După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

0
4322
Vladimir Putin și fosta lui soție, Liudmila

În urma divorțului de Vladimir Putin, Liudmila a primit cadou o clădire istorică în centrul Moscovei. Ea conduce și o organizație publică, unde sunt transferate milioane de dolari de la companiile de stat. A cumpărat o participație într-o companie care emite microcredite rușilor amărâți. Evident, tot cu banii “sifonați“ din bugetul contribuabililor.

Și noul soț al Ludmilei, Artur Oceretni, cu 20 de ani mai tânăr decât ea, a devenit peste noapte miliardar în ruble datorită lui Putin. Acest lucru este dezvăluit într-o anchetă publicată pe site-ul liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, întemnițat în prezent într-o colonie de regimul de la Moscova. Informațiile au fost publicate pe site-ul Navalny.com, preluate apoi de Obozrevatel.com, care precizează:

„Anchetatorii au descoperit că organizația publică a Liudmilei (fostă Putin), denumită Centrul pentru Dezvoltarea Limbii Ruse, s-a ales cu un imobil prețios situat pe strada Vozdvijenskaia, nr. 9. După ce organizația și-a schimbat numele în Centrul pentru Dezvoltarea Relațiilor Interpersonale, a primit în dar de la Primăria Moscovei terenul de lângă clădire și a început să închirieze imediat spațiile. Așa câștigă milioane de dolari pe an”.

La cumpărături în Occident

Anchetatorii site-ului Navalny.com dezvăluie că Liudmila a investit banii primiți de la Centrul pentru Dezvoltarea Relațiilor Interpersonale în biroul de microfinanțare „Karmani”, care emite microcredite garantate cu mașini. Ludmila deține o parte din această afacere prin cota Meridian într-un offshore din Cipru.

Navalny.com: “Se pare că fosta soție a lui Putin părea atât de promițătoare să elibereze microcredite rușilor nevoiași, încât anul trecut și-a dublat interesul pentru Karmani: de la 7% la 14,5%, cumpărând o acțiune suplimentară de la fondatorul companiei, pentru 64 de milioane”.

Afacerea a mers strună. Astfel, cu sumele încasate de la ruși, fosta soție a lui Putin a reușit să cumpere imobile în Franța, unde își petrece cea mai mare parte a timpului alături de noul ei soț.

Navalny.com: “La sfârșitul anului 2012, fiica lui Putin, Katerina, și ginerele lui, Kirill Șamalov, au cumpărat un conac în Biarritz cu 4,5 milioane de euro. Sau le-a fost dat de fostul proprietar, Ghenadi Timcenko, un vechi prieten al președintelui. În decembrie 2013, adică la șase luni de la divorțul anunțat, Putinii au cumpărat aici o a doua vilă. Mai exact, este corect să spunem – Oceretni. Pentru Arthur Oceretni au luat această magnifică vilă de 450 de metri pătrați. 5,3 milioane de euro. Liudmila Putina, împreună cu noul ei soț, au cumpărat imobile în orașele-stațiuni din UE, au investit bani în companii financiare care emit microcredite și închiriază telefoane mobile. În același timp, nici ea, nici noul ei soț nu au căzut pradă sancțiunilor occidentale”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Mesajul de adio al artistei care s-a sinucis la a 5-a încercare, înecându-se în Lacul Morii. A activat la Festivalul „George Enescu”, dar a fost răvășită de „o iubire neîmpărtășită”

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Sadica putinistă Olga Kaciura, înainte de a fi lichidată în Donbass: „Că-i procesez pe polonezi, pe ucraineni sau pe americani, nu contează. Ei ard la fel”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* FOTBAL. Turul 3 preliminar e deja prea greu pentru echipele românești! Iar până la grupe ar mai fi și turul 4…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here