Plăcuțele PSD-iste poluează Maramureșul. Dăncilă, Zetea și „Genunche” sunt ctitori nemuritori!

6
1988
Fotografii de Horațiu Dincă

Județul Maramureș este batjocorit de PSD prin plăcuțe penibile pe care sunt scrise numele unor fruntași ai partidului, din județ sau de la centru: Viorica Dăncilă, Gabriel Zetea, Liviu Pop, Gheorghe Șimon, plus primarii Vasile Țiplea și Gavrilă Dologa.

Două plăcuțe ridicole au fost plasate în comuna Săcel și în orașul Dragomirești. Pe amândouă se află inscripționat „pentru eternitate” (mă rog, până se schimbă puterea politică) numele lui Gabriel Zetea (PSD), președintele Consiliului Județean Maramureș.

La Săcel, PSD-iștii stau la masă cu Pintea Haiducul

La Săcel, mizeria a fost amplasată la intrarea din județul Bistrița-Năsăud în Maramureș. Plăcuța parazitează un monument-kitsch ridicat pe banii Consiliului Județean și inaugurat în 2017: Masa Haiducului Pintea.
Pe plăcuță sunt trecute, printre altele, numele a patru fruntași PSD (primii trei chiar și cu poză):
* Gabriel Zetea – președintele Consiliului Județean Maramureș
* Liviu Pop – senator, fost ministru al Educației (supranumit „Genunche”)
* Gheorghe Șimon – deputat, fost ministru al Economiei
* Gavrilă Dologa – primarul comunei Săcel.
Inaugurarea monumentului de la Săcel a fost anunțată printr-un comunicat agramat al Consiliului Județean, care a fost publicat de multe ziare și site-uri finanțate de PSD sau de Consiliul Județean. Limbajul festivist-propagandist al comunicatului nu spune că este o construcție de piatră total inutilă, fără valoare artistică, un kitsch cu plăcile de marmură încastrate în piatră. După doi ani, masa bietului haiduc începe să  se deterioreze.

Comunicatul din 2017

(Atenție, conține agramatisme și imbecilități!)

„Mare sărbătoare mare în Săcel, sâmbătă, 19 august 2017, acolo unde autoritățile locale au chemat un sobor de preoți pentru a sfinți cel mai nou monument ridicat în comună, Masa Haiducului Pintea, (Grigore Pintea zis Pintea Vitezul).
Gavrilă Dologa, primarul comunei Săcel, a invitat la acest eveniment atât primarii din zonă, cât și reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, construcția fiind realizată și cu sprijinul administrației județene. Monumentul se află lângă poarta maramureșeană, construită în cinstea episcopului Iustinian și marchează intrarea în județ, dinspre Bistrița Năsăud. Turiștii care ajung aici pot să admire și harta Maramureșului istoric, cu punctele turistice aflate pe Văile Izei și pe Valea Vișeului.

În spatele mesei au fost ridicate două ziduri de beton pe care sunt pictate scene din filmul Pintea Viteazul. Potrivit declarațiilor primarului din Săcel, Gavrilă Dologa, masa construită în cursul anul 2017 și inaugurate sâmbătă, 19 august, dorește să arate turiștilor ospitalitatea specific maramureșeană și, totodată, să fie un monument turistic care să atragă lumea în zonă.

La slujba de sfințire a Mesei Haiducului Pintea a fost prezent și Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, ministrul Educației Naționale, senatorul Liviu Marian Pop, primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, primarul comunei Săcel, Irina Iusco, Vasile Țiplea, primarul din Dragomirești, dar și Anuța Bizău, primarul din Bogdan Vodă. Toți invitații s-au adresat celor prezenți la eveniment, aducând sincere felicitări pentru modul în care comunitatea din Săcel știe să se promoveze.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a amintit faptul că proiectele în infrastructură continuă în ritm alert în Maramureș, vorbind despre DN 18, unde lucrările de reabilitare avansează cu repeziciune, dar și despre investiția de 50 de milioane de euro pentru reabilitarea drumului județean pe Valea Izei. «Înainte de a-i felicita, dați-mi voie să le mulțumesc primarului Gavrilă Dologa, Consiliului Local și întregii comunități din Săcel, pentru că, într-o lume în care globalizarea are un ritm din ce în ce mai alert, într-o Europă în care valorile încearcă a fi uniformizate, în Săcel vedem gesturi prin care fibra noastră națională și tradiția Maramureșului sunt păstrate cu mare grijă. Astfel de lucruri nu trec uitate, iar noi le privim cu multă atenție de la Consiliul Județean și ne bucurăm pentru fiecare realizare a comunităților locale. Acum că v-am mulțumit pentru ceea ce ați făcut, doresc să vă felicit și să vă spun că investițiile realizate pe partea de cultură locală, de păstrare a tradițiilor noastre strămoșești moștenite de la moșii și strămoșii noștri, toate aceste investiții vor fi dublate în investiții în infrastructură, de care este nevoie în continuare. Împreună trebuie să avem grijă atât de proiecte mici, cât și de proiectele mari ale județului. Felicitări încă o dată tuturor celor implicați în acest proiect frumos, care face cinste întregului județ», a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.”

Semnat: Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Monumentul-kitsch de la Săcel

Dragomirești: plăcuță pentru Dăncilă de la primarul traseist

O plăcuţă „Pro Memoria” cu numele premierului Viorica Dăncilă a fost instalată pe faţada Şcolii „Liviu Rebreanu” din orașul maramureşean Dragomireşti. Unitatea de învăţământ a fost reabilitată şi extinsă din bani publici, prin fonduri de la Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iar costul lucrărilor s-a ridicat la de 3,5 milioane de lei.

Cel care a avut iniţiativa de a monta plăcuţa pe faţada şcolii a fost primarul localităţii Dragomireşti, Vasile Ţiplea. Acesta a fost ales în 2016 candidând din partea PMP, dar a făcut mereu jocul PSD. A fost exclus din PMP și s-a înregimentat în PSD.

Mesajul omagial nominalizează înalţi funcţionari publici pentru meritul „deosebit” de-a fi semnat actele de finanţare din bani publici a lucrărilor de reabilitare. „Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în oraşul Dragomireşti Şcoala gimn. «Liviu Rebreanu» între anii 2017-2019 cu sprijinul Guvernului României, prim-ministru fiind doamna Viorica Dăncilă. Lucrările au fost executate de SC Forean Trust, directorul şcolii fiind pr. prof. Dănuţ Iuga. Inaugurarea a avut loc în faţa mulţimii de elevi, profesori, preoţi şi consilieri locali, având în frunte pe preşedintele Cons. Jud. Maramureş, Gabriel V.Zetea. 9.IX.2019. Primar Dragomireşti, pr. prof. Vasile Ţiplea”.

Plăcuța dănciliană de la Dragomirești

Fondurile pentru reabilitarea şcolii au fost obţinute în vara anului 2017, perioadă în care premierul Viorica Dăncilă nu ocupa funcţia pe care o deţine astăzi. Dar s-a nimerit să fie prim-ministru în momentul finalizării lucrările de reabilitare şi extindere a unităţii de învăţământ, în luna mai 2019.

Potrivit publicației Educaţia Privată, şcoala nu a acordat aviz pentru amplasarea plăcuţei „Pro Memoria”, dar nici nu ştie cui i-a aparţinut iniţiativa. „Nu a fost ideea şcolii, în niciun caz. Nu am alte detalii. (…) Din partea şcolii nu au aviz şi nu au făcut nici solicitare”, a declarat Dănuţ Iuga, directorul Şcolii „Liviu Rebreanu” din Dragomireşti.

Puteți dona AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM.

CITIȚI ȘI:

MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Infarctul electoral al lui Cumpănașu. De la RTV a plecat la spital, dar în seara următoare a fost din nou la Ciutacu

VIDEO. Delirul lui Cumpănașu, după Țebea: „Vom câștiga alegerile prezidențiale! Întregul popor român este alături de noi!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

INML confirmă moartea Alexandrei, Cumpănașu continuă „s-o țină în viață”, ca s-o folosească electoral

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Sunt puși sub acuzare primii trei polițiști care au contribuit la moartea Alexandrei. Cap de listă: pensionara de lux care a divorțat fictiv de șeful Poliției Caracal

Beizadeaua ucigașă. Fiul celui instalat de Ponta și Dragnea la șefia LPF conducea beat, drogat, după o noapte de poker, un bolid de 300.000 de euro cu 240 km/oră. A intrat pe contrasens și a omorât un om

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

6 COMENTARII

 1. imi pare rau s-a spun, am fost foarte dezamagit de Maramures, atunci cand l-am vizitat pentru prima oara, acum cativa ani: case urate si colorate aiuristic, cosntructii aberante si oameni abulici. Ca sa descoperi Maramuresul din povesti, trebuie sa urci cat mai spre munte, cum ar fi la Poienile Izei.

 2. Apropo…, „Genunche”-Pop chiar are ce cauta acolo…, pe placa asta deee… MORMANT (!!!!!), ca… tare-i… GRESIT (!) scrisa, din punctul de vedere al respectarii limbii române: de exemplu, NORMA LEXICALA ACADEMICA impune forma… „MOTTO”, cu DOI (2) „T”, chiar daca este acceptata, in ultimul timp, si forma de dupa asa-zisa „asimilare (lingvistica)”, cu un singur „t” !

  • Siii…, ca sa facem o legatura intre titlul articolului, care cuprinde sintagma… „ctitori NEMURITORI” (SIC !) si… HALUL (!) in care arata placa aia de marmura, cernit-sumbru-…FUNERARA (!), exact ca una de MORMANT (!), amintim (FARA a dori saaa… COBIM, Doamne Fereste !) ca, asa cum ne invata clasicii: „CONDITIA ABSOLUT NECESARA – chiar daca… NU si suficienta, desigur ! – PENTRU A DEVENI… NEMURITOR, ESTE ACEEA DE A… MURI, MAI INTÎI !”, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!!

   • Doua REMARCI:
    1. In acest moment, doar… bietul Pintea-„Viteazul”, devenit… PRETEXT – ! – pentru… „NEMURIREA” – Sic ! – BOILOR alora,… indeplineste conditia de mai sus !);
    2. Sarmanu’… PRETEXT (!) Pintea este si… SINGURUL (!) care… NU-si are chipul (macar asaaa…, stilizat-dupa-legenda) pe acea placa ABERANTA si ORIBILA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.