Organizația PSD Mioveni „își exprimă susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu”, prins în flagrant de DNA cu șpaga primită pentru angajarea unui medic

2
461
Ion Georgescu, primarul din Mioveni reținut de DNA pentru luare de mită, e apărat cu toată energia de PSD-iștii din Mioveni

Organizația PSD Mioveni face scut în jurul șefului său, primarul orașului, Ion Georgescu, prins în urmă cu câteva zile în flagrant de DNA cu șpaga primită pentru angajarea unui medic la spitalul din localitate. Trimis în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul respectiv și exclus din partid după acest episod, Ion Georgescu primește sprijinul necondiționat al filialei locale, a cărei reacție seamănă izbitor cu cea a clanurilor interlope.

Pe contul de Facebook al PSD Mioveni a fost publicat joi un comunicat cu sigla partidului (3 trandafiri pe fundal roșu), prin care membrii PSD din oraș își declară susținerea totală față de primarul șpăgar, proclamă nevinovăția acestuia și credința că-și va relua rapid poziția în fruntea orașului – totul, bineînțeles, în beneficiul comunității.

În final, este urecheată conducerea centrală a PSD, care s-a pripit când l-a exclus, fără motiv, pe Ion Georgescu din partid.

Vă prezentăm comunicatul prin care PSD-iștii din Mioveni se solidarizează cu șpăgarul-șef pe plan local. De remarcat că în tot textul nu este pusă nici măcar o virgulă – probabil, de frică să nu fie plasată unde nu trebuie. Am lăsat textul exact așa cum l-au scris autorii săi – defect gramatical și insalubru moral.

Comunicatul PSD Mioveni

„Organizația PSD Mioveni s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni. Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării”.

„Dacă știam că denunțul a fost formulat de numitul Nicolae Valerică, le-aș fi spus ofițerilor de poliție că a venit să mă mituiască”

În timp ce PSD-iștii din Mioveni își declarau atașamentul față de capul clanului, apăreau noi stenograme din dosarul lui Ion Georgescu. Primarul a fost prins de DNA când returna directorului general al Poliției Locale Pitești, Valerică Nicolae, o parte din șpaga încasată pentru a o angaja pe fiica acestuia, Sînziana-Alina Nicolae, la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Pentru că n-a reușit să se țină de cuvânt, Ion Georgescu a fost nevoit să returneze banii. E vorba de 10.000 de euro dintr-un total de 30.000.

Ulterior, după flagrant, într-o înregistrare reușită de procurori, Ion Georgescu meditează: „În momentul în care au apărut ofițerii de poliție, punga cu cei 10.000 euro se afla în posesia numitului Nicolae Valerică. Dacă știam că denunțul a fost formulat de numitul Nicolae Valerică, le-aș fi spus ofițerilor de poliție că a venit să mă mituiască”.

Luat prin surprindere, Ion Georgescu a spus, la apariția procurorilor, că banii erau un împrumut pe care-l primise de la Nicolae Valerică, șeful Poliției Locale Pitești. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

G4Media.ro a publicat mai multe stenograme atașate de procurori la dosarul lui Ion Georgescu și care conțin discuții relevante purtate din iunie până în septembrie cu șeful Poliției Locale Pitești, pentru angajarea fetei acestuia, pe post de medic chirurg, la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Publicăm ultima dintre aceste discuții, cea din 4 octombrie, după ce încercarea de a-i angaja fata a eșuat – aparent – din cauza unei nesincronizări între cei doi. Primarul îi returnează mituitorului cei 10.000 de euro luați ca avans, moment în care este prins în flagrant, chiar în sediul Primăriei.

STENOGRAMĂ. Ion Georgescu: „Care e… ăăă… valoarea împrumutului?”. Valerică Nicolae: „Păi, în decembrie v-am dat 10.000 de euro în contul la ce discutasem noi”

Nicolae Valerică (directorul general al Poliției Locale Pitești): Ce ziceți?

Georgescu Ion (primarul orașului Mioveni): Eu o săptămână am fost plecat. Fără să-și dea seama, a semnat viceprimaru’.

Nicolae Valerică: Asta e aia care v-am spus că a scos atunci.

Georgescu Ion: Aia e, am verificat-o a doua zi.

Nicolae Valerică: Mi-a scos-o fata, Sânziana.

Georgescu Ion: Da’ de ce nu s-a înscris atunci?

Nicolae Valerică: Păi, da’ nici n-am știut, domn’e, eu am văzut ultima…

Georgescu Ion: Păi, nici n-am știu, domn’e, eu am fost o săptămână plecat la curs.

Nicolae Valerică: Asta e, acum…

Georgescu Ion: Care este, ăăă… valoarea împrumutului?

Nicolae Valerică: Păi, îîî… în decembrie v-am dat 10 mii de euro (moment în care Georgescu Ion dă din cap în semn afirmativ) în contul la ce discutasem noi.

Georgescu Ion (se ridică de pe scaun): Nu m-am așteptat că trebuie să plec la București cu ăla bătrânu’, îl transfer acuma.

Nicolae Valerică: Am înțeles, da.

Georgescu Ion (revine și se așază pe scaun):

Nicolae Valerică: Pot să mă uit, sau… ? Da, sunt toți banii, 5 o dată, 5 o dată – 10.000. (…) Îmi pare rău că s-a ajuns aici, trebuia să… să ne înțelegem de la început.

Georgescu Ion (oftează): Viața merge înainte și om vedea.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Primul baron PSD prins în flagrant cu șpaga luată ca să angajeze un medic: primarul din Mioveni, Ion Georgescu. PSD e destructurat corupt cu corupt

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Judecătorii au câștigat deja un miliard de euro de la statul român, din procese pe care tot ei le-au judecat. Urmează alte 3,2 miliarde euro – peste 1% din PIB-ul României!

* Loteria Română a plătit 50.000 de euro pe o nouă siglă care putea fi luată gratuit de pe site-ul Shutterstock. Ministrul Economiei anunță control, deși n-are acest drept

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Pleacă Tolontan de la Ringier? Ruptură totală: „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor” au deschis edițiile online cu protestul jurnaliștilor față de imixtiunea patronilor în politica editorială

Dat afară de la Digi 24, CTP renunță și la contractul cu „Gazeta Sporturilor”, înfierând „jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier”

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

2 COMENTARII

  1. Fiecare filiala P$D are un Abu Hassan si o banda de hoti. Firesc ca hotii sa fie alaturi de capetenia lor, insa sunt hoti prosti pentru ca astfel de actiuni denota imbecilitate. Judetul Vaslui il are pe Abu Hassan Buzatu care era bietul de el pe drojdie, desi la declaratia de avere nu era deloc subtire. Tara e plina de Abu Hassani precum Oprisan, Arsene, Stanescu. Insa si votantii sunt idioti daca pun stampila pe hoti. As pune un pariu ca daca s-a scrie langa PSD si cuvantul HOTI pe buletinul de vot tot ar lua acelasi scor. Asta este partea imputita a democratiei cand votul idiotului util conteaza si daca este majoritar apar mari probleme in societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here