Putin îi terorizează pe cetățenii ruși care acceptă sprijin din străinătate. Îi lasă șomeri, îi arestează și chiar torturează!

1
2830
Vladimir Putin

Teroristul planetar Vladimir Putin, care conduce dictatorial Federația Rusă de 22 de ani, a semnat recent o serie de legi menite să întărească aparatul represiv al Kremlinului. Unele modificări legislative se referă la războiul declanșat împotriva Ucrainei.

Dezvăluirile despre întărirea dictaturii putiniste au fost făcute de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării de la Kiev (GRU), citată de site-ul Obozrevatel.com.

Legea privind activitățile așa-numiților „agenți străini”

 • „În prezent, aceștia sunt considerați toți cei care se află sub influență străină. Practic, orice cetățean poate fi inclus în această categorie, întrucât criteriile de definire sunt foarte vagi.”
 • Pasajul legislativ sună astfel: „Oferirea de sprijin de către o sursă străină unei persoane sau influențare asupra unei persoane, în special prin constrângere, persuasiune sau în alte moduri”.
 • „GRU constată că acest act interzice «agenților străini» să lucreze în serviciul public, să participe la campanii electorale, să predea minorilor, să desfășoare activități educaționale, să primească sprijin de la stat. De asemenea, banii depuși de ei în conturi bancare nu sunt supuși asigurării.”
 • În concluzie, dacă un profesor sau un alt angajat dintr-o instituție a statului va accepta să fie ajutat de cineva din afara Federației Ruse, va risca să fie dat imediat afară de la locul de muncă și să-și piardă aproape orice drepturi!

Legea privind „contramăsurile ca răspuns la discriminarea împotriva presei rusești din străinătate”

 • „Acum, oricărei instituții mass-media străine i se poate interzice să lucreze în Federația Rusă.”
 • „Chiar și fără o decizie judecătorească, licențele pot fi revocate din mass-media.”
 • Motivația: „Falsuri despre forțele armate ale Federației Ruse”, chemări la proteste și mitinguri, discursuri împotriva războiului.

Legea privind plasarea de reclame

 • “Se vor interzice reclamele postate cu ajutorul resurselor de internet, pentru care Roskomnadzor (Serviciul Federal pentru Supravegherea Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Comunicațiile de Masă, fondat de Dmitri Medvedev – n. red.) a aplicat măsuri coercitive.”

Legea privind responsabilitatea pentru acțiunile „împotriva intereselor Federației Ruse” 

 • „Face parte dintr-un grup separat de legi care se referă la războiul din Ucraina.”
 • „În special, legea privind responsabilitatea pentru acțiunile «împotriva intereselor Federației Ruse» echivalează cu trădarea celui care trece de partea inamicului într-un conflict armat și prevede pedepse de până la 20 de ani de închisoare.”
 • „Același termen poate fi aplicat dacă un cetățean al Rusiei sau rezidentul acestei țări ia parte la ostilități cu scopul de a «contracara interesele țării».”
 • „Rușilor care au acces la secrete de stat li se interzice de-acum să părăsească țara. Încălcarea legii se pedepsește cu 3 ani de închisoare. Iar pentru circulația ilegală sau transferul transportatorilor care conțin secrete de stat se aplică o pedeapsă de până la 4 ani de închisoare.”

Legea privind introducerea „măsurilor speciale” în economie

 • „Una dintre legile semnate introduce «măsuri speciale» în economie atunci când se desfășoară operațiuni de «contraterorism» și altele în străinătate.”
 • „Guvernul, conform acestei legi, primește dreptul de a modifica programul de lucru în unele organizații la propria discreție – inclusiv mobilizarea angajaților pentru desfășurarea de ore suplimentare la sfârșit de săptămână, chiar și noaptea.”
 • „În plus, firmele private nu vor putea refuza încheierea de contracte în temeiul achizițiilor publice sau ordinelor de apărare a statului cu echipe de reparații, medici și alți specialiști care deservesc armata în timpul operațiunii speciale.”

Legea privind eficientizarea torturii

 • „Mai mult, o altă lege semnată de Putin eficientizează utilizarea torturii de către oamenii legii, deși acest cuvânt în sine nu este în textul documentului.”
 • „Deci, pentru «abuz de autoritate» se prevăd până la 15 ani de închisoare, dar nu va exista nicio pedeapsă dacă acțiunile oamenilor legii sunt considerate legitime. Cum sunt determinate aceste limite – nu se știe.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Marele sforar de la Agricultură nu era demisionarul Chesnoiu, ci actualul ministru, Petre Daea! „Nea Petrică” l-a rugat „două lucruri, trei, cinci, aproape șapte”, inclusiv să-i angajeze o pilă prin măsluirea concursului

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Colonelul trădător Avramcenko, participant activ la anexarea Crimeii în 2014, a fost măcelărit de ucraineni în Hersonul ocupat de ruși

* Jurnalistă condamnată la 8 ani de închisoare pentru „trădare de stat”, în Belarus, pentru că a relatat de la protestele anti-Lukașenko

* Dezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* ANALIZĂ REUTERS: Italia ar putea provoca o prăbușire a zonei euro. Are datorii de două ori mai mari decât Spania, Portugalia, Irlanda și Grecia la un loc

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here