vineri, aprilie 19, 2024
AcasăOpinii"Pisicii" PSD cad mereu în picioare. Plus: care-i diferența dintre USR și...

„Pisicii” PSD cad mereu în picioare. Plus: care-i diferența dintre USR și PSD

-

Care-i diferența dintre USR și PSD? Cei din USR, dacă au comis vreo boacănă, pleacă sau sunt dați imediat afară dintr-o funcție. Au toleranță zero, chiar dacă sunt parteneri la guvernare cu PNL. Iar în acest sens, cazul doctoriței Andreea Moldovan e unul elocvent.

Pentru că n-a anunțat Guvernul și implicit pe premierul Florin Cîțu, șeful Comitetului Național pentru Situații de Urgență, despre modificarea criteriilor de intrare în carantină a localităților și le-a publicat în Monitorul Oficial, Andreea Moldovan s-a văzut nevoită să părăsească postul de secretar de stat la Ministerul Sănătății. Chiar la pachet cu ministrul Vlad Voiculescu.

Între timp, ea și-a găsit de lucru la Organizația Mondială a Sănătății, fiind cea care supervizează prevenția și controlul infectărilor cu Covid-19. N-a stat nici 4 luni la minister. Au „tocat-o” televiziunile de casă ale PSD, în special Antena 3 și RTV.

Cei din PSD, „pilele” lor atârnate prin ministere precum cârnații la afumat, dacă fac gafe uriașe, mult mai grave decât eroarea Andreei Moldovan, rămân pe poziție. Nu li se întâmplă absolut nimic. Continuă să fie șefi și să încaseze bani frumoși de la bugetul de stat.

- Advertisement -

Exemplu sugestiv: Amalia Șerban, directoarea adjunctă a Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății. Ea e cea care a „uitat” să plătească personalul din centrele de vaccinare. Și tot ea e coordonatoarea Comitetului care a creat confuzie în legătură cu numărătoarea morților Covid.

E directoare, plătită din bani publici, de 17 ani. Ei, vedeți cum stau lucrurile? Unii plătesc cu funcția, alții nu plătesc cu nimic. Moldovan a fost pusă pe liber după 4 luni, Șerban a fost păstrată în avanposturi și după cele două erori impardonabile.

Dar, după cum s-a scris în presă, motivul păstrării în funcție a directoarei Amalia Șerban este strâns legat de faptul că e „pila” profesorului Alexandru Rafila, devenit între timp deputat PSD. Și asta în vreme ce epidemiologul Andreea Moldovan nu prea era „pila” nimănui. Reiterez, un lucru e de constatat: Moldovan a stat 4 luni la minister, în timp ce Șerban se învârte pe-acolo de 17 ani și, sincer vorbind, mi-e greu să cred că a „uitat” realmente să-i plătească pe medicii care luptă împotriva maladiei Covid-19.

- Advertisement -

O fi „uitat” la ordinul celor care au plasat-o în fotoliu, în perioada lui „Bombonel” Năstase, moșierul pușcăriaș de la Cornu. De-atunci se lăfăie numai în funcții supreme. Iar culmea e că nu poate fi demisă! Cel puțin, așa lăsa să se înțeleagă în acel moment Vlad Voiculescu. El declara că Amalia Șerban va rămâne în funcție pentru că „legea e clară în cazul funcționarilor publici – nu-i poți schimba de ieri pe azi”.

E interesant însă cum a ajuns Amalia Șerban la Ministerul Sănătății. Dacă analizăm un pic CV-ul ei, pare să fi fost catapultată dintr-o funcție în alta, dintr-o zonă în alta. Practic, între 1998-2000, apropiata de azi a PSD-istului Rafila era un biet medic generalist la dispensarul din Halânga, judetul Mehedinți, un sat cu 652 de locuitori, conform ultimului recensământ, realizat în anul 2011.

La interval de doar patru ani, în 2004, devenise deja Senior Advisor la Departamentul de Sănătate Publică și Asistență Medicală de la Ministerul Sănătății.

Există vreo explicație pentru producerea acestui salt cu adevărat miraculos? Există! Halânga se află la numai 6 kilometri distanță de Malovăț, o altă localitate din județul Mehedinți. De-acolo provine tocmai „Abramburica” Ecaterina Andronescu. Iar în acea perioadă fusese aleasă președintele Consiliului Național al Rectorilor din România, dar și deputat din partea PSD. Deținuse și funcția de ministru al Educației din 2000 până în 2003. în concluzie, Amalia Șerban pare să aibă „pile” mai vechi decât cele primite de la Rafila.

Spunea Băsescu în 2012: „Victor Ponta, când vine la mine, e ca un pisic, ca un pisic – «da, domnule preşedinte, da, domnu’ preşedinte» -, şi după ce iese şi ajunge la Palatul Victoria şi se vede cu un microfon în faţă, vorbeşte cum vedeţi”.

Dar „pisicul” Ponta a căzut întotdeauna în picioare. La fel ca toți „pisicii” din PSD. Ei s-au prăbușit doar în aparență. În realitate, iată care-i situația:

* „Pisicul” Grindeanu (semnatarul sinistrei Ordonanțe 13), după ce a părăsit postul de premier, a fost plasat imediat la ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), unde câștiga 44.000 de lei pe lună. Acum e deputat și prim-vicepreședinte al PSD.

* „Pisicul” Ponta („dottore” plagiatorul), fost premier, și-a „găsit” de lucru în Turcia, la prietenul său Erdogan.

* „Pisica” Dăncilă („dezastrul produs de calamitate”, care a lăsat țara cu zero stocuri de echipamente medicale înainte de pandemie) e consilier pe strategii la BNR, pentru 16.000 de lei pe lună.

* „Pisica” Carmen Dan (fost ministru de Interne, prietena fidelă a pușcăriașului Liviu Dragnea) s-a angajat la Uniunea Notarilor Publici din România, unde, conform surselor Ziaristii.com, ia peste 12.000 de lei pe lună.

* „Pisica” Amalia Șerban, deși i-a lăsat pe medici cu buzele umflate, se află în posturi călduțe de director de 17 ani.

Și exemplele pot continua. „Pisicii” PSD-iști au „zgâriat” prea mult țara asta. Și-au înfipt „ghearele” atât de adânc în ea, încât pare că nimeni nu le mai poate veni de hac. Când sunt dați afară dintr-un loc, migrează degrabă în altul. Sunt ca o râie contagioasă, de care nu poți scăpa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Teroriștii lui Lukașenko și-au scos prizonierul la „vorbitor”. Deși bătut, acesta își laudă torționarii!

* UE, Marea Britanie și Ucraina izolează aerian Belarusul. Nicio aeronavă a lui Lukașenko nu mai poate zbura în spațiul aerian al celor 29 de țări

* Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* 137 de români din două autocare, reținuți în Franța. Toți aveau teste Covid false!

* Cele mai frumoase povești din fotbalul european. Recordul lui Lewandowski, revanșa lui Suarez, șansa lui Ronaldo, eșecul lui Neymar, norocul lui Chelsea, renașterea lui Liverpool

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. ”Cei din USR, dacă au comis vreo boacănă, pleacă”

  Fugi domne de aici. Pe Voiculescu il dadeai afara pe usa si intra pe geam. Se tinea ca scaiul de functie. Desigur ca prin comparatie cu pesedistii apari ca fiind bun.

 2. O singură precizare/completare: pe Andreea Moldovan și pe Vlad Voiculescu nu i-au „tocat-mărunt” numai televiziunile P.S.D.-iste (cum ar fi „Latrina3” și „GuițăTeveu”), ci și (ba, UNEORI, CHIAR… MAI ABITIR!)… CELELALTE televiziuni-naționale-de-știri: „GigiTV”, „Realitaua” și „Bou1”!

  Și asteaaaa… NU de către P.S.D.-iști erau (șiii… SUNT, în continuare!) puse să-i înjure, de-dimineață-până-seara, ISTERIC-și-CONVULSIV, pe cei de la U.S.R.-P.L.U.S., ci deee… unii TURBAȚI-și-MINCINOȘI din ALT (!!!) PARTID, daaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!!

  Oricum, s-a DOVEDIT că Vlad Voiculescu… este cel care A AVUT DREPTATE (!!!), iar Andreei Moldovan… I-A FOST RECUNOSCUTĂ COMPETENȚA la Geneva!!!

  • Cât despre mâțele-P.S.D.-iste-care-pică-n-picioare-mereu…, altă soluție decât să pui… sticlă-pisată sau tăciuni-aprinși pe jos ar mai putea să fie ATÂT-de-AMÂNATA… TĂIERE-A-COZII-PISICII-TURBATE!

 3. Sunt un anticomunist. Antepenultimul din familie. Dar am și eu o întrebare: nu avem ogari „liberali” la guvern care să-mi alunge pisicile astea turbate și sa le facă să dispară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -