„Intensitatea focului rușilor a scăzut, pentru că pur și simplu nu au obuze. Au fost aruncate în aer de rachetele HIMARS”

0
7252
Colonelul Vladislav Seleznev

La Kremlin s-a instalat panica. De când americanii le-au livrat ucrainenilor temutele sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS, au început să fie spulberate rând pe rând depozitele militare și posturile de comandă ale armatei putiniste. Mai mult, invadatorii au fost nevoiți să reducă intensitatea bombardamentelor, fiindcă “pur și simplu nu au obuze”.

Dezvăluirea îi aparține colonelului ucrainean Vladislav Seleznev, retras din activitate în urmă cu 5 ani. Într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com, acesta declară că, în ultimele zile, cu ajutorul rachetelor americane, trupele lui Zelenski au distrus 30 de obiective ale teroriștilor ruși.

Expertul militar mai susține că dictatorul Vladimir Putin a mințit în legătură cu pauza operațională a armatei sale. „Ostilitățile active continuă. În urmă cu câteva zile, armata rusă de ocupație a încercat să efectueze un atac cu tancuri dinspre Liman spre Slaviansk. Tanchiștii noștri au ars acolo o cantitate imensă de vehicule blindate rusești, iar atacul invadatorilor s-a blocat”.

„În ultimele zile, cu ajutorul artileriei cu rază lungă de acțiune și MLRS, aproximativ 30 de obiective militare ale armatei ruse au fost distruse” 

Obozrevatel.com: Analiștii publicației germane „Bild” au ajuns la concluzia că, datorită asistenței militare a Occidentului, a devenit posibil un punct de cotitură în război, dar planurile lui Putin pentru Ucraina au rămas aceleași. El intenționează să pună mâna pe toată țara noastră. Sunteți de acord cu aceste aprecieri?

Col. Vladislav Seleznev: În ultimele zile, cu ajutorul artileriei cu rază lungă de acțiune și MLRS (lansator multiplu de rachete – n. red.), aproximativ 30 de obiective militare ale armatei ruse de ocupație au fost distruse. S-au folosit HIMARS și analogii lor, de exemplu, M270. Lucrările la distrugerea depozitelor de muniție, a posturilor de comandă, a locurilor de concentrare a personalului și a echipamentelor inamice se desfășoară tot mai clar și eficient. În timp ce ocupanții ruși țintesc piețele, instalațiile civile și casele ucrainenilor, rachetele cu care sunt echipate Forțele de Apărare ucrainene lucrează în mod specific la unități militare, subdiviziuni și muniție, spații de depozitare ale ocupanților ruși. Aceasta este principala diferență între acțiunile ocupanților ruși și ale apărătorilor ucraineni. Prin urmare, tendințele despre care vorbesc jurnaliștii de la „Bild” sunt destul de logice. Ele se bazează pe realitățile cu care se confruntă Ucraina în această etapă a războiului ruso-ucrainean.

„Obiectivele lui Putin: distrugerea Ucrainei ca stat, distrugerea poporului ucrainean ca națiune”

Obozrevatel.com: Agresorul chiar a făcut o pauză operațională? De ce continuă ostilitățile active?

Col. Vladislav Seleznev: Când Putin anunță că armata lui ia o pauză operațională, minte. Ostilitățile active continuă. În urmă cu câteva zile, armata rusă de ocupație a încercat să efectueze un atac cu tancuri în direcția de la Liman spre Slaviansk. Tanchiștii noștri au ars acolo o cantitate imensă de vehicule blindate rusești, iar atacul lor s-a blocat.

În aceste zile, cu ajutorul unor mici grupuri blindate mobile, ei încearcă în mod constant să ne străpungă apărarea în direcția de la Popasnaia la Bahmut sau de la Lisiciansk la Seversk. Aceste încercări sunt susținute de focul artileriei rusești.

În ultimele zile, intensitatea focului rușilor a scăzut, dar nu pentru că încearcă să dea dovadă de umanism, ci pentru că pur și simplu nu au obuze. Aceste obuze au fost aruncate în aer datorită muncii aceluiași HIMARS MLRS și a analogilor lor.

Prin urmare, războiul continuă. Putin nu a renunțat cu adevărat la planurile sale inițiale și este cu siguranță supărat de eșecul armatei ruse. Dar, în același timp, el este gata să continue să ridice miza pentru implementarea acelor planuri foarte originale – distrugerea Ucrainei ca stat, distrugerea poporului ucrainean ca națiune printre popoarele lumii.

Războiul va fi lung. Suntem extrem de dependenți de aprovizionarea cu arme și muniții occidentale pentru a continua să lucrăm conform aceluiași plan: lansăm lovituri precise cu rachete, eliminăm depozitele de muniție inamice și distrugem posturile de comandă și control.

Implementarea acestor sarcini ne va permite nu numai să desfășurăm efectiv măsuri defensive, ci și să fim pregătiți să acumulăm resurse pentru acțiuni contraofensive ulterioare. Planurile finale ale statului ucrainean vizează eliberarea completă a țării de invadatorii inamici. 

„Rachetele rusești ratează din ce în ce mai des ținte militare și cad în locuri de concentrare a civililor” 

Obozrevatel.com: Ați spus că Putin ridică miza. Vedem cât de mult s-au intensificat atacurile cu rachete asupra orașelor și satelor ucrainene. Poate fi considerat acest lucru un semn al unei asemenea creșteri a ratelor? Care este principalul motiv pentru aceste atacuri?

Col. Vladislav Seleznev: Dacă vorbim despre bombardarea orașelor Nikolaev și Harkov, atunci rușii au capacitatea militaro-tehnică de a folosi MLRS. Ei sunt cei care provoacă acum cele mai grave distrugeri infrastructurii civile.

Dacă vorbim despre utilizarea de către ruși a rachetelor care sunt trase de la transportatorii aerieni sau de la transportatorii maritimi și de coastă, de la sisteme de rachete situate pe teritoriul Crimeii ocupate temporar, atunci aici se desfășoară lucrările de luptă, potrivit generalilor ruși, pentru obiectivele infrastructurii militare.

Aceste rachete rusești ratează din ce în ce mai des ținte militare și cad în locuri de concentrare a civililor. Vedem rezultatele bombardamentelor din Chasovoi Iar, unde un număr mare de oameni au murit ca urmare a utilizării complexelor Iskander. Adică, rușii folosesc întreaga gamă de forțe și mijloace de care dispun pentru a provoca pagube maxime nu numai trupelor ucrainene, ci întregului stat ucrainean.

„Pe lângă MLRS și artilerie, trebuie să avem suficiente vehicule blindate pentru a trece la ofensivă”

Obozrevatel.com: Credeți că inamicul poate împinge Forțele Armate ale Ucrainei la o contraofensivă prematură?

Col. Vladislav Seleznev: Succesul armatei ucrainene în acțiuni contrastante – și Forțele Armate ale Ucrainei, după cum știți, au astfel de succese atât în ​​sud, cât și în anumite zone din nord, în regiunea Harkov și chiar în est, unde rușii au concentrat cea mai mare cantitate din forțele și mijloacele lor – depinde direct de furnizarea de arme și echipamente occidentale. Pentru că, pentru a transforma un succes tactic într-unul operațional, adică într-un succes de mai mare amploare și semnificație mai mare, trebuie să avem un avantaj în mijloacele de distrugere cu foc pe anumite sectoare ale frontului.

Pe lângă MLRS și artilerie, trebuie să avem suficiente vehicule blindate pentru a trece la ofensivă. Și să înțelegem că în timpul acestor contraatacuri, militarii noștri vor fi protejați de focul inamicului și vor putea îndeplini anumite sarcini.

În acest context, orientez din nou cititorii noștri către poziția șefului Direcției Principale de Informații, generalul Budanov, care este sigur că în august întreaga lume va vedea rezultatele muncii de luptă a armatei ucrainene. Și aceste rezultate vor fi impresionante.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nici Iranul nu mai vrea să dea arme Rusiei! Ayatollahii s-au răzgândit cu câteva zile înaintea vizitei lui Putin la Teheran

* Colonelul trădător Avramcenko, participant activ la anexarea Crimeii în 2014, a fost măcelărit de ucraineni în Hersonul ocupat de ruși

* Jurnalistă condamnată la 8 ani de închisoare pentru „trădare de stat”, în Belarus, pentru că a relatat de la protestele anti-Lukașenko

* Dezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* VIDEO-INTERVIU. Remus Cernea, mărturii de pe front. „În Ucraina, când spui că ești român, ești fratele lor. Ne bucurăm de un uriaș respect acolo”

* Europa somează România să termine cu șmecheriile prin care favorizează spălarea banilor! Directiva a fost maltratată, la fel ca Legea avertizorului de integritate

* Dorin Chioțea și-a dat demisia de la șefia Redacției Sport din TVR pentru a-și ascunde „veniturile paralele”, considerate „intime”! Anul trecut, declarația de avere l-a aruncat în scandalul conflictului de interese și al publicității mascate

* Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

* Încă un om al lui Iliescu rămâne fără certificat de revoluționar: Alexandru Mironov. „Nu există nicio dovadă” că ar fi avut vreo contribuție

* Rușine istorică la fotbal: campioana României nu mai poate trece nici de turul 1 preliminar al Ligii Campionilor! Eliminată de armeni, CFR Cluj se prăbușește direct în Conference League. Primele două competiții europene ne sunt interzise

* ANALIZĂ REUTERS: Italia ar putea provoca o prăbușire a zonei euro. Are datorii de două ori mai mari decât Spania, Portugalia, Irlanda și Grecia la un loc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.