miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsPfizer cere autorizarea pentru a 3-a doză de vaccin. Se face la...

Pfizer cere autorizarea pentru a 3-a doză de vaccin. Se face la 6 luni după a doua și asigură protecție inclusiv contra tulpinii Beta a SARS-CoV-2

-

Pfizer cere autorizare pentru a pune pe piață cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid, eficientă împotriva tuturor mutațiilor SARS-CoV-2 produse până acum – inclusiv tulpina sud-africană Beta, care a fost dominantă în ultimele luni în Europa.

Vaccinul produs de nemții de la BioNTech și fabricat de Pfizer se administrează la 6 luni după cea de-a doua doză și generează, conform studiilor clinice, un nivel de anticorpi de până la 10 ori mai mare decât cel remarcat după primele două doze.

Datele din Israel arată că vaccinul își reduce eficiența după 6 luni. Chiar și așa, însă, persoanele imunizate scapă de formele grave ale Covid, alegându-se doar cu o răceală ușoară

Pfizer trimite datele despre noul vaccin către FDA (autoritatea americană responsabilă cu autorizarea medicamentelor) și EMA (autoritatea europeană similară) și se așteaptă să primească aprobarea în următoarea lună.

Cele două companii partenere au menționat: „Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual. Intenţionăm să transmită aceste date către FDA, EMA şi alte autorităţi de reglementare în următoarele săptămâni. (…) Date preliminare ale studiului arată că o doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranţă coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanţi“.

- Advertisement -

Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer, a declarat, citat de Reuters, că datele furnizate de Israel – cea mai avansată țară din lume în procesul de imunizare a populației – indică o scădere a eficienței vaccinului după 6 luni.

În Israel, numărul cazurilor a început să crească din nou, după o perioadă în care scăzuse până aproape de zero. Conform ministerului israelian al Sănătății, în cazul persoanelor vaccinate în ianuarie-februarie, eficiența protecției oferite de vaccinul Pfizer scăzuse, în iunie, la 64%.

SUA consideră că, momentan, nu e nevoie de o a treia doză pentru persoanele deja imunizate

Directorul științific al Pfizer a afirmat că “vaccinul nostru este foarte activ în ceea ce privește varianta Delta (cea indiană – n. red.) a virusului. Însă după 6 luni este probabil riscul de infectare, pentru că nivelul anticorpilor, așa cum prevăzusem încă de la început, scade“.

- Advertisement -

Este însă important de spus că, în cazul persoanelor vaccinate cu două doze de Pfizer, chiar eventuala infectare cu tulpina Delta a SARS-CoV-2 la 6 luni după imunizare poate produce, în principiu, doar o boală Covid în formă ușoară, fără a fi pusă în pericol viața omului. În proporție de 95%, oamenii imunizați cu Pfizer vor evita o boală severă.

În SUA, datele Pfizer arată scăderea eficienței vaccinului de la 95% la 80% după 6 luni de la administrare. Din acest motiv, autoritățile medicale consideră că, momentan, populația n-are nevoie de a treia doză de vaccin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu nu mai are voie să predea la facultate, nici să participe la examene, lucrări sau proiecte!

* Calculele chirurgului Neață, fost consilier PSD: „Dacă e rost de ceva bănuți, internez. Dacă nu, nu!”. Se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori

* Polițistul Godină, ironie tăioasă la adresa ministrului de Interne: „Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând”

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -