VIDEO. Pandemia nu oprește alegerile în SUA. Țara are 60.000 de noi infectări pe zi, dar sunt cozi uriașe la vot. Toată lumea respectă măsurile de precauție

1
806
Cozi uriașe la vot în America, în timp ce țara se confruntă cu valul doi al epidemiei

Alegerile prezidențiale din Statele Unite se desfășoară în ciuda forței cu care valul doi al epidemiei de coronavirus lovește țara. Miercuri au fost peste 59.000 de noi infectări și 970 de decese, dar asta nu oprește oamenii să stea la cozi uriașe, pe tot teritoriul SUA, ca să voteze anticipat – alegerile vor avea loc pe 3 noiembrie. Până acum, 10 milioane de oameni au fost deja la vot.

Sistemul electoral american permite votul prin corespondență, dar și anticipat, la secții, iar asta îi ajută pe oameni să își exprime opțiunea în momentul în care au timp. În statele Georgia și Texas, cozile la urne sunt și de 11 ore!

Procedura este îngreunată de măsurile de prevenire a infecției cu Covid, dar americanii care stau la cozi le respectă cu atenție. Nu există înghesuieli, se înaintează în șir indian, cu distanță de 2 metri între persoane, și toată lumea poartă mască.

În 2020, lupta pentru Casa Albă se dă între republicanul Donald Trump, președintele în funcție, și democratul Joe Biden.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, prezent astă-vară la alegerile locale. FOTO: rfi.ro

Pandemia n-a oprit alegerile nici în alte țări. Astă-vară, în timp ce încă mai era stare de urgență sanitară (restricțiile s-au ridicat în iulie), în Franța s-au organizat alegerile locale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Prea Mitocanul Ignatie, episcopul Hușilor: „Virusul e pitit după colţul bisericilor, așteptând să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi” / „Nu o veți putea carantina pe Sfânta Parascheva!”

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here