”

Ofițerii FSB, resemnați în privința rusificării Hersonului. „Ofițerii lor FSB discută între ei că în Herson nu reușesc scenariul pe care l-au folosit în Crimeea. Se pregătesc deja pentru alte evenimente, deoarece acest scenariu nu le este potrivit. Locuitorii din Herson sunt foarte pro-ucraineni și rezistă. Nu le dau șansa să realizeze acest scenariu cu referendumul și «lumea rusească».”

La luptă! „Vom elibera Crimeea prin mijloace militare. Crimeea este Ucraina, este pământul nostru, oamenii noștri sunt acolo, care sunt încă forțați să stea în ocupație. Nimeni nu a dat Rusiei dreptul să vină, să ia o bucată de pământ și să spună «acesta este al meu». Vom recâștiga Crimeea, la fel cum vom recâștiga Hersonul, Luganskul și Donețkul.”

Jos podul! „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Aceasta este o măsură necesară pentru a-i priva pe ocupanți de posibilitatea de a oferi rezerve și de a-și întări trupele de pe teritoriul Rusiei. Până la finele acestui an, vom recupera Hersonul 100%. Vor avea loc eliberarea Hersonului și sfârșitul fazei active a războiului.”

Sunt excluse orice fel de negocieri. „Am trecut deja de punctul fără întoarcere după Irpin și Bucea. Pentru a vorbi despre orice negocieri prin predarea unei părți din teritoriu – toți militarii, întreaga populație înțelege că acest lucru este categoric imposibil de făcut. Dacă facem asta, atunci pur și simplu vom muta acest război pe umerii copiilor noștri. Dacă lăsăm inamicului chiar și o bucată de pământ, acesta va ataca din nou peste 6 sau 8 ani.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* Viceprimarul Guru din regiunea Herson, instalat în funcție de invadatorii ruși, a fost împușcat în propria casă

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Partizanii ucraineni din Crimeea le-au livrat rușilor plăcinte cu otravă pentru șobolani. 8 invadatori au murit pe loc, iar 18 sunt la terapie intensivă

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Simona Halep e în finală la Toronto și revine în Top 10 mondial după un an!

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here