Orban a plătit două amenzi, în total 3.000 de lei, pentru că de ziua lui a fumat și nu a purtat mască în clădirea Guvernului

2
874
Poza din 25 mai. De la stânga la dreapta: L. Bode, R. Turcan, L. Orban, V. Popescu, B. Aurescu

Premierul Ludovic Orban a achitat sâmbătă două amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei, „pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, anunță Guvernul într-o informare de presă. Reacția vine la scurt timp după ce, vineri seară, o fotografie virală a „încins” Facebook-ul: cea în care premierul apare fără mască, fumând, într-un birou din Palatul Victoria.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate, trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, se arată în informarea Guvernului.

O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban și patru miniștri din Guvernul său –  Raluca Turcan (vicepremier), Lucian Bode (Transporturi), Virgil Popescu (Economie) și Bogdan Aurescu (Externe) – a fost distribuită vineri seara pe Facebook. Fotografia a fost realizată luni, 25 mai, cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban. Niciunul dintre miniștrii prezenți în fotografie nu poartă mască de protecție, iar Orban și Aurescu fumează. Pe masă se află o sticlă de wiskey și câteva de bere, precum și ceva de mâncare.

Prima reacție a lui Ludovic Orban după apariția fotografiei: „Este o poză de ziua mea, după ora 15, că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei. Mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze «La mulţi ani!». După ce au venit, i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi, cum e firesc”.

Premierul și-a recunoscut greşeala şi în legătură cu fumatul. „Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie, plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Ne-au făcut de râs ca să apere o mână de hoți”

2 COMENTARII

  1. 2001, septembrie 11 e opera lui Dumnezeu? Sau opera lui Robert?
    Minciunile conduc lumea de după Isus. Prin minciună l-am trecut pe Ceaușescu. Nu era de acord cu Mine. Nu i-am păsat. La Teheran a bazele unui joc moralicesc. Degeaba comunism dacă nu ai sfințenie.
    Mila face parte din Biblie. O altă orbire.

    God has bart oder Teufell has keine Theorema in seine leben. God ist Gott.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here