Parlamentarii și miniștrii bulgari își donează salariile către sistemul de sănătate, în perioada de izolare

0
1905
Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei

Toți parlamentarii şi miniştrii bulgari îşi donează salariile către sistemul public de sănătate atât timp cât rămân în vigoare măsurile de izolare din cauza epidemiei de Covid-19, a hotărât Parlamentul de la Sofia, anunță France Presse.

Deputaţii au hotărât luni seara să prelungească încă o lună – până la 13 mai – starea de urgenţă care permite Guvernului să impună măsuri de izolare.

Ei au hotărât să susţină unanim – un lucru rar – o propunere a Partidului GERB (conservator, la putere) de a renunţa la salarii începând de la 1 aprilie.

Această măsură vizează şi membrii Guvernului, şi cabinetele politice ale acestora, dar şi şefii agenţiilor guvernamentale.

Donaţia deputaţilor însumează 1,44 milioane de leva (740.000 de euro) pe perioada izolării.

Parlamentul bulgar a adoptat tot luni o actualizare a bugetului aferent anului 2020, cu un deficit de 3%, după ce anterior votase un buget echilibrat, fără deficit.

Este estimată o creştere importantă a şomajului, de 6,2%. De altfel, 42.000 de şomeri s-au înregistrat deja de la începutul crizei generate de Covid-19.

Bulgaria, care înregistrează 23 de morţi şi 581 de îmbolnăviri, rămâne relativ puţin afectată de epidemie.

Cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene (UE) a luat de la 13 martie măsuri dure de izolare, pentru a permite sistemului bulgar de sănătate să înfrunte epidemia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.