Situația României devine disperată. Boloș: „De 3 zile nu dorm. Avem minus de 7,5 miliarde de lei doar în septembrie! UE ne oprește plățile de la 1 decembrie!”. Dar Guvernul PSD-PNL refuză orice reformă, continuând să risipească lunar miliarde de euro pe clientela politică și pensii speciale!

18
759
Marcel Boloș nu vrea să semneze noua Lege a Pensiilor a lui Ciolacu. PSD vrea ca, în anul electoral 2024, să arunce în pensionari cu zeci de miliarde de lei pe care România pur și simplu nu îi are

Situația financiară a României devine de-a dreptul disperată, în condițiile în care coaliția de guvernare PSD-PNL își continuă cheltuielile nebunești și refuză orice reformă, în timp ce economia dă semne de oboseală. O stenogramă din ședința coaliției, publicată de Antena 3, relevă exasperarea ministrului de Finanțe, Marcel Boloș. Acesta anticipează că de la 1 decembrie ar urma și blocarea fondurilor UE, pe motiv de deficit excesiv.

Totul se întâmplă într-un an în care România are din nou printre cele mai mari creșteri economice din Europa, iar Guvernul Ciolacu înregistrează cele mai mari încasări la buget din istoria țării. Cu toate acestea, ritmul în care coaliția PSD-PNL cheltuie banii și îndatorează pe plan extern România este realmente sufocant. Economia privată pur și simplu nu poate face față acestui dezmăț.

Delegația FMI, care a vizitat România zilele trecute, a transmis semnale de alarmă, avertizând că, în continuare, încasările sunt prea mici, economiile promise de Ciolacu la buget sunt insuficiente, iar deficitul atinge limite periculoase.

În acest context, în ultima ședință a coaliției PSD-PNL au avut loc certuri inclusiv între liberali.

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a spus că nici nu mai poate dormi din cauza problemelor, că în septembrie s-au acumulat încă 7,5 miliarde de lei la deficitul pe acest an și că intenționează să oprească toate plățile până la finalul anului, deoarece se așteaptă ca UE să ne suspende fondurile europene.

Contrat de Rareș Bogdan, care l-a acuzat că minte, Boloș a spus că-și dă demisia, să-l lase pe clujean să vină în locului lui, la Finanțe, și să rezolve problemele.

Cearta dintre Marcel Boloș și Rareș Bogdan, în ședința coaliției PSD-PNL

Marcel Boloș: De trei zile nu dorm, speram ca luna septembrie să nu o închid pe deficit! Am  un minus de 7,5 miliarde de lei  la încasare pe luna septembrie. O să opresc toate plăţile până la finalul anului, pentru că o să ni se suspende fondurile europene de la 1 decembrie!

Rareș Bogdan: Marcele, te rog frumos, nu suntem la televizor aici! Nu ne mai considera pe toţi prosti şi neinformați! E o întreagă procedură aici, supravegherea ar începe peste 9 luni, nu ne taie nimeni fondurile! Nicidecum nu se suspendă pe loc!

Marcel Boloș: Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe, dacă poate să negocieze mai bine la Bruxelles!”

Definiția guvernării mafiote: nivelul de trai al populației a scăzut în timp ce economia a crescut!

Refuzul coaliției PSD-PNL de a tăia pensiile speciale și de a reduce aparatul bugetar uriaș, precum și de a trece la reforme structurale și de a decupla grupurile de interese politice de la conducta cu bani publici, a dus la situația unică în lume ca nivelul de trai al populației să scadă în timp ce economia a crescut!

Iar furtuna abia urmează, pentru că Marcel Ciolacu a pus biciul pe economia privată, de unde speră să scoată banii necesari pentru a acoperi deficitul creat de el și tovarășii săi de guvernare. Taxele impuse se vor regăsi apoi în prețul serviciilor și al alimentelor, ceea ce înseamnă noi scumpiri, dar și multe falimente la companii și firme care nu vor reuși să supraviețuiască.

Chiar și așa, deja se discută de noi măriri de taxe și impozite, pentru că banii colectați se estimează că nu vor fi suficienți pentru a îndestula cheltuielile PSD-PNL. În acest moment, se discută despre un deficit estimat, la sfârșitul anului, de circa 6% din PIB, adică undeva, între 90 și 100 de miliarde de lei!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Primul baron PSD prins în flagrant cu șpaga luată ca să angajeze un medic: primarul din Mioveni, Ion Georgescu. PSD e destructurat corupt cu corupt

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Judecătorii au câștigat deja un miliard de euro de la statul român, din procese pe care tot ei le-au judecat. Urmează alte 3,2 miliarde euro – peste 1% din PIB-ul României!

* Loteria Română a plătit 50.000 de euro pe o nouă siglă care putea fi luată gratuit de pe site-ul Shutterstock. Ministrul Economiei anunță control, deși n-are acest drept

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Pleacă Tolontan de la Ringier? Ruptură totală: „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor” au deschis edițiile online cu protestul jurnaliștilor față de imixtiunea patronilor în politica editorială

Dat afară de la Digi 24, CTP renunță și la contractul cu „Gazeta Sporturilor”, înfierând „jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier”

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

18 COMENTARII

 1. Marți, 26 septembrie, seara, guvernul Ciolacu trimite în economia privată torpila măsurilor fiscale, menite să aducă bani la Bugetul de stat.

  Miercuri 27 septembrie, dimineață, s-a și găsit prioritatea cheltuirii surplusului de bani care se prezumă a ajunge la Buget: salariile și pensiile magistraților – crescute retroactiv. Crescute Nu prin lege, ci pe baza unei decizii judecătorești

  SAU CUM NE PRADUIESTE NOMENKLATURA PARTIDULUI SI SECURITATII

  • Andrei Caramitru:

   „CCR a decis ca toti banii din buget trebuie dați la pensiile speciale, si ca restul populatiei trebuie sa trăiască din salariu minim.
   (Glumesc, dar doar un pic…)”

  • Atata vreme cat permiti cumulul pensie-salariu la privat, nu poti discrimina, trebuie sa-l permiti si la stat. Dar guvernul ar trebui sa dea o lege sau sa modifice Codul muncii in asa fel incat pensionarii sa nu poata cumula pensia cu salariul. Daca iesi la pensie inseamna ca nu mai poti munci. Daca vrei sa muncesti si poti sa muncesti, renunti la pensie si te duci sa muncesti indiferent unde, privat sau stat. Similar cu pensia anticipata pe care, daca o primesti, nu mai ai voie sa fii angajat nici la stat, nici la privat. Pentru ca se considera ca ai iesit la pensie mai devreme tocmai pentru ca nu mai poti munci.
   Si ar trebui ca cei de la CCR care judeca constitutionalitatea legilor sa nu poata judeca spete cu care sunt incompatibili. Este absolut normal ca, indiferent de varsta, cand judeci o lege care spune ca o sa-ti taie salariul si/sau pensia, sa o declari neconstitutionala.
   Iar judecatorii normali nu ar trebui sa aiba voie sa judece HG-urile guvernului care le taie din sporuri si sa-si dea hotarari judecatoresti prin care se adauga la prevederile legale. Pentru ca, cu toate ca in cazul lor exista vestita incompatibilitate, nici un judecator nu se declara incompatibil in astfel de cazuri, considerand ca din moment ce persoana fizica da in judecata guvernul, judecatorul care judeca nu este incompatibil. Si asa s-a ajuns ca fiecare judecator sa dea in judecata guvernul, pe persoana fizica, iar alt judecator sa judece si sa emita sentinte favorabile pentru casta lor. Incompatibilitatea judecatorilor ar trebui extinsa si asupra spetelor care ar putea ca in viitor sa le favorizeze situatia financiara viitoare (inclusiv varsta iesirii lor la pensie)

  • Guvernul ar avea o solutie, sa nu mai angajeze pensionari in sistemul bugetar, doar acolo unde este criza de personal (sanatate sau educatie). Ce cauta pensionarii in sistemul bugetar central? Acolo nu e criza de personal, sint doar sinecuri.

 2. Riscul pierderii banilor europeni NU are legătură cu deficitul: ci cu neîndeplinirea reformelor. Dezastru în calendarul jaloanelor PNRR

  SE FACE DELIBERAT DE CATRE PARTID SI SECURITATE?

  • Nu va face nimic nici Bolos. Sunt atatea „forte” care se opun schimbarii de orice fel. Incepand cu clanurile din partide, pana la clanurile judecatoresti, toti cei care vor avea un cuvant de spus se vor opune modificarii legilor care le vor taia avantajele financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here