Nicușor Dan (USR) și Vlad Voiculescu (PLUS) se bat în sondaje. Amândoi spun că Firea e periculoasă

3
1544
Nicușor Dan - Vlad Voiculescu

La cinci zile după Vlad Voiculescu (candidatul PLUS la Primăria Capitalei), a ieșit și Nicușor Dan (candidat din partea USR) cu un sondaj. Cele două cercetări au rezultate mult diferite.

Deputatul Nicușor Dan, candidatul independent susținut de USR pentru Primăria Capitalei, a prezentat duminică rezultatele unui sondaj pe care l-a comandat și plătit chiar el. Conform acestui sondaj realizat în luna ianuarie 2020, fondatorul USR stă mult mai bine decât Vlad Voiculescu, propus de PLUS.

Nicușor Dan are 52% în preferințele alegătorilor, iar Vlad Voiculescu este cotat la 29%.

Din sondajul prezentat marți de Vlad Voiculescu, reiese că acesta se află la egalitate cu Nicușor Dan. 35% dintre respondenți au indicat că ar vota cu candidatului Alianței USR-PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu, 28% ar vota cu Gabriela Firea (PSD), iar 23% cu Rareș Bogdan (în caz că acesta va candida din partea PNL).

Data limită până la care trebuie desemnat candidatul comun al Alianței USR-PLUS este 15 martie.

Explicațiile lui Nicușor Dan

  • „În ipoteza în care eu nu candidez din partea partidelor de Opoziție, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferență. Vine întrebarea: dacă Alianța va candida separat, cine este cel mai potrivit candidat al Alianței? Răspunsul celor care votează partide de Opoziție este cel pe care îl vedeți: 52% Nicușor Dan – 29% următorul candidat, Vlad Voiculescu.
  • Vă prezint azi datele unui sondaj realizat la comanda mea, la începutul lui ianuarie. Este un sondaj telefonic, cu 1.000 de persoane, marja de eroare 3,4%.
  • Am spus încă de când m-am lansat în această competiție că șansa pentru ca Bucureștiul să scape de administrația Firea-PSD este ca Opoziția să aibă un candidat unic. Bucureștenii confirmă ceea ce am spus: 61% dintre cei care votează partide non-PSD doresc ca Opoziția să aibă un candidat unic.”
  • „În aceste condiții, Gabriela Firea se menține la un scor extrem de mare pentru performanța ei administrativă, 35%, dar candidatul Opoziției are șanse mari să o învingă.
  • La întrebarea «cine să fie candidatul Opoziției?», acesta e răspunsul. După cum vedeți, bucureștenii care votează partide de Opoziție mă consideră în mod categoric ca fiind cel mai bine plasat.
  • Sunt candidatul Opoziției care este votat de procente consistente din votanții tuturor partidelor de Opoziție, spre deosebire de ceilalți, care sunt votați de partidele din care provin. Faptul că sunt independent este o explicație a acestui fenomen.
  • Dacă partidele de dreapta nu vor ajunge să aibă un candidat comun, Gabriela Firea se menține la 33-35%, eu din partea Alianței USR-PLUS aș lua 32% și aș fi din nou cel mai bine plasat în această competiție.”
Sondajul comandat și prezentat de Nicușor Dan a fost efectuat de compania Verifield, în perioada 3-10 ianuarie. Datele au fost preluate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eșantion reprezentativ de 1.024 de bucureșteni cu drept de vot la alegerile locale. Metoda de eșantionare folosită a fost una aleatorie simplă. Marja de eroare: 3,4%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Unde-i europarlamentarul???…eu zic așa: terminați cu joaca și stabiliți în singur candidat.. dintre voi doi ..sigur o veți zdrobi pa sârmoasă…nu faceți jocurile comuniștilor,…asta așteaptă ciuma roșie să vă scurtcircuitați unul pe altul…. lăsați orgoliul și la treabă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here