Operațiune rusească de discreditare a Ucrainei în Germania, pe baza unor fake news-uri fabricate de Kremlin și atribuite Kievului

0
1064

Rusia a lansat o „operațiune specială de informare” în Germania. Scopul „denazificatorilor” îl reprezintă discreditarea Ucrainei ca stat și a președintelui Volodimir Zelenski. Putiniștii și-au pus în practică fabrica de fake news-uri pentru a reduce sprijinul internațional acordat țării pe care au invadat-o la 24 februarie.

Strategia Kremlinului a fost prezentată de Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. Se arată că propagandiștii lui Vladimir Putin au predat jurnaliștilor publicației germane „Deutschland-Kurier” mai multe materiale incriminatoare la adresa conducerii centrale de la Kiev.

„Bunul domn Zelenski: serviciile sale secrete au spionat personalul OSCE?”

„Dovezile” ar fi intrat în posesia ocupanților după ce aceștia au cucerit în totalitate orașul Mariupol. Ei ar fi confiscat documente din filiala regională Mariupol a Serviciului se Securitate al Ucrainei (SBU). Din ele s-ar desprinde faptul că lucrătorii SBU ar fi avut o presupusă activitate de spionaj la Misiunea OSCE din Donbass.

Comunicatul celor de la SBU, postat pe canalul oficial de Telegram al instituției, a apărut și pe site-ul de știri Obozrevatel.com. Un articol din publicația germană citată era intitulat: „Bunul domn Zelenski: serviciile sale secrete au spionat personalul OSCE?”.

„Fabrica de fake-uri” rusești a fost condusă de Aleksei Goreslavski, șeful unor organizații create sub patronajul Kremlinului

Cum sună comunicatul emis de SBU:

 • „Pentru a distribui materialul pe rețelele de socializare, a fost implicată așa-numita fabrică de fake-uri supravegheată de Aleksei Goreslavski. Până în 2020, el a ocupat funcția de șef adjunct al Departamentului de proiecte publice al dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin.”
 • „Acum, Goreslavski este șeful organizațiilor ANO Dialog și ANO Internet Development Institute, create sub supravegherea Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, care sunt direct implicate în războiul informațional în direcția europeană.”
 • „În plus, pentru a crea impresia unei discuții ample asupra subiectului, fabrica de fake-uri a pregătit «comentarii» care au fost distribuite pe rețelele de socializare.”

Mostră de comentariu inventat: „Ucraina este o păpușă ascultătoare a Washington-ului și a Londrei. Dacă un astfel de comportament nu ar fi fost aprobat acolo, ucrainenii nu ar fi îndrăznit să spioneze OSCE”

Sunt enumerate următoarele „comentarii” inventate de propaganda Kremlinului, atribuite unor „oameni simpli” din Germania:

 • „Nu înțeleg de ce continuăm să menținem un regim care miroase mai rău pe zi ce trece.”
 • „E timpul să terminăm cu Ucraina. Lăsați-l pe Putin să se ocupe de asta!”
 • „Sprijinul pentru Ucraina a dus la o catastrofă pentru economia germană. Presa engleză se bucură deschis de dificultățile noastre. Este timpul să oprim această nebunie sinucigașă!”
 • „Ucraina este o păpușă ascultătoare a Washingtonului și a Londrei. Dacă un astfel de comportament nu ar fi fost aprobat acolo, ucrainenii nu ar fi îndrăznit să spioneze OSCE.”
 • „Nu am fost niciodată un susținător al conflictului cu Putin.”
 • „Trebuie înțeles că Putin nu este împotriva Germaniei, ci împotriva ucrainenilor, care se luptă între ei.”
 • „Nu ar trebui să-l mai susținem pe Zelenski!”
 • „Președintele Zelenski este o persoană foarte drăguță, dar din anumite motive nu vreau să-l cred.”

Obozrevatel.com: „Direcția Principală de Informații din Ministerul ucrainean al Apărării a subliniat că războiul «hibrid» al lui Putin împotriva Ucrainei se desfășoară de mulți ani la rând. Ca parte a acestui fapt, țara agresoare cumpără loialitatea jurnaliștilor, experților și politicienilor individuali pentru bani mulți”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Marele sforar de la Agricultură nu era demisionarul Chesnoiu, ci actualul ministru, Petre Daea! „Nea Petrică” l-a rugat „două lucruri, trei, cinci, aproape șapte”, inclusiv să-i angajeze o pilă prin măsluirea concursului

* „Intensitatea focului rușilor a scăzut, pentru că pur și simplu nu au obuze. Au fost aruncate în aer de rachetele HIMARS”

* Nici Iranul nu mai vrea să dea arme Rusiei! Ayatollahii s-au răzgândit cu câteva zile înaintea vizitei lui Putin la Teheran

* Colonelul trădător Avramcenko, participant activ la anexarea Crimeii în 2014, a fost măcelărit de ucraineni în Hersonul ocupat de ruși

* Jurnalistă condamnată la 8 ani de închisoare pentru „trădare de stat”, în Belarus, pentru că a relatat de la protestele anti-Lukașenko

* Dezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* ANALIZĂ REUTERS: Italia ar putea provoca o prăbușire a zonei euro. Are datorii de două ori mai mari decât Spania, Portugalia, Irlanda și Grecia la un loc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here