sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsNu statuile o pasionează pe Firea, ci banii din spatele lor! Cum...

Nu statuile o pasionează pe Firea, ci banii din spatele lor! Cum a umilit-o primărița PSD pe urmașa Brătienilor, care a venit de la Paris pentru o inaugurare anulată. Afacere de 3,5 milioane de euro

-

O situație revoltătoare, de un penibil absolut, a fost creată de tandemul Gabriela Firea – Răzvan Theodorescu, de la Primăria Capitalei. O urmașă a familiei Brătianu, stabilită la Paris, a fost invitată (pe banii ei) la inaugurarea ansamblului statuar Ion I. C. Brătianu de la Universitate, dar festivitatea nu a mai avut loc. Nimeni nu și-a cerut scuze.

Marie-Hélène Fabra Brătianu, jurnalistă şi om de cultură în Franţa, a fost nevoită să facă degeaba drumul de la Paris la București, pe cheltuiala proprie. Spune că a fost chemată de reprezentanții Primăriei Capitalei la inaugurarea ansamblului Ion I. C. Brătianu, programată pentru joi, 10 octombrie, în ziua moțiunii de cenzură. Când a ajuns acolo, a constatat că evenimentul se anulase, fără ca ea să fie anunțată, potrivit Digi 24.

Administrația Monumentelor din Primăria Capitalei a anunțat inaugurarea ansamblului Ion I. C. Brătianu, în rondul de la Universitate, pentru joi, la ora 13.00, iar președintele Comisiei Centenar din Primăria Capitalei, Răzvan Theodorescu, a invitat-o personal pe Marie-Hélène Fabra Brătianu la eveniment.

- Advertisement -

Femeia a venit la București miercuri, cu o zi înaintea inaugurării anunțate, și a plecat duminică. Reprezentanţii Primăriei Generale nu i-au prezentat scuze și nu au comentat incidentul.

„Am venit special, un pic în ultimul moment, pentru că am fost prevenită că mai sunt doar 10 zece zile și am ajuns miercuri pentru a fi sigură că sunt acolo joi, la ora 13.00. Un prieten m-a găzduit în familia lui, iar când am ajuns, joi, era adunată lume acolo, în fața statuii, în piață, oameni aşezați cam peste tot. M-am apropiat și mi s-a zis: «S-a anulat»”, a declarat Marie-Hélène Fabra Brătianu pentru Digi 24.

Marie-Hélène Fabra Brătianu

„Am zis: «Nu! Dar nu e posibil așa ceva! Vă înșelați, poate oamenii sunt în partea cealaltă a pieței». Și atunci mi s-a spus: «Vă asigur că așa este». Și erau acolo toate drapelele și toate astea, și am zis: «Dar nu, nu e posibil». Apoi, un prieten m-a sunat și mi-a zis «Marie Helene, te așteptăm în partea cealaltă» (a pieței), și am zis: «De acord, merg acolo». Și atunci am înțeles cu adevărat că s-a anulat. Este incredibil, pentru că nu era nimeni, efectiv nu era nimeni acolo care să ne zică asta. Nu au fost scuze. Nimeni nu și-a cerut scuze, nu a fost nimic”, a adăugat femeia.

- Advertisement -
Ion I. C. Brătianu

În urmă cu două luni, Primăria Capitalei oferea date despre statuia lui Ion I. C. Brătianu. „În anul 2018 s-au realizat componentele artistice ale ansamblului monumental și au fost transpuse în material definitiv bronz. Valoarea acordului-cadru pentru realizarea componentelor artistice din bronz și a soclului de piatră este de 11.900.000 lei cu TVA inclus. Valoarea contractului pentru proiectarea, montarea și amplasarea monumentului în Piața Universității este de 4.760.000 de lei cu TVA inclus.

Lucrarea este executată de SC Exorno Studio SRL și reprezintă o reproducere după monumentul public omagial construit în anii 1902-1903 de Ernest-Henri Dubois și arhitectul Petre Antonescu.

Așadar, costul total este de 16,66 milioane de lei, adică 3,5 milioane de euro. O sumă enormă, care ridică mari semne de întrebare în privința corectitudinii „afacerii”. Există mari bănuieli în acest sens, știută fiind aplecarea Gabrielei Firea către concerte și statui.

Mizeria petrecută joi, 10 octombrie, arată că nu statuile sunt preocuparea Gabrielei Firea, ci banii din spatele lor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cumpănașu ne amenință cu dictatura!

VIDEO. Leana către Ceaușescu: „Murim împreună!”. Cumpănașa către Cumpănașu: „Mergem împreună la pușcărie!”

VIDEO. Escrocul Cumpănașu își face partid cu escrocul lui Dragnea, care mințea că nu Firea a fost huiduită, ci Simona Halep!

„A fost cu «sânge pe pereți»”! Cercetat de DNA pentru milionul furat, Cumpănașu o amenință pe ambasadoarea Franței

La nunta unui baron PSD. Petrecerea Caracatiței, cu incredibile tentacule în nomenclatura bugetară

Codrin Ștefănescu a urlat ca descreieratul la Digi 24, când un jurnalist i-a atras atenția că difuzează minciuni

VIDEO. Elevă supusă unui abuz de tip comunist. Ode înălțate primarului PSD și Guvernului, la inaugurarea unui pod

VIDEO. Dăncilă lovește năprasnic: „Am scăzut TVA de la 5% la 5%”; „toată munca care împreună am depus-o”

E 6-0 pentru noi! Va fi 12-0, distrugem PSD definitiv. Abia acum ne despărțim de comunism!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Ce sa stie taranca asta guraliva despre statui si personalitati.
    Ea inca e la stadiul peste de sticla pe televizor.
    Cred ca si-a mutat pestii pe noptiera ca pe televizoarele astea noi nu mai incap.

    • Te rog sa nu desconsideri oamenii din provincie, are si capitala destule loaze. Firea este la fel de javra ca si Mulguta, Carmencita si Veorica. Este vreuna din PSD mai demna? Abramburica, poate pentru ca e mai scolita. Restul sunt gutui degerate si cu pretentii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -