Fondatorul Twitter donează un miliard de dolari pentru lupta anti-coronavirus. Suma reprezintă 28% din averea sa

2
9347
Jack Dorsey

Americanul Jack Dorsey (43 de ani), fondatorul Twitter și al aplicației de plată Square, a declarat că va dona un miliard de dolari pentru eforturile de combatere a pandemiei coronavirusului, anunță BBC.com.

Jack Dorsey a precizat că donația reprezintă aproximativ 28% din averea sa.

El a făcut anunțul – unde altundeva? – pe Twitter, menționând că „nevoile sunt din ce în ce mai urgente”.

Jack Dorsey nu a stabilit exact unde vor fi trimise fondurile pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19.

În SUA există un deficit de ventilatoare și echipamente individuale de protecție, iar companiile și persoanele fizice se confruntă cu probleme economice grave.

La 43 de ani, Jack Dorsey este directorul executiv al Twitter și Square.

El va folosi acțiunile pe care le deține la Square pentru a finanța donațiile care vor fi distribuite prin Start Small Foundation. Dorsey a spus că folosește acțiuni ale Square, și nu ale Twitter, deoarece deține „mai multe”. Acțiunile vor fi vândute de-a lungul timpului, ceea ce ar putea avea impact asupra valorii acestora și a dimensiunii generale a donației.

Odată ce pandemia Covid-19 va fi lichidată, fondurile se vor orienta către sănătatea și educația fetelor și cercetarea privind veniturile de bază universale.

Într-o postare pe Twitter fragmentata în 6 părți (căci trebuie respectată regula ca „tweet”-urile să fie scurte!), Jack Dorsey a spus că dorește să doneze pentru cauzele care pot avea un impact în viața sa.

Donațiile se vor face printr-o societate cu răspundere limitată. Este un instrument pe care mulți oameni bogați îl folosesc pentru donații, dar care este adesea criticat pentru lipsa de transparență. Dorsey a încercat să rezolve problema transparenței publicând un link către un document google care va urmări public donațiile de fonduri.

Cei 4 magnifici

Șeful Twitter nu este singurul „miliardar tehnologic” care și-a donat o parte din avere pentru eforturile împotriva coronavirus. Alte trei nume grele s-au implicat în această bătălie.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a donat 30 de milioane de dolari, cea mai mare parte fiind concentrată pe eforturile de creare a unui tratament.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a donat 100 de milioane de dolari băncilor de produse alimentare din SUA, pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu foametea în această perioadă.

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a anunțat în martie că Apple va dona produse medicale Italiei, care a fost afectată puternic de virus.

Cei patru donatori celebri

  • Jack Dorsey (Twitter) – un miliard de dolari
  • Jeff Bezos (Amazon) – 100 de milioane de dolari
  • Mark Zuckerberg (Facebook) – 30 de milioane de dolari
  • Tim Cook (Apple) – produse medicale pentru Italia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here