Până la 40 de ani, o femeie din Uganda a născut 44 de copii. A început la 13 ani și a făcut „buchete” de gemeni, tripleți și cvadrupleți!

0
2654
Mama și copiii

Cea mai prolifică mamă din lume pune stop! Ajunsă la 40 de ani și 44 de copii (niciunul venit pe lume singur!), ugandeza Mariam Nabatanzi a primit interdicție de a mai naște. În urma unei operații, ea nu mai poate rămâne însărcinată.

Cazul lui Mariam Nabatanzi a ajuns în cărțile de istorie din țara sa, dar și în lucrări de specialitate, privind fertilitatea, în întreaga lume.

Mariam Nabatanzi s-a căsătorit la 12 ani cu un bărbat care avea 40 de ani. A născut primii ei gemeni în anul următor. În urma unei afecțiuni genetice, femeia a continuat să nască un număr mare de copii la fiecare sarcină.

De-a lungul anilor a născut șase perechi de gemeni, de patru ori tripleți și de cinci ori cvadrupleți. Scoatem calculatorul și socotim: 6 x 2 + 4 x 3 + 5 x 4 = 12 + 12 + 20 = 44.

Așadar, după 15 sarcini, femeia a născut 44 de copii. Dintre aceștia a pierdut 6. Pe toți ceilalți 38 rămași îi crește, notează „The Mirror”, citat de Mediafax.

Medicii au fost obligați să-i interzică lui Mariam să mai rămână însărcinată.

Înțelegând că decizia medicilor a fost luată pentru binele ei, Mariam s-a arătat bucuroasă că este „în final, liberă”, arată presa dintr-o altă țară din „Africa neagră”, Ghana.

Femeia a povestit că a cerut ajutorul medicilor după primele două sarcini, dar i s-a spus că anticoncepționalele pot duce la complicații din cauza afecțiunii ei genetice.

La 40 de ani a suferit o intervenție chirurgicală datorită căreia a reușit să nu mai rămână însărcinată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O femeie din Coreea de Nord a fost arestată pentru că și-a salvat copiii din incendiu, în loc să salveze tablourile lui Kim Ir Sen și Kim Jong Il

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here