Acasă News Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs...

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

5
4445
Alin Petrache (dreapta) își privește "opera": România - rușinea Cupei Mondiale

Naționala de rugby a României s-a făcut de râs la Campionatul Mondial din Franța, unde este de departe cea mai slabă echipă dintre cele 20 prezente la turneul final. Au fost trei înfrângeri umilitoare, cu un scor total rușinos: 8-242.

Au fost bătute recorduri negative, iar rugbiștii români par să practice un alt sport, fiind complet decuplați de la ce se joacă în prezent în lume. Toate cele 3 meciuri de până acum s-au încheiat cu rezultate catastrofale, tot mai proaste de la o partidă la alta: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Așadar, –74, 76, 84!

Falimentul „stejarilor” este oglinda activității manageriale de la Federația Română de Rugby, condusă din 2017 de Alin Petrache, fost deputat PSD (2012-2014).

Ca președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (2014-2016), Alin Petrache a „manageriat”, la Olimpiada de la Rio de Janeiro (2016), cel mai prost bilanț al delegației române în istoria modernă a Jocurilor Olimpice: o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

Alin Petrache este fiul controversatului afacerist Adrian Petrache, cel pe care fostul președinte Traian Băsescu îl includea în „mafia personală a lui Adrian Năstase”, alături de Adrian Bittner și Dorin Cocoș.

Sâmbătă, la Lille, a fost înregistrată cea mai severă înfrângere a României în istoria Cupei Mondiale: 84-0 (42-0) pentru Scoţia. Iar „stejarii din Carpați” se află la a 8-a participare din cele 9 ediţii disputate (au lipsit doar în în 2019, în Japonia).

Amănunt important: scoțienii au jucat cu rezervele – 13 dintre cei 15 titulari de la victoria cu Tonga (45-17) au fost menajaţi pentru confruntarea decisivă cu Irlanda. Iar rezervele Scoției ne-au marcat 12 eseuri, cu 9 autori diferiți!

Este cel mai usturător eşec al României în cele 31 de meciuri jucate la 8 turnee finale ale Cupei Mondiale. De altfel, toate cele 3 rezultate de la acest turneu final se plasează între cele mai severe 5 înfrângeri din istoria prezenței noastre la competiția supremă.

Top 5 înfrângeri românești la Cupa Mondială de rugby

1. Scoția – România 84-0 (Franța, 2023) / –84

2. Australia – România 90-8 (Australia, 2003) / –82

3. Noua Zeelandă – România 85-8 (Franța, 2007) / –77

4. Africa de Sud – România 76-0 (Franța, 2023) / –76

5. Irlanda – România 82-8 (Franța, 2023) / –74

România la Mondiale: cel mai slab atac, cea mai slabă apărare, singura echipă cu două înfrângeri „la zero”!

Ultimul meci al României la Cupa Mondială 2023 se va disputa duminică, 8 octombrie, la Lille, împotriva naționalei statului Tonga, un mic arhipelag din Oceanul Pacific, cu o suprafață de numai 748 km² (de 7-8 mai mică decât cea a unui județ mediu din România) și o populație de 106.000 de locuitori (mai puțin decât orașul Baia Mare, care are 123.000).

Dar la rugby, Tonga e mai bună decât România, cel puțin prin prisma rezultatelor mai strânse de la această Cupă Mondială: 16-59 cu Irlanda, 17-45 cu Scoția.

România e singură chipă de la această Cupă Mondială care a marcat mai puțin de 10 puncte. În afara „stejarilor” (8 puncte înscrise în 3 meciuri), cele mai sterile formații sunt Portugalia – 26 de puncte (în 2 jocuri), Chile – 27 (în 4 jocuri), Tonga – 33 (în 2 jocuri) și Namibia – 37 (în 4 jocuri).

În tabăra „stejarilor”, nici defensiva n-a funcționat: 242 de puncte primite în 3 partide, cu o medie de peste 80 de puncte pe meci. Mai mult a încasat doar Angola, dar în 4 partide: 255 de puncte (în medie, aproape 64 de puncte – mult mai puțin decât România). Peste 100 de puncte au mai încasat Chile – 215 (în 4 partide) și Italia – 107 (în 3 jocuri), cu precizarea că italienii au obținut două victorii.

Până acum, la Cupa Mondială 2023, doar patru meciuri s-au încheiat cu înfrângeri „la zero”, dar o singură echipă a pățit două asemenea rușini: România! Câte o dată au fost umilite astfel Namibia și Chile.

 • Franța – Namibia 96-0
 • Scoția – România 84-0
 • Africa de Sud – România 74-0
 • Anglia – Chile 71-0

I-am condus pe irlandezi cu 5-0! O realizare mincinoasă: în pregătiri ne spulberaseră SUA, Georgia și Italia

România a început entuziasmant Cupa Mondială din Franța: în meciul cu Irlanda, de la Bordeaux, Gabriel Rupanu înscria un eseu în minutul 3, deschizând scorul în mod neașteptat (5-0 pentru „stejari”). A fost, evident, o realizare amăgitoare: ce a urmat a fost un nesfârșit coșmar, întins pe trei partide.

Amăgirea s-a prelungit totuși până în minutul 21 al aceluiași meci cu Irlanda: Rupanu a transformat și o lovitură de pedeapsă (3 puncte), astfel că scorul devenea 19-8 pentru insulari. Doar 19-8, și trecuse un sfert din partidă!

După cele două realizări ale lui Rupanu, concretizate în 8 puncte, România n-a mai reușit niciun punct în două partide și trei sferturi! În schimb, a mai încasat 223!

Prăbușirea a fost totală, dar ea n-a venit de nicăieri. Catastrofa de la Mondialul francez a fost anunțată de cele trei înfrângeri din pregătirile pentru turneul final: 17-31 cu SUA, 6-56 cu Georgia (cel mai sever eșec din istoria confruntărilor directe; caucazienii au înscris 8 eseuri, iar ai noștri – niciunul!) și 7-57 cu Italia.

Petrache și filiera PSD: crescut în umbra lui Adrian Năstase, recuperat la timp de Gabriela Firea

Antrenorul român Eugen Apjok (51 de ani) pare depășit de situație, dar cauzele profunde se află la conducerea federației. Mai exact, la Alin Petrache (46 de ani) și echipa clientelară a acestuia, alcătuită pe bază de influențe politice și de afaceri.

Alin Petrache este fiul controversatului afacerist Adrian Petrache, membru al unei celebre triplete de afaceriști – împreună cu Adrian Bittner și Dorin Cocoș –, tripletă pe care președintele Traian Băsescu o numea „mafia personală a lui Adrian Năstase”. Cei trei s-au remarcat în anii 2000 prin zeci de contracte uriașe cu statul, în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, dar au rămas cuplați la afaceri cu statul și în perioada următoare („mufa” asigurând-o Cocoș, pe atunci soțul Elenei Udrea).

Alin Petrache s-a remarcat și ca gestionar al celei mai dezastruoase Olimpiade din istoria modernă a competiției, cea de la Rio de Janeiro (2016), când el era președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Bilanțul a fost mai slab ca oricând: o medalie de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (dublul Florin Mergea – Horia Tecău la tenis) și două de bronz (luptătorul Albert Saritov și echipajul feminin de 8+1 la canotaj).

Forțat de opinia publică să plece de la șefia sportului olimpic, Petrache a fost recuperat rapid de colega sa de partid Gabriela Firea (pe atunci, abia instalată ca primăriță a Capitalei), care l-a parașutat la șefia CSM București.

Alin Petrache – Gabriela Firea

Un an mai târziu, în 2017, Alin Petrache – fost rugbist – a preluat șefia Federației Române de Rugby, iar în 2021 a fost reales în unanimitate (72 de voturi din 72 posibile), deși naționala fusese descalificată de la Cupa Mondială, ediția Japonia 2019, din cauze strict administrative!

Alin Petrache

Ridiculizați de presa străină: „La 77-0, românii arătau ca nişte oameni care se rugau să vină fluierul final”

După înfrângerile rușinoase de la Cupa Mondială din Franța, presa internațională a criticat aspru jocul naționalei române. N-au lipsit ironiile și ridiculizările.

BBC: „La 77-0, românii arătau ca nişte oameni care se rugau să vină fluierul final. Scoţia părea înfometată de mai mult şi a dus scorul la 84-0”.

L’Equipe: „Începe să devină puţin obositor. După primul sfert de oră, suspansul se evaporă, iar după o oră de joc într-o singură direcţie, te întrebi dacă se va atinge pragul de 100 de puncte. După ce au fost zdrobiţi de Irlanda (82-8), Africa de Sud (76-0) și Scoția (84-0), bieţii români mai au acum un singur meci, cu Tonga, pentru a-şi salva onoarea şi a pleca de la această Cupă Mondială cu o victorie”.

Le Figaro: „Românii sunt destul de indisciplinați. Robert Irimescu, Valentin Roşu şi Marius Simionescu au primit cartonașe galbene în decurs de 10 minute în meciul cu Scoția. Astfel, ei și-au lăsat coechipierii în inferioritate numerică timp de câteva minute”.

The Guardian: „România a fost zdrobită de Scoţia, fiind depăşită în mod categoric de adversari, care şi-au îndeplinit sarcina cu determinare şi precizie”.

Scott Hastings, la microfonul ITV: „Trebuie să avem un pic de compasiune pentru jucătorii din echipa României. Au suferit înfrângeri dure în fața Africii de Sud și a Irlandei, au de dus un alt meci greu cu Scoția. Însă există mândrie și spirit în această echipă”.

Componența naționale române la meciul cu Scoția

Titulari:

 • Alexandru Savin (CSA Steaua)
 • Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
 • Gheorghe Gajion (Stade Montois / Franța)
 • Adrian Moţoc (Biarritz / Franța)
 • Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
 • Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
 • Dragoş Ser (CSA Steaua)
 • Cristi Chirica (CS Dinamo) – căpitan
 • Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara)
 • Alin Conache (SCM USV Timişoara)
 • Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare)
 • Tangimana Fonovai (CSA Steaua)
 • Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare)
 • Sioeli Lama (CSA Steaua)
 • Marius Simionescu (SCM USV Timişoara)

Rezerve:

 • Florin Bărdaşu (CSA Steaua)
 • Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon / Franța)
 • Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau / Franța)
 • Marius Iftimiciuc (US Carcassonne / Franța)
 • Damian Strătilă (CSA Steaua)
 • Florin Surugiu (CSA Steaua)
 • Tudor Boldor (CSA Steaua)
 • 23. Nicolas Onuţu (CS Annonay / Franța).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Hoție ca-n codru la Farul – FCSB 0-1! Penalty inventat de arbitrul Colțescu, care a refuzat să consulte VAR-ul. Rolul lui Bîrsan, cel cu penalty-ul de la FCSB – CFR Cluj 1-0. Bonus: gafă macabră a lui Gică Popescu

* SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au fotbaliști mai buni

Becali a capitulat din nou în Europa: 0-2 în Danemarca! FCSB – singura echipă cu 4+1 antrenori!

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

Lui Becali nu-i poate lua nimeni locul 2! Blestemul FCSB: în ultimii 8 ani a încheiat de 7 ori pe poziția secundă și o dată pe 5. N-a mai câștigat titlul din 2015, când era în pușcărie

Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

A 4-a finală consecutivă de Liga Campionilor cu un singur gol: Manchester City – Inter Milano 1-0! Italienii au pierdut toate cele trei finale din acest an

Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

5 COMENTARII

 1. Cind se joaca un meci de rugby pentru mine nu mai există fotbal.
  România? ZERO BARAT! Deși ei spun ca sînt in „elită” pentru ca participă la Cupa Mondiala. Rar mi-a fost dat sa vad o Românie mai slabă decit acum. De fapt, niciodată nu a fost mai slabă.
  Juniori nu. Campionat cît de cît nu. Jucători pregătiti nu. De unde performanta?
  Din fericire avem ce vedea, există echipe care fac spectacol de rugby.

 2. Mulțumim din inimă Partidului si Iubitului său Conducător pentru ridicarea României pe cele mai înalte culmi de progres si civilizație ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • „În anii 1980, în țară existau mai mult de 12.000 de jucători, activând în 110 cluburi. Țările britanice au introdus în palmares meciurile împotriva României începând cu anul 1983. În noiembrie în acel an, Țara Galilor era înfrântă categoric la București, cu 24-6; în 1984 a venit o victorie asupra Scoției, iar în 1988 s-a obținut prima victorie în deplasare împotriva unei echipe participante la Turneul celor 5 Națiuni, respectiv 15-9 în fața Țării Galilor.”

   Deci pe vremea partidului si unicului conducator lucrurile stateau altfel. La rugby. Ca de obicei, nu stii, nu taci, dar faci comparatii aiurea, si ai o unica explicatie pt toate si o capitza de emoticoane.

   Incep sa te suspectez ca esti un mic kaghebist sulfuros, platit sa toarne gaz pe foc.

  • Individul e doar o mica „gî́lmă”, o potaie fara dinti care latra din curte ca sa faca pe plac stapinului. Ca el mai sint pe acest site, se recunosc usor dupa stereotipul exprimarilor, dupa trivialitatea injuraturilor, dupa saracia de idei si dupa limbajul primitiv si obsesiv. Toate denota carente grave de educatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările
Advertisements