Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

4
5171
Oleksei Reznikov, Kirill Budanov și unul dintre ucigașii prinși

În urma unei operațiuni de anvergură, Serviciul de Securitate Ucrainei (SBU) i-a reținut pe asasinii trimiși de regimul Putin pentru să-i lichideze pe ministrul ucrainean al Apărării, Oleksei Reznikov, și pe șeful Direcției Principale de Informații a Armatei (GRU), Kirill Budanov. Pregătirile în vederea comiterii acestor asasinate au fost realizate de angajații Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Ucigașii urmau să încaseze o recompensă cuprinsă între 100.000 și 150.000 de dolari pentru fiecare înalt oficial ucrainean eliminat. Detaliile au apărut pe canalul de Telegram al SBU, fiind preluate ulterior de Obozrevatel.com, cel mai popular site de știri din Ucraina.

În misiunea eșuată a teroristului Vladimir Putin s-au implicat ofițerii de personal ai serviciilor de informații militare de la Moscova, dar și un militar al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR). Comunicatul șocant este avizat de șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Maliuk.

În această operațiune dificilă de prevenire a uciderii ministrului Apărării și a șefului serviciului de informații militare, angajații Direcției Principale a SBU din Kiev și regiunea Kiev au colaborat cu unitățile SBU din regiunea Volin și cu Poliția Națională. Totul s-a desfășurat sub conducerea procedurală a Procuraturii Raionale Pechersk din Kiev.

„La instrucțiunile coordonatorului din Moscova, trădătorul din Lugansk era cel care căuta un ucigaș care să-și asume executarea ordinului Kremlinului”

 • “Serviciul de securitate a prevenit o serie de asasinate prin contract ale reprezentanților conducerii politice și militare de vârf și ale personalităților publice ale Ucrainei.”
 • “Ca urmare a unei operațiuni speciale în mai multe etape, un grup de sabotaj și recunoaștere din Departamentul principal al Statului Major al SSRF (mai bine cunoscut sub numele de GRU) a fost neutralizat.”
 • “Atacatorii se pregăteau pentru eliminarea fizică a ministrului Apărării și a șefului Direcției principale de informații a statului nostru, precum și a unui cunoscut activist ucrainean.”
 • “S-a stabilit că DRG (grupul de sabotaj și recunoaștere – n. red.) a fost format din personalul de informații militare al Federației Ruse pentru a desfășura activități subversive pe teritoriul Ucrainei.”
 • “Acesta includea un rezident al Luganskului ocupat temporar, care, ca parte a formațiunilor armate ilegale ale organizației teroriste LPR, a participat activ la ostilitățile împotriva forțelor ATO din est.”
 • “La instrucțiunile coordonatorului din Moscova, trădătorul din Lugansk era cel care căuta un ucigaș care să-și asume executarea ordinului Kremlinului de a elimina oficialii ucraineni. Militantul a avut legături în lumea interlopă, de care a profitat.”

„Pentru a încurca urmele, atacatorul a intrat în Ucraina prin Belarus. Acolo a fost descoperit de ofițerii de contrainformații SBU”

 • “Un locuitor din Kiev a răspuns ofertei sale. Pentru 5.000 de dolari SUA, a fost de acord să lichideze un soldat ucrainean care, potrivit ocupanților, ar fi fost implicat în masacrul fizic al prizonierilor de război ruși.”
 • “Era vorba despre comandantul uneia dintre unitățile de luptă care apără Ucraina pe front. Această crimă trebuia să fie un test înainte de a îndeplini sarcinile principale ale inamicului.”
 • “Pentru a-i asasina pe șefii departamentelor de apărare, mesagerul a decis să ajungă personal pe teritoriul controlat de autoritățile ucrainene. Aici, împreună cu un complice, au fost nevoiți să pregătească un plan de lichidare și să-l supună spre aprobare liderilor lor din Federația Rusă.”
 • “Pentru a încurca urmele, atacatorul a intrat în Ucraina prin teritoriul Belarusului. Acolo a fost descoperit de ofițerii de contrainformații SBU, care au documentat sosirea militantului ORLO (teritoriile ocupat temporar ale Ucrainei – n. red.) la Volin prin punctul de control Domanovo, precum și o altă întâlnire cu un complice.”
 • “Pentru a preveni săvârșirea unor infracțiuni deosebit de grave, ofițerii de contrainformații ai Serviciului de Securitate, cu implicarea luptătorilor de la TSSO «A», i-au reținut pe ambii intruși în Kovel.”

 „Ambii deținuți au fost anunțați cu privire la suspiciunea de înaltă trădare, comisă în temeiul legii marțiale, și omor premeditat”

 • “În timpul percheziției au fost găsite dovezi ale unor fapte penale, precum și un pașaport al unui cetățean al Federației Ruse.”
 • “Ambii deținuți au fost anunțați cu privire la suspiciunea de înaltă trădare, comisă în temeiul legii marțiale, și omor premeditat. În momentul de față, se decide chestiunea alegerii unei măsuri de constrângere sub forma detenției.”
 • “Inamicul nu poate câștiga pe câmpul de luptă, așa că recurge la metodele sale obișnuite – încearcă să organizeze tentative de asasinat asupra armatei și a șefilor autorităților ucrainene.”
 • “Și asta demonstrează încă o dată lumii întregi că Rusia este un stat terorist, care nu urmează orice reguli civilizate. Suntem foarte conștienți la ceea ce trebuie să ne așteptăm de la Rusia, așa că acționăm și neutralizăm în avans operațiunile speciale ale inamicului. Vom continua să facem asta!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Rusia merge spre faliment în Ucraina”

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Sadica putinistă Olga Kaciura, înainte de a fi lichidată în Donbass: „Că-i procesez pe polonezi, pe ucraineni sau pe americani, nu contează. Ei ard la fel”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Mesajul de adio al artistei care s-a sinucis la a 5-a încercare, înecându-se în Lacul Morii. A activat la Festivalul „George Enescu”, dar a fost răvășită de „o iubire neîmpărtășită”

* FOTBAL. Turul 3 preliminar e deja prea greu pentru echipele românești! Iar până la grupe ar mai fi și turul 4…

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here