Acasă Viața Până la 40 de ani, o femeie din Uganda a născut 44...

Până la 40 de ani, o femeie din Uganda a născut 44 de copii. A început la 13 ani și a făcut „buchete” de gemeni, tripleți și cvadrupleți!

Cea mai prolifică mamă din lume pune stop! Ajunsă la 40 de ani și 44 de copii (niciunul venit pe lume singur!), ugandeza Mariam Nabatanzi a primit interdicție de a mai naște. În urma unei operații, ea nu mai poate rămâne însărcinată.

Cazul lui Mariam Nabatanzi a ajuns în cărțile de istorie din țara sa, dar și în lucrări de specialitate, privind fertilitatea, în întreaga lume.

Mariam Nabatanzi s-a căsătorit la 12 ani cu un bărbat care avea 40 de ani. A născut primii ei gemeni în anul următor. În urma unei afecțiuni genetice, femeia a continuat să nască un număr mare de copii la fiecare sarcină.

De-a lungul anilor a născut șase perechi de gemeni, de patru ori tripleți și de cinci ori cvadrupleți. Scoatem calculatorul și socotim: 6 x 2 + 4 x 3 + 5 x 4 = 12 + 12 + 20 = 44.

Așadar, după 15 sarcini, femeia a născut 44 de copii. Dintre aceștia a pierdut 6. Pe toți ceilalți 38 rămași îi crește, notează „The Mirror”, citat de Mediafax.

Medicii au fost obligați să-i interzică lui Mariam să mai rămână însărcinată.

Înțelegând că decizia medicilor a fost luată pentru binele ei, Mariam s-a arătat bucuroasă că este „în final, liberă”, arată presa dintr-o altă țară din „Africa neagră”, Ghana.

Femeia a povestit că a cerut ajutorul medicilor după primele două sarcini, dar i s-a spus că anticoncepționalele pot duce la complicații din cauza afecțiunii ei genetice.

La 40 de ani a suferit o intervenție chirurgicală datorită căreia a reușit să nu mai rămână însărcinată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O femeie din Coreea de Nord a fost arestată pentru că și-a salvat copiii din incendiu, în loc să salveze tablourile lui Kim Ir Sen și Kim Jong Il

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările