Iohannis, la Summitul PPE din Bucureşti. Sighiartău: „Dragnea face din România Teleormanul sărăcit chiar de el”

3
2408

După anunţul privind candidatura lui Rareş Bogdan pe listele partidului, liberalii dau în acest weekend o nouă lovitură de imagine: la Bucureşti se află o mare delegaţie a Partidului Popular European (PPE), cel mai important grup politic din Uniunea Europeană, cu şanse mari de a câştiga din nou preşedinţia Comisiei Europene (în locul lui Jean Claude Juncker).

La Summit-ul liderilor locali şi regionali ai PPE participă şi peste 150 de primari, președinți de regiuni din țări ale Uniunii Europene, alături de peste 3.000 de aleși locali ai Partidului Național Liberal. Sunt prezenţi şi secretarul general al PPE, spaniolul Antonio Lopez Isturiz, şi candidatul PPE pentru postul de viitor preşedinte ale Comisiei Europene, Manfred Weber.

Secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Robert Sighiartău, a declarat sâmbătă că bătălia, la alegerile europarlamentare din luna mai, va fi foarte dură, deoarece se va da cu cel mai „primitiv şi toxic socialism” din Uniunea Europeană.

România guvernată astăzi de Dragnea şi PSD arată ca Teleormanul, un judeţ din sudul României, sărăcit şi condamnat la subdezvoltare sub conducerea locală a aceluiaşi Dragnea. România guvernată de PNL va arăta ca la Oradea, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Blaj şi toate comunităţile conduse de liberali. Asta este marea diferenţă între PNL şi socialiştii din România. În România, bătălia la aceste alegeri europarlamentare va fi foarte dură, pentru că ne luptăm cu cel mai primitiv şi toxic socialism din UE. Pornim la o bătălie cu cei mai buni aleşi locali, cea mai bună echipă de eurocandidaţi, alături de cel mai puternic partener – PPE. E timpul marii schimbări în bine, pentru România exasperată de guvernarea catastrofală a socialiştilor de la PSD, a afirmat Sighiartău, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, care are loc la Bucureşti.

El a precizat că PNL şi PPE dau împreună „semnalul victoriei la europarlamentare”, relatează Agerpres.

Vine şi Iohannis

„La invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor lua parte la acest eveniment Preşedintele României, Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy.În cadrul reuniunii, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene şi principalele linii ale programului PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene“, se arată într-un comunicat al PNL.

„Pentru noi, România este PRIMA”

Ieri, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PNL, Ludovic Orban, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White a făcut câteva declaraţii măgulitoare la adresa României:

 • „Acum trei săptămâni am fost în București și am spus că pentru Partidul Popular European, România este prima.
 • De aceea am avut oportunitatea și plăcerea de a discuta cu domnul Ludovic Orban despre această chestiune importantă, transportul  și infrastructura. Ca un politician spaniol sunt foarte mândru de felul în care s-a dezvoltat infrastructura de transport în Spania de-a lungul anilor și știu că putem face același lucru în România.
 • Candidatul numărul unu, Rareș Bogdan, care va fi mâine alături de noi la eveniment arată legătura pe care vrea să o facă PNL între Bruxelles și România, comunicarea dintre acestea două. Nu este numai important numai să o faci, este important și să o spui. Așa că este nevoie de oameni specializați în comunicare în acest  domeniu. Felicitări, cred că aceasta este o opțiune foarte bună!
 • Trebuie să vedem cum putem folosi această influență de către membrii PNL în PPE, în cel mai bun interes al țării. Avem un exemplu bun pentru colaborarea noastră și este vorba de susținerea doamnei Laura Codruța Kovesi, pentru funcția de procuror european. Este foarte important și PPE prin intermediul membrilor săi PNL a fost conștient că sprijinim și încurajăm un candidat foarte bun.
 • Se pare că Guvernul socialist din România nu gândește același lucru și sunt în stare să meargă împotriva candidatului național. Nu am văzut asta niciodată în Spania. Noi nu atacăm candidații pentru că sunt socialiști populari și așa mai departe, îi sprijinim. Eu l-am sprijinit pe președintele Parlamentului European acum mai mulți ani pentru că era bine pentru Spania.

CITIȚI ȘI:

62% dintre cititorii ZIARISTII.COM cred că Rareș Bogdan a luat o decizie bună intrând în politică pe lista PNL

Rareş Bogdan face jocuri de putere din prima zi de politician: cere o mare ALIANŢĂ a opoziţiei PNL-USR-PLUS

Cum face Iohannis din europarlamentare cele mai importante alegeri pentru ROMÂNIA. Vom vota şi pentru referendumul pro-justiţie?

3 COMENTARII

 1. Foarte bune luari de cuvant, bravo PNL! Excelenta decizie cooptarea lui Rares Bogdan in fruntea listei europarlamentare, va urez succes, impreuna cu partidele din opozitie, scapati-ne de PDS-DRAKNEA-ALDE!

 2. Perfect.Pai dacă PSD-ul este atât de toxic și de slab,de ce își fac probleme?Vor câștiga foarte ușor cu 70%.Nu știu însă ce vor face după.Doar înjurând-l pe Dragnea și PSD-ul nu cred ca poți guverna o țara.

 3. Închis în sine sunt zilnic. Mă bucur pentru noul drum PNL în America şi Europa şi de Sfântul Patrick Schnecker la Chicago simt că domnul Rareş Bogdan va fi o figură bonomă la Strasbourg unde legile se fac din mai bine spre mai bine. Apreciez cu simțul răspunderii munca PNL în interesul națiunii române. Vedeam de mulți ani din PNL forma de bine de care aveam nevoie. Nu mi-am pus întrebarea cât ține omul la PNL. Dragostea este o pasăre colibri. E mică când munca e prea multă dar cu răbdare fiecare merge drumul înainte. Vom face ce trebuie pentru Europa şi Europa produce bine şi pentru noi doi. La auzul unei veşti bune voi veni în vizită. În anii care mi-au fost dragi am suferit mult pentru PDL. Culoarea Orange a celor condamnați. Teroarea de Maghreb a PSD mi-a fost de ajuns. Când eu nu voi mai fi şi PSD va muri cu damele lor cu tot. A fi mai hoț ca frumoşii nebuni de demult. A face din ei suicidari. A nu le oferi şansa unui zâmbet enorm sau a desprinde ceasurile de orele secunde care nu vor mai fi bune.

  Domnule președinte… eu am câştigat.

  17 Martie 2019 ora 13:40

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here