Summitul PPE. Iohannis, necruțător la adresa PSD: „Ei atacă instituţiile UE şi apoi cer votul oamenilor pentru a intra în aceste instituţii”

2
2925
Orban - Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit azi cu entuziasm pro-european, la summitul aleşilor locali şi regionali ai PPE, eveniment organizat la Bucureşti de cel mai important grup politic din Uniunea Europeană.

În intervenţia sa, preşedintele a punctat un lucru esenţial despre comportamentul PSD: a devenit un partid care cerşeşte voturile românilor pentru Parlamentul European, dar atacă în acelaşi timp Europa şi instituţiile sale din care vrea să fie parte prin alelerile din 26 mai.

 • „Lupta noastră e pentru o Europă mai bună, a tuturor celor care vor pace şi prosperitate. Se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare din estul Europei au dispărut. Sunt 30 de ani de când ne-am câştigat libertatea de a ne întoarce în marea familie europeană din care facem parte.”
 • „Încă ne amintim ce înseamnă dictatura mediocrităţii, în timp ce cetăţenii simpli îşi pierd libertatea. Dramele acelor ani nu se vor mai repeta atâta timp cât depinde de noi. Europa nu se poate întoarce în timp. E responsabilitatea noastră să dăm startul unei noi ere de siguranţă.”
 • „Îmi doresc ca Summit-ul de la Sibiu să reprezinte un reper. PPE are capacitatea de a juca rolul de principală forţă politică vizionară. Este vital să avem o puternică reprezentare în PPE.”
 • „PNL are o vocaţie europeană şi tradiţia apărării democraţiei româneşti încă de la înfiinţarea sa şi aşa va rămâne! Dragi liberali, nu uitaţi niciun moment moştenirea pe care aţi primit-o de la cei care au plătit cu viaţa pentru democraţia din România!”
 • „Văd în oferta PNL tocmai acele persoane capabile să ducă la capăt efortul de a revitaliza Uniunea Europeană.”
 • „Scrutinul din 26 mai capătă o importanţă deosebită. Viitorul UE trebuie decis de voinţa oamenilor, nu de neimplicarea lor. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să decidă în locul nostru. Votul este cea mai bună formă de răspuns la discursul populist, eurosceptic şi demagogic, care a devenit virulent şi în România.”
 • „Mă refer în primul rând la PSD, care încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama de proiectul european. Este modul PSD-ist cinic de a face politică.”
 • „Dovada maximei ipocrizii este să atace UE, valorile UE, instituţiile UE şi apoi să ceară votul oamenilor tocmai pentru a face parte din aceste instituţii.”
 • „A fi bun român nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul. Dimpotrivă, Europa este România şi România este Europa. Europa înseamnă prosperitate, justiţie independentă şi stat de drept. Acesta este modelul pe care l-au ales românii în 2007.”

La Bucureşti se află, în acest weekend, o mare delegaţie a Partidului Popular European (PPE), cel mai important grup politic din Uniunea Europeană, cu şanse mari de a câştiga din nou preşedinţia Comisiei Europene (în locul lui Jean-Claude Juncker).

La Summit-ul liderilor locali şi regionali ai PPE participă şi peste 150 de primari, președinți de regiuni din țări ale Uniunii Europene, alături de peste 3.000 de aleși locali ai Partidului Național Liberal. Sunt prezenţi şi secretarul general al PPE, spaniolul Antonio Lopez Isturiz, şi candidatul PPE pentru postul de viitor preşedinte ale Comisiei Europene, Manfred Weber.

„Pentru noi, România este PRIMA”

Ieri, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PNL, Ludovic Orban, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White a făcut câteva declaraţii măgulitoare la adresa României:

 • „Acum trei săptămâni am fost în București și am spus că pentru Partidul Popular European, România este prima.
 • De aceea am avut oportunitatea și plăcerea de a discuta cu domnul Ludovic Orban despre această chestiune importantă, transportul  și infrastructura. Ca un politician spaniol sunt foarte mândru de felul în care s-a dezvoltat infrastructura de transport în Spania de-a lungul anilor și știu că putem face același lucru în România.
 • Candidatul numărul unu, Rareș Bogdan, care va fi mâine alături de noi la eveniment arată legătura pe care vrea să o facă PNL între Bruxelles și România, comunicarea dintre acestea două. Nu este numai important numai să o faci, este important și să o spui. Așa că este nevoie de oameni specializați în comunicare în acest  domeniu. Felicitări, cred că aceasta este o opțiune foarte bună!
 • Trebuie să vedem cum putem folosi această influență de către membrii PNL în PPE, în cel mai bun interes al țării. Avem un exemplu bun pentru colaborarea noastră și este vorba de susținerea doamnei Laura Codruța Kovesi, pentru funcția de procuror european. Este foarte important și PPE prin intermediul membrilor săi PNL a fost conștient că sprijinim și încurajăm un candidat foarte bun.
 • Se pare că Guvernul socialist din România nu gândește același lucru și sunt în stare să meargă împotriva candidatului național. Nu am văzut asta niciodată în Spania. Noi nu atacăm candidații pentru că sunt socialiști populari și așa mai departe, îi sprijinim. Eu l-am sprijinit pe președintele Parlamentului European acum mai mulți ani pentru că era bine pentru Spania.

CITIȚI ȘI:

Iohannis, la Summitul PPE din Bucureşti. Sighiartău: „Dragnea face din România Teleormanul sărăcit chiar de el”

62% dintre cititorii ZIARISTII.COM cred că Rareș Bogdan a luat o decizie bună intrând în politică pe lista PNL

Rareş Bogdan face jocuri de putere din prima zi de politician: cere o mare ALIANŢĂ a opoziţiei PNL-USR-PLUS

Cum face Iohannis din europarlamentare cele mai importante alegeri pentru ROMÂNIA. Vom vota şi pentru referendumul pro-justiţie?

2 COMENTARII

 1. Pe cat este de adevarat ce spune presedintele, pe atat de goale de continut sunt vorbele lui in viziunea PSD-ista in care Johannis e ciuca bataii de joc al unor personaje grobiene si lipsite de integritate morala, pe care Romania ii are acum la butoanele puterii de a o distruge prin ticaloase demersuri si dezinteres total in privinta viitorului ei si a calitatii vietii populatiei!

 2. Domnul preşedinte nu prea critică. Nu e ca Traian Băsescu. O glumă şi dinții înfipți adânc în jugulara PSD. Au fost anii mei în care firescul era şi nebunie şi nefiresc. Fiecare luptă pe teritoriu american pentru propria viață la fel ca fiecare preşedinte după anul 1990. Visam România Mare şi m-am ales cu dureri de cap. Liviu Dragnea nu visează la nimic. Are dreptul să tacă. O durere de cap nu se repară. Inima se mai schimbă. Ficatul se vindecă cu Interferon. Dar memoria şi tragismul din priviri nu au leac. De ce nu e mason Liviu Dragnea. Un mason constructor, dar nu de pensii, ci de oameni care să fie lăsați să fie urmaşi ai unui partid bun dar care nu se compară cu conservatorii sau liberalii. Ziua aduce un miez de adevăr. Drumurile sunt nevoia economiei de a face parte din politică. Fără politică nu avem monedă. Omul spune că patru ani un partid poate face binele un jovial document. Apoi pauză. Ceva se întâmplă. Poate scăpăm de lenea lui Victor Ponta sau de durerea PSD. O zicere de bine: femeia are darul manic al frumosului iar copiii darul vorbei pline. Să votăm ce om vota. Dolarul să fie binele.

  17 Martie 2019 ora 12:54

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here