miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNews"Pensiile militarilor sunt SPECIALE!" / Provocare pentru premierul Ciucă: "Să treacă și...

„Pensiile militarilor sunt SPECIALE!” / Provocare pentru premierul Ciucă: „Să treacă și el la «punctul de pensie» ca noi toți! Să nu mai fie special!”

-

Păcăleala „Pensiile militare nu sunt pensii speciale”, întreținută și de lideri politici precum Nicolae Ciucă (președintele PNL, prim-ministru) și Marcel Ciolacu (președintele PSD, viitor prim-ministru), este spulberată de profesorul universitar Cristian Păun, specialist în economie.

Nicolae Ciucă este el însuși beneficiar de pensie specială, în domeniul militar. Este general în rezervă și s-a pensionat – scandalos! – la 52 de ani. Acum are 55 de ani și o pensie lunară de 17.500 de lei (circa 3.500 de euro), deși a intrat în plată cu 13 ani mai devreme decât un pensionar obișnuit, pentru care limita de vârstă este 65 de ani.

Marcel Ciolacu conduce partidul care a făcut cele mai mari ravagii în sistemul de pensii din România, introducând pensii speciale „fără număr” și făcând legi strâmbe, care permit pensionarea la 55, 50, 45 sau chiar 42 de ani, ba chiar și cu niște pensii enorme!

Profesorul Cristian Păun, de la Academia de Studii Economice (ASE), spulberă minciuna că pensiile militare n-ar fi pensii speciale. Argumentul forte al reputatului economist: pensiile militare nu se plătesc de la bugetul asigurărilor sociale, ci din bugetul de stat, prin intermediul unor ministere, neavând nicio legătură cu contributivitatea.

- Advertisement -

Profesorul Păun îi lansează o provocare „generalului pensionar prim-ministru doctor în siguranță națională” Nicolae Ciucă: „Să treacă și el la «punctul de pensie» ca noi toți! Să nu mai fie special!”.

Argumentele profesorului Cristian Păun

„O pensie este SPECIALĂ dacă nu este NORMALĂ! Este abatere de la normă. Este excepție, nu regulă.

Pensiile care sunt speciale îndeplinesc cel puțin una dintre condițiile de mai jos (cele speciale de la noi cumulează mai multe din punctele menționate):

- Advertisement -

1. Vârsta de pensionare diferă, fiind mai mică la pensiile speciale.

2. Stagiul minim de cotizare diferă, fiind mai mic sau inexistent la pensiile speciale.

3. Formula de calcul a pensiei diferă; la pensiile speciale nu e legată de punctul de pensie, ca la cele normale.

4. Mecanismul de indexare a pensiei diferă; la cele normale, indexarea se face doar când Guvernul indexează punctul de pensie.

5. Mecanismul de pensionare anticipată diferă, fiind mai permisiv la cele speciale.

6. La pensiile speciale nu există contributivitate; contributivitatea e într-un procent diferit sau se face în alt fond decât bugetul asigurărilor sociale.

Pensiile militarilor SUNT PENSII SPECIALE. Chiar dacă, mai nou, au contributivitate, ea se face în bugetul de stat, nu la bugetul asigurărilor sociale. Asta, pentru a permite plata ulterioară a lor din bugetul de stat, după o formulă de calcul diferită (fără legătură cu punctul de pensie) și cu formulă de indexare diferită.

Îl provoc pe «generalul pensionar prim-ministru doctor în siguranță națională» să treacă și el la «punctul de pensie» ca noi toți! Să nu mai fie special. Iar pe subiect, îl sfătuiesc să se abțină să se exprime, fiind beneficiar al unei pensii speciale! Nu e etic și nu e corect pentru amărâții care nu au avut norocul lui special!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adrian Papahagi: „Fără Europa nu suntem nimic. Singurul patriotism românesc adevărat e cel european”

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* „În realitate, frontiera noastră de vest e un șvaițer. Breșele din ea au crescut monstruos în 2022.“ Adevărul șocant despre imigrația ilegală prin România, într-o investigație „Captura”: Austria are dreptate!

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Jaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă contracte în serie, pentru „consultanță IT” de „digitalizare a instituțiilor”. 40 de contracte de peste 500.000 de euro doar în 2022!

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

* Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. În 30 de zile, vor disparea pensiile speciale – Rares Bogdan (Holera Galbena).
    NU vom mari tgtaxle in 2022.

    Demagogie, minciunaa is aplaiuze din partea presei vandte, inclusiv HN si Gmedia etc + copistii plagiatori de la ziare.com, in solda Pitarului sef.

  2. Dacă pe Ceașcă l-au ciuruit am senzația că intelighenția le provoacă ăstora euthanasiere cerebrală punându-le la grea încercare bruma de intelect. Vor să-i tortureze pe exagerat de specialii ăștia aflați la bucate.
    Meciul va fi greu, sper fără prelungiri și, mai ales, fără gloanțe.
    Pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor băieți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -