A murit un medic infectat cu Covid-19, la Spitalul Universitar din București. A luat virusul de la o pacientă

0
2156
Dr. Cătălin Bărbulescu

Coronavirusul pornit din China în urmă cu câteva luni a făcut prima victimă în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB): medicul chirurg Cătălin Bărbulescu (65 de ani), decedat luni seară.

Doctorul Bărbulescu era infectat cu coronavirus, după ce fusese contactul unei paciente infectate cu Covid-19. Aflat în pragul pensionării, la 65 de ani, el suferea de mai multe afecțiuni.

„Colegul nostru, dr. Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această lupta cu vremurile”, este anunțul postat marți dimineață pe pagina de Facebook a spitalului.

Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului a precizat că medicul, specializat în Chirurgie toracică, era pozitiv la Covid-19.

Cătălin Bărbulescu suferea de mai multe afecțiuni: boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet, sechele de tuberculoză, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro.

Doctorul a fost internat inițial la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, iar din 7 mai se afla la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde luni seară s-a produs decesul, au precizat sursele citate.

Conform datelor furnizate marți de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național sunt infectate cu coronavirus 2.625 de persoane din rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here